Joi,
01.06.2023
Cer Senin
Acum
14°C

FC Hermannstadt joacă astăzi cu Dunărea Călărași pe Municipal

FC Hermannstadt joacă astăzi cu Dunărea Călărași pe Municipal

De astăzi începe pentru echipa sibiană de fotbal un program încărcat cu trei partide în opt zile. Astăzi, de la ora 11:00, FC Hermannstadt primește vizita Dunării Călărași. Miercuri, 23 august, sibienii joacă pe terenul celor de la Olimpia Satu Mare, iar duminică, 27 august, tot de la ora 11:00, pe Stadionul ”Municipal”, cu UTA Arad. Antrenorul principal al lui FC Hermannstadt, Alexandru Pelici, a afirmat că, pentru echipa sa urmează o săptămână extrem de dificilă, cu trei meciuri.  „Suntem în fața unei săptămâni pline. Urmează trei jocuri dificile prin prisma valorii adversarilor. Sunt echipe care și-au anunțat intențiile de a se lupta la promovare. Rezultatele din aceste trei jocuri ne vor spune exact unde ne situăm. (...) Dunărea Călărași este o echipă bună, care are în componență jucători valoroși. Au și ei anumite frământări, dar asta poate fi cu dus-întors. Sperăm să nu avem parte de o surpriză neplăcută. (...) Pentru meciul de sâmbătă nu sunt jucători suspendați sau accidentați. Stancu a început și el antrenamentele”, a declarat Alex Pelici.

Antrenor nou pentru echipa a doua

Președintele clubului l-a prezentat joi, într-o conferință de presă, pe antrenorul principal al echipei a doua a clubului, care va activa în Seria a IV-a a Ligii 3, în sezonul 2017/2018. Bogdan Piko a fost jucător al lui FC Hermannstadt în ediția precedentă de campionat, iar în această vară a luat decizia de a abandona activitatea fotbalistică și acum își începe cariera de antrenor. „Avem încredere în Bogdan Piko. Suntem bucuroși că a acceptat acest job. El își va desfășura activitatea sub supravegherea antrenorului primei echipe, Alex Pelici”, a spus Teodor Birț. „Este o oportunitate la care nu puteam să-i dau cu piciorul. Este o șansă unică”, a spus, la rândul său, Bogdan Piko.

Repartizată inițial în Seria a V-a, FC Hermannstadt II a fost mutată în Seria a IV-a, în ultimul moment.

Din Seria a IV-a mai fac parte CS Şoimii Lipova, CS Internaţional Băleşti, ACS Ghiroda,CSM Şcolar Reşiţa, CSM Lugoj, CS Naţional Sebiş, CNS Cetate Deva CS Universitatea 2 Craiova, CS Gloria Lunca Teuz Cermei, ACSO Filiaşi, CS Millenium Giarmata, CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, ACS Şirineasa și Centrul Naţional de Pregătire Timişoara.

Transmisiile live sunt interzise

Oficialul grupării sibiene a mai punctat faptul că, în urma acceptului primit din partea cluburilor din Liga 2, Federația Română de Fotbal a semnat un contract pentru înregistrarea și transmiterea meciurilor de la acest nivel cu Digi Sport. În urma acestei acțiuni, cluburile nu vor mai putea transmite live pe propriile rețele de socializare. „Nu mai putem transmite live și nici să facem înregistrări ale meciurilor în urma contractului semnat între federație și televiziunea Digi Sport. FRF-ul a fost mandatat de către cluburile din Liga 2 să semneze un contract pentru difuzarea meciurilor. Acest contract interzice cluburilor să transmită live sau altfel meciurile. Din această cauză vor fi transmise doar meciurile pe care le vor alege cei de la Digi. Noi vom putea pune (n.a. pe rețelele de socializare) doar rezumatele, astfel încât să nu intrăm în contradicție cu ce spune contractul. Sperăm să fim și noi televizați, sperăm să ne vadă cât mai multă lume din Sibiu și nu numai”, a mai spus președintele FC Hermannstadt.

FC Hermannstadt reacționează în „cazul Neagu”

Teodor Birț și-a exprimat cu această ocazie dezamăgirea pentru decizia luată de comisiile FRF în cazul unui jucător pe care echipa sibiană a intenționat să îl transfere în această vară. Este vorba despre Cosmin Neagu, de la Dacia Unirea Brăila. „Practic, de săptămâni bune, acest jucător este plimbat de la o comisie la alta. Nu i se poate reglementa situația. Este inadmisibil ca acest jucător să nu poată să își desfășoare activitatea, având în vedere că practic aceasta este meseria lui. Sunt dezamăgit de faptul că nu se găsește o soluție. Acest jucător nu a fost plătit în acest an. Nu este normal să nu fie lăsat să meargă în altă parte dacă nu-și mai dorește să joace la clubul din Brăila. Sperăm să se rezolve cât mai repede această problemă”, a mai afirmat Birț.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus