Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Ce înseamnă să fii român. Ceata Junilor a promovat folclorul românesc în Macedonia

Ce înseamnă să fii român. Ceata Junilor a promovat folclorul românesc în Macedonia

Cei mai tineri membrii ai Ansamblului Folcloric „Ceata Junilor” au arătat pe scena din Macedonia ce înseamnă să fii român. Aceștia au dansat la Festivalului Internațional „Ohrid Sun”, în perioada 16-20 august.

Ceata Junilor a reprezentat România în cadrul celei de-a XI-a ediții a Festivalului Internațional „Ohrid Sun”, din Macedonia. Organizat în Ohrid—un renumit centru cultural, spiritual și turistic din această țară, festivalul se bucură de multă apreciere în rândul ansamblurilor folclorice, grupurilor corale, echipelor de majorete și grupurilor de dans modern, pe variate categorii de vârstă, de la copii, la tineri și adulți.

Deși nu are caracter competitiv, festivalul reunește, an de an, sute de dansatori, toți dornici să promoveze frumusețea folclorului autohton. La ediția 2017 a festivalului au participat ansambluri folclorice din: Turcia, Bulgaria, Croația, Macedonia, Polonia, Lituania și, bineînțeles, România.

„Tinerii artiști sibieni, instruiți de către profesorii de dans popular Alesea și Ovidiu Sas, profesioniști de la Junii Sibiului, au prezentat în scenă momente coregrafice din zona Sibiului și a Transilvaniei de Nord: suite de jocuri populare din Mărginimea Sibiului și de pe Valea Hârtibaciului, dar și din Maramureș. Această primă deplasare în străinătate s-a dovedit un real succes pentru membrii Ansamblului Ceata Junilor, atât pe scenă, în timpul reprezentațiilor folclorice, cât și în celelalte activități din programul festivalului — tururi culturale, plimbări de agrement pe lacul Ohrid și activități de socializare, toate menite să accentueze ideea unității în diversitate”, transmit reprezentanții ansamblului folcloric.

Foto arhivă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Basilis Tsihrinis

Acum 6 ani

Macedonia belongs to Greece. The people living in the country sandwiched between Serbia and Greece are speaking a rather Bulgarian dialect. Their country is called FYROM.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus