Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
7°C

Neagu, PNL: Guvernarea PSD are drept scop favorizarea infractorilor

Neagu, PNL: Guvernarea PSD are drept scop favorizarea infractorilor

„Modificările legislative anunțate de ministrul Justiței, cea de a elimina președintele țării din procedura de numire a șefilor Parchetelor și propunerea de trecere a Inspecției Judiciare din subordinea Consiliului Superior al Magistraturii în subordinea Ministerului Justiției reprezintă un atentat împotriva democrației, a statului de drept, a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățeanului. Asistăm la o nouă tentativă a Partidului Social Democrat de a controla politic Justiția“, susține deputatul sibian Nicolae Neagu. El invocă prevederile Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), care insistă pe eliminarea factorului politic în numirea procurorilor. Iar scenariul în care ministrul Justiției este cel care poate numi șefii de parchete contravine recomandărilor MCV, mai arată Neagu.

”Acest Guvern face mult rău Romaniei! Guvernarea PSD ne demonstrează o dată în plus, că nu este preocupată de soarta românilor, ci are drept scop favorizarea infractorilor!”, deputat Nicolae Neagu
”Există o prevedere Constituțională care indică neconstituționalitatea trecerii Inspecției Judiciare în subordinea Ministrului Justiției. În conformitate cu articolul 134, aliniatul 2, CSM îndeplinește rolul de instanță de judecată prin secțiile sale în domeniul răspunderii disciplinare a judecătorilor și procurorilor. În aceste situații, Ministrul Justiției, Președintele ICCJ și Procurorul General al Parchetului de pe lângă ICCJ nu au drept de vot. Constituția nu a permis dreptul de vot Ministrului Justiției în materie de sancțiuni împotriva procurorilor și judecătorilor“, mai spune Neagu. El mai arată că scoaterea Inspecției judiciare din subordinea CSM este o altă dovadă de ”atac clar asupra Justiției”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

dancp2

Acum 5 ani

mai traje un rachiu cu pupaza blonda distrugator de fabrica si vieti nimnploaie nimendrum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Raspunde

Cl. anul politic

Acum 5 ani

Din ciclul ”Să mai bem un păhărel...” Iar cu Metalcar se mai aude ceva ?
Raspunde

Mare dansator..

Acum 5 ani

Asta când bea, mai dansează pe masă? Ce de bani îi aduc spatiile fostului Metalcar...... Ioi,ioi,ioi.
Raspunde

raspopitul

Acum 5 ani

Taman puscariabilul asta, care a vandut utilajele noi-noute de la Metalcar ca fier vechi, s-a gasit sa ridice piatra?
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 5 ani

N-apăi, aiasta n-are decat a te bucura, nu-i asa?...
Raspunde

bondica abumeyangu

Acum 5 ani

pleaca betiv ordinar de linga sigla PNL.TU ESTI de-a lui BASE marele director METALCAR.S-a trezit intro diminewata brusc ca-i penelist.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus