Luni,
20.05.2024
Partial Noros
Acum
20°C

Turcan acuză: Tudose ascunde date despre execuția bugetară!

Turcan acuză: Tudose ascunde date despre execuția bugetară!

Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, susține că Guvernul PSD nu prezintă toate datele elgate de exercițiul bugetar pe anul în curs, susținând că se fac împrumuturi pentru plata pensiilor. ”Noi, Partidul Național Liberal considerăm că Guvernul Dragnea - Tudose ascunde în mod premeditat date esențiale despre execuția bugetară și banii publici în general. Am văzut în ultima vreme tot felul de inepții debitate de însuși primul ministru. Vorbește de randament la pilonul 1 de pensii, când randament este un cuvânt asociat doar investiției. La pilonul 1 nu se investește nimic, se redistribuie. Sistemul public de pensii este într-un deficit cronic de circa 14 miliarde de lei. Mai mult - dar e prea greu pentru membrii Guvernului Tudose - fondurile care administrează pilonul 2 sunt tocmai cele care împrumută statul ca să poată plăti pilonul 1. Nu a existat într-un guvern o lipsă mai mare de logică elementară și de înțelegere a modului cum funcționează economia reală”, susține Turcan.

Deputatul liberal solicită Guvernului României să prezinte Parlamentului date exacte privind – execuția bugetară pe ministere, deficitul actualizat, inclusiv deficitul fondului de pensii, stadiul investițiilor publice pe capitole și pe fiecare minister în parte. ”Considerăm că Guvernul ascunde date esențiale și considerăm că domnii Tudose, Dragnea și Tăriceanu, prin iresponsabilitatea de care dau dovadă, duc România spre o criză fix precum cea din 2008-2009. Altfel nu se explică goana furibundă pentru a stoarce mediul privat de ultimele resurse. Guvernul îndreaptă România spre un scenariu asemănător celui de criză. În 2017, vedem că în condiții de creștere economică, deficitul crește, statul jupoaie firmele iar investițiile publice sunt aproape de zero. Nicio investiție serioasă nu va rămâne după guvernul PSD-ALDE. Banii vor dispărea și or să apară domnii Tudose, Dragnea și Tăriceanu să spună că altcineva este vinovat”, a mai spus Turcan.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Mihai

Acum 6 ani

Oare nu cumva voi ati ascuns mai mult imprumuturile lui Boc/Basescu? Japita!
Raspunde

dancp2

Acum 6 ani

schimbati poza raluca a lui curcan e o basista ebista pdlista a inchis spitale cu boc si compania pe nuti udrea a pupato.....KILL BILL sotul a fost povestitor de vorbe la COTROCENI si scumpa blonda a facut si studii la MOSCOVA!!!!!!!!!!!!!!!! se intorc BRATIENII in mormint,antiromanca blonda!! piu cintura cu tini !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AFARA DIN SIBIU
Raspunde

BB

Acum 6 ani

Cel mai bun lucru pe care l-a facut PDL a fost taierea salariilor bugetarilor, cancerul acestei tari!! A venit PSD , partidul milogilor din Romania si le-a marit!! Acum sa vedem de unde le vor plati. In rest , fiecare cu bubele lui.
Raspunde

politrucul

Acum 6 ani

Si purtătorul de vorbe al pupezei PD-L-iste, Keops, unde-i, in șomaj?...
Raspunde

politrucul

Acum 6 ani

Si purtătorul de vorbe al pupezei PD-L-iste, Keops, unde-i, l-or trimis in șomaj?...
Raspunde

Gogu ciocanaru'

Acum 6 ani

Botoxata asta soldoveanca sa se mai duca draq la ea in Moldova si sa nu mai faca Sibiul de rusine cu idioteniile ei!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus