Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Strada Triajului din Șelimbăr a fost asfaltată. Economie de aproape un milion de lei

Strada Triajului din Șelimbăr a fost asfaltată. Economie de aproape un milion de lei

Lucrările de amenajare a străzii Triajului se apropie de finalizare după o investiție a Primăriei Șelimbăr de 1,825 milioane lei. Suma inițială atribuită acestui proiect a fost de 2.580.960 lei, însă devizul final al lucrărilor a fost cu 700 de mii de lei mai puțin: 1.825.094,12 lei. Au fost finalizate lucrările de asfaltare și au mai rămas de încheiat lucrările de amenajare a trotuarelor și montarea stâlpilor de iluminat.

”Este foarte important că am reușit în această lucrare să introducem în subteran și cablajul metropolitan, astfel încât pe viitor să evităm alte intervenții în infrastructura străzii”, spune primarul Șelimbărului, Marius Grecu.

Lucrările la infrastructura străzii Triajului, dar și cele de la strada Pictor Nicolae Brana sunt importante atât pentru locuitorii din această zonă, dar și din perspectiva  creării unei noi legături între Șelimbăr și Sibiu.

triajului

Coșuri de gunoi pe străzile din Șelimbăr

În aceste zile s-a încheiat montarea a 110 de coșuri de gunoi pe străzile din localitate, în urma unei investiții de 125.856,43 lei + TVA. ”Era nevoie de această investiție pentru a avea o localitate curată. Ne-am dorit niște coșuri de gunoi elegante, însă și rezistente, care să facă față în timp. Am optat pentru combinația dintre piatră și metal și credem că am făcut alegerea corectă, pentru că am văzut ce se întâmplă în alte localități. Coșurile de gunoi din plastic sunt vandalizate: sparte și arse și atunci ne-am gândit la soluția puțin mai scumpă, însă mai rezistentă în timp”, spune primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu.

Odată cu intrarea în funcțiune a corpului de polițiști locali din Șelimbăr, aceștia vor avea printre îndatoriri și apărarea bunurilor comunității, urmând ca persoanele care vandalizează mobilierul urban al localității să fie amendate.

cosuri de gunoi 2

Primăria Șelimbăr caută teren pentru două grădinițe și două creșe

Consiliul Local Șelimbăr a aprobat în urmă cu două luni achiziția a 4.000 mp de teren pe strada Doamna Stanca și 3.000 mp pe strada Pictor Nicolae Brana pentru construcția de creșe și grădinițe, iar acum Primăria Comunei Șelimbăr a lansat procedura de achiziție a celor două loturi de teren.

”Oferta de cumpărare a terenului va fi făcută publică prin afișare pe site-ul Primăriei Șelimbăr, afișare la sediul Primăriei Șelimbăr, pentru o perioadă de 30 de zile. Totodată, va fi publicată oferta cu cumpărare de teren în mass-media locală. Ofertele pot fi depuse, începând cu data de 30.08.2017, până la data de 27.09.2017, la Registratura Primăriei Comunei Șelimbăr, str. Mihai Viteazu, nr. 234, de luni, până joi în intervalul orar 8:30 – 13:00”, se arată într-un anunț postat pe site-ul www.primariaselimbar.ro. Informații suplimentare se pot obține prin email la adresa [email protected] sau telefonic: 0269/560001, interior 111.

Anunturi-de-interes-public-847x477

În bugetul din acest an, consilierii locali au alocat în acest scop 1,3 milioane lei, pentru achiziția a 3.000 de metri pătrați de teren pe strada Pictor Nicolae Brana și 1,7 milioane lei pentru terenul de pe strada Doamna Stanca. ”În cele două zone locuiesc familii tinere care au sau vor avea într-o perioadă scurtă de timp copii mici. Era nevoie de aceste investiții, sunt extrem de importante pentru locuitorii de aici, dar și pentru întreaga comunitate. Primăria și Consiliul Local au alocat în buget sumele de bani pentru cumpărarea în primă fază a terenurilor. Anul viitor vom demara licitația pentru proiecte, iar apoi vom începe ridicarea construcțiilor”, a anunțat primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu.

 

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

a

Acum 6 ani

si unde ii articolul?
Raspunde

L.Alin

Acum 6 ani

Pai cu canalele care se ridica peste nivelul asfaltului ce faceți? Noi,şoferii,continuam sa facem jaloane?
Raspunde

...

Acum 6 ani

Daca au facut economie macar tot e ceva. De obicei la noi se cheltuie exorbitant si la final e la fel de "bine" facut: canale prea sus sau prea jos, borduri cat mai inalte, eventual parcari partial pe trotuar pictate , care musca din trotuarul meschin si din dedesubturile masinii, denivelari care acumuleaza apa de ploaie mai multa decat canalele care nu au decat rolul de a te zgaltai si eventual de a odoriza toata strada... Milionul economisit acum poate fi "investit" in niste vopsea rosie pe margine si niste limitatoare de viteza suplimentare (avem deja canalele mai sus mentionate)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus