Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Camion și container pentru căutarea și salvarea persoanelor, în dotarea ISU Sibiu

Camion și container pentru căutarea și salvarea persoanelor, în dotarea ISU Sibiu

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu anunță că este dotat,începând de ieri, cu un container multirisc pentru intervenții de lungă durată necesare căutării și salvării persoanelor și un autocamion special destinat transportului acestui container.

Containerul are în dotare toate echipamenele necesare realizării în condiţii optime a misiunilor specifice de căutare şi salvare pe timpul intervenţiilor de lungă durată ce se desfăşoară la nivelul zonei de competență a ISU Sibiu. Acest container va reduce semnificativ timpul de intervenție și perioada necesară descoperirii și salvării victimelor, trasnmit reprezentanții ISU.

ISU container victime multiple 2

Cu o lungime de peste 6 m și o greutate de opt tone, containerul conține echipamente diverse, de descarcerare, tărgi de transport speciale, sisteme pneumatice de ridicare, unelte, generatoare electrice și multe alte echipamente specifice. Tot în cadrul acestui container se află și un aparat de detectare a persoanelor surprinse sub dărâmături sau sub alte materiale.

ISU container victime multiple

"Echipamentele sunt achiziționate în cadrul proiectului MULTIRISC – Programul Operațional Infrastructură Mare ce are ca scop creșterea nivelului de siguranță al populației, prin dotarea IGSU cu tehnică nouă, eficientă şi modernă pentru a asigura un răspuns mai bun în situații de urgență generate de cele patru tipuri de risc: alunecări de teren, cutremure, eșecul utilităților publice și a accidentelor grave industriale. Valoarea integrală a proiectului este de 157 milioane lei, banii fiind obținuți în totalitate din fonduri europene", se arată într-un comunicat de presă al instituției. În anul 2016, în dotarea ISU Sibiu au mai intrat 14 mijloace de intervenție, menite să optimizeze interventiile in situatii de urgenta.

foto ISU Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2008

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus