Duminică,
10.12.2023
Innorat
Acum
-1°C

Pregătiri înainte de școală. Programul Târgului de manuale

Pregătiri înainte de școală. Programul Târgului de manuale

Peste 4000 de volume noi-nouțe, la prețuri promoționale, prezentate de Grupul Editorial ALL, Editura RAO, Editura Armanis, cele mai frumoase gentuțe pentru grădiniță, ghiozdane pentru ciclul primar și gimnazial, mape pentru liceeni, penare colorate și printate cu cei mai îndrăgiți eroi contemporani de poveste, rechizite de la A, B, C și Tot ce are nevoie un elev pentru un an școlar prezente în standurile speciale SORY, toate vor fi puse la dispoziția publicului sibian timp de 3 zile, între 1 și 3 septembrie în spațiile multifuncționale de la parterul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu – corp B, din strada George Barițiu, nr. 7,

Pe lângă standurile cu vânzare, cei prezenți se vor bucura de expoziții interactive tip open-space (care se produc la solicitarea publicului participant) de manuale vechi, existente în colecțiile Bibliotecii, cărți care au format generații întregi, expoziții cu postere reprezentând cele mai frumoase Abecedare din perioada ante- și inter- belică din Fondul Special al Bibliotecii, dezbateri publice pe tema educației non-formale, informale și vocaționale, ateliere de caligrafie după modele ”vintage”, spații amenajate pentru schimb de manuale, culegeri și idei, ofertă creată de serviciile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

Maestra aduce în atenția publicului sibian și câteva oferte educaționale care și-au demonstrat în ultimii ani utilitatea, atractivatea și eficiența, prin organizarea de standuri de prezentare a ofertei educaționale a Swiss WebAcademy (SWA), centru de training şi servicii în domeniul internetului cu expertiza elveţiană a Haute École d’Ingénieurs din Neuchâtel, Școala Finlandeză Sibiu (SFSB) un proiect valoros sibian care are ca obiectiv dezvoltarea de minți creative și curioase, urmând modelul celui mai performant sistem de educație occidental; Elijah – Inițiativă Socială. Ruth Zenkert – care a realizat două școli vocaționale de arte ludice în mediul rural pentru copiii din medii sociale defavorizate, și care printr-un management performant a reușit să schimbe destine prin educație; KOLORAT Dance Complex - Professional Dance Center bazat pe cultura Hip-Hop.

targ maestra FINAL

Atât organizatorii, cât și fiecare participant la Târg, pe lângă standurile de prezentare a produselor și a ofertei educaționale, vor susține prelegeri, ateliere tematice interactive, din care amintim: Manualele din Fondul Special al Bibliotecii, resursă valoroasă de informare și inspirație pentru autorii de manuale școlare și cursuri non-formale (prelegere la fața locului – Anca Vasilescu, bibliotecară, coordonatoarea al Departamentului Metodic. Comunicare. Programe al BJ ASTRA Sibiu - vineri, 1 septembrie, ora 14:00, în spațiul Fondului Special, etaj 1, corp B). Contribuția bibliotecii publice în dezvoltarea educației non-formale (dezbatere publică – Anamaria Enescu, bibliotecară, Departamentul Arte al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, vineri, 1 septembrie, ora 15:00, foaier, corp B). Cum să crești diferit: modelul de educație finlandez (prelegere – Simona Vonica, profesor, directoarea Școlii Finlandeze Sibiu – vineri, 1 septembrie, ora 17:00, în Foaier, corp B). ”Elijah” te învață să cânți! (workshop – Eduard Mariciuc – Directorul Școlii de Muzică Elijah, sâmbătă, 2 septembrie, ora 11:00, foaier, corp B). Manualul viitorului (workshop – Daniela Chrzanovski – CEO Swiss WebAcademy Sibiu, sâmbătă, 2 septembrie, ora 17:00, foaier, corp B).

Despre felul de-a fi al tinerilor, despre cultura urbană și formele de expresie artistică a protestului civic (prelegere coregrafică – Alexandru Filip Svaricek – inițiator, manager compania KOLORAT, duminică, 3 septembrie, ora 15:00, foaier, corp B). Pentru toate acestea și pentru multe alte activități specifice evenimentului, vă așteptăm la Bibliotecă, locul ideal pentru un schimb necesar de informație în timp real.

Programul Târgului de manuale și carte de învățătură - MAESTRA, ediția 1

Vineri, 1 septembrie 2017, între orele 12:00-21:00; Sâmbătă, 2 septembrie, 9:00-21:00; Duminică, 3 septembrie, 9:00-17:00. Evenimentul este realizat de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu și a Consiliului Local al Primăriei Municipiului Sibiu. Urmăriți detaliile și programul evenimentului pe pagina de facebook a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

PaceFacatorul de la Varsovia

Acum 6 ani

Tirgu' de diplome de la ULBS si Alma Mater cind se organizeaza?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus