Sâmbătă,
19.09.2020
Innorat
Acum
11°C

Pomohaci a făcut apel. Mitropolia Ardealului i-a fixat termen nou de judecată și i-a acceptat martorii

06 Septembrie 2017 20:28

Pomohaci a făcut apel. Mitropolia Ardealului i-a fixat termen nou de judecată și i-a acceptat martorii

Mitropolia Ardealului, condusă de ÎPS Laurențiu Streza, a transmis miercuri un comunicat de presă prin care anunță că fostul preot Cristian Pomohaci a făcut apel și el va fi judecat din nou în data de 19 septembrie.

”Pentru încadrarea în prevederile Regulamentului autorităților canonice disciplinare și al instanțelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, a fost fixat termenul de judecată a apelului promovat de către Cristian-Dorin Pomohaci, fost preot al parohiei Moșuni-Veța, județul Mureș, pentru ziua de marți, 19 septembrie 2017”, se arată în comunicatul Mitropoliei.

Reprezentanții Bisericii spun că fostul preot va avea ocazia să se apere în fața instanței de judecată și chiar să-și aducă un apărător bisericesc.

”Având în vedere principiul judecății echitabile și al respectării dreptului la apărare, Consistoriul a trimis astăzi citație persoanei învinuite, Cristian-Dorin Pomohaci, a admis audierea martorilor propuși de acesta, oferindu-i-se posibilitatea ca, pe lângă înscrisurile depuse la Consistoriul Mitropolitan, să uzeze și de dreptul său de a se apăra în fața instanței bisericești de judecată. Totodată, instanța i-a oferit posibilitatea apelantului de a-și alege un apărător bisericesc, dintre persoanele nominalizate în citație, apărători bisericești atestaţi de către Patriarhia Română, conform art. 122 din Regulament”, mai arată Mitropolia Ardealului.
Până la data fixată pentru termenul de judecată, la instanța bisericească se vor putea depune și alte mărturii concrete în apărarea sau în acuzarea apelantului.
”Consistoriul Mitropolitan precizează faptul că prin aplicarea măsurilor canonice nu se urmărește pedepsirea persoanei învinuite, care se poate întoarce prin pocăință, ci numai apărarea instituției Bisericii, a ordinii și a disciplinei canonice, a moralității și a sacralității vieții bisericești. Orice pedeapsă canonică aplicată de o instanță bisericească se deosebește de pedepsele instanțelor civile și penale prin faptul că nu interzice niciun drept civil, nu privează de libertate, cel pedepsit rămânând o persoană liberă de a profesa orice activitate în cadrul societății civile!”, concluzionează reprezentanții Mitropoliei Ardealului.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

11 comentarii

altul

Acum 3 ani

Judecat si condamnat de latrina 3 cu dl pastor gadea, sper ca macar acum sa aiba parte de advar.
Raspunde

i

Acum 3 ani

https://www.facebook.com/VladVasileVoiculescu/posts/10212821020533048 Ce a facut Vlad cu casele si ce a facut popa! Luati aminte; cand cineva iti cere haina, da-i si camasa!
Raspunde

Răzvan Pop

Acum 3 ani

Ma declar proFUND indignat parintele e nevinovat i se face o mare nedreptate
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Arsenie coca

Acum 3 ani

Pomohaci, pornocraci, ti-o da pe un' te caci
Raspunde

@@@

Acum 3 ani

Comentariile acestea dovedesc nivelul vostru de inteligenta si educatie! Vai steaua voastra!
Raspunde

banc

Acum 3 ani

- Vreau si eu doi mici. - ... - De ce nu vorbiti cu mine? Pentru ca sunt roman? - Domnule Pomohaci, daca nu plecati din fata gradinitei, chem politia!
Raspunde

///

Acum 3 ani

Alt banc de retardati!
Raspunde

lasati copii sa vina la mine

Acum 3 ani

Ar trebui sa stie ca pedofilia are reperCURsiuni. Sa speram ca victimele vor incepe sa vorbeasca si va ajunge in inchisoare, acolo pedofilii sunt preferatii tuturor.
Raspunde

///

Acum 3 ani

De ti-ar veni tie mintea in capul ala gol! De unde pedofilie? Daca era pedofil se afla de mult! Vorbiti in plus!
Raspunde

GRIGORE MANEA

Acum 3 ani

ÎPS Laurențiu Streza l-a invitat la masa pe acest Cristian Pomohaci spunandu-i: IMBUCI CEVA? la care Pomohaci a replicat: In prealabil sa mergem la Baia Neptun pentru ca SA NE DAM LA FUND! Acord deplin!
Raspunde

///

Acum 3 ani

Ce poate de autobaza stii, mai Grigore!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus