Joi,
18.08.2022
Partial Noros
Acum
28°C

Ce facem în weekend?

Ce facem în weekend?

Al doilea sfârșit de săptămână al lunii septembrie vine cu o varietate de evenimente la Sibiu. De la muzică ușoară, la clasică, până la festival de bere artizanală.

Sâmbătă, 9 septembrie

De la ora 19:00, se va da startul celei de-a VII-a ediții a „25 de ore de teatru non-stop”. Astfel, de la ora 19:00, la Sala Thalia, va fi spectacolul de comedie MaRó, în regia lui Andi Gherghe. Cele zece povești haioase, scrise de Csaba Székely ―unul dintre cei mai talentați dramaturgi români ai momentului― prezintă în cheie comico-ironică tensiunile dintre români și maghiari în satele din secuime. Obsesiile naționaliste sunt ilustrate prin intermediul comicului de limbaj și de situație, scenele fiind separate de momente muzicale și coregrafice, ce prezintă în tușe groase ridicolul pornirilor extremiste. Mai multe detalii și programul complet îl găsiți aici.

Pentru cei mici, de la ora 11:00 se va pune în scenă „Muzicanții din Bremen” după Frații Grimm. Spectacolul va avea loc la Teatrul Gong și se va relua și de la ora 18:00.

tarafe si fanfare

Începând cu ora 11:00, în Muzeul Astra se va desfășura „Festivalul Tarafuri și Fanfare”. Muzica, dansul și voia bună vor răsuna în fiecare colț. Mai multe informații, aici. Tot acolo, va avea loc prima ediție a Festivalului Gastronomic al Romilor. La orele prânzului, va avea loc un concurs, la care romii se vor întrece în ale gătitului.

Începând de astăzi și până mâine, pe strada Cetății se va desfășura Craft Fest Sibiu. Evenimentul își propune să promoveze mărcile de bere artizanală din Sibiu și din țară și să devină o platformă prin care berea cu caracter, să ajungă mai ușor la public, una din principalele probleme ale acestui sector de activitate fiind lipsa unor canale de distribuție.

CSilvana Armat s

De la ora 12:00, în Piața Mică, se va desfășura Festivalul Gastronomic “Gustos. Românesc!”. Acesta este organizat de ULBS și se promite mâncare ca odinioară.

De la ora 19:00, publicul iubitor de teatru este invitat la „Omul cel bun din Sîciuan”. Spectacolul va avea loc la Teatrul Național „Radu Stanca”. Tot de la ora 19:00, în Piața Mare vor răsuna hit-urile momentului. Unii dintre cântăreții momentului vor concerta la Sibiu Music Fest. De aici nu vor lipsi Delia, Irona Rimes și Alina Eremia. Mai multe detalii, aici.

Duminică, 10 septembrie

„25 de ore de teatru non stop” continuă și astăzi maratonul spectacolelor. Programul complet poate fi consultat aici. Și evenimentul „Tarafuri și Fanfare”, organizat în Muzeul Astra continuă cu muzică și dans.

TARAFURI SI FANFARE - 2009 - ULTIMA ZI - MUZEUL ASTRA - SIBIU De la ora 11:00, spectacolul de la Teatrul Gong, „Muzicanții din Bremen” se reia și astăzi pentru publicul de vârste mici. 

Festivalul de bere artizanală de pe strada Cetății continuă și astăzi. Așa că, dacă nu ați apucat să vă potoliți setea cu o bere apropiată de rețeta tradițională, mai aveți o șansă.

La Teatrul Național „Radu Stanca”, de la ora 19:00, se va pune în scenă spectacolul „Omul cel bun din Sîciuan”. Tot de la ora 19:00, la Sala Thalia se deschode Festivalul Enescu la Sibiu cu Arpeggiata Ensemble & Philippe Jaroussky.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus