Joi,
25.07.2024
Parțial Noros
Acum
24°C

Ministrul Daea, alături de prefectul Sibiului și senatorul N. Avram, promovează porcul de Bazna, mâncând jambon din portbagajul mașinii | video foto

Ministrul Daea, alături de prefectul Sibiului și senatorul N. Avram, promovează porcul de Bazna, mâncând jambon din portbagajul mașinii | video foto

Un video postat pe pagina oficială a ministrului Agriculturii îl înfățișează pe Petre Daea mâncând jambon din porc de Bazna din portbagajul mașinii. „Câteva clipe edificatoare în ceea ce privește gustul și savoarea cărnii de porc din rasa Bazna!”, este mesajul care însoțește clipul. Alături de ministru, au gustat din jambonul de porc și prefectul Sibiului și senatorul PSD de Sibiu, Nicolae Avram.

Ministrul este în vizită în județul Alba, la o fermă din Bucerdea Grânoasă, județul Alba, unde sunt crescuți porci din rasa Bazna în semilibertate, cu gard electric alimentat de la un panou fotovoltaic. Prefectul Sibiului, Lucian Radu, și senatorul PSD Nicolae Avram se află alături de ministru, în județul Alba.

daea și avram Untitled

21371299_1759370061022695_7869125420695745069_n 21616214_1759370054356029_108042388454259164_n

"Nicolae Cleja, tatăl medicului veterinar Ioan Cleja din Bucerdea Grânoasă (jud Alba), la 82 de ani, crește porci din rasa Bazna în semilibertate, cu gard electric alimentat de la un panou fotovoltaic. Dar și oi sau păsări pentru ouă. Pentru ca aceste animale să aibă „bucate” sănătoase (așa cum spun ardelenii la cereale), gospodarul cultivă 17 ha teren agricol, aflat într-o zonă colinară, cu păioase, porumb și floarea-soarelui. Culturi frumoase care promit roade îndestulătoare. Toate fertilizate cu gunoi de grajd. În asemenea condiții de trai, practic animale crescute în libertatea câmpului, normal că este foarte bună și prolificitatea lor. Iar savoarea și gustul cărnii obținute astfel sunt deosebite!" scrie ministrul pe Facebook.

În acest weekend, la Bazna are loc Festivalul porcului de Bazna, pe platoul din fața Bisericii Evanghelice.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

10 comentarii

///

Acum 6 ani

Imi place de ministru Daea! Hotarat om! Uneori are si mai mult umor decat ar vrea, dar ,in general, e un tip pe cinste1
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dracu

Acum 6 ani

Pacat ca are fata de retardat mintal.
Raspunde

...

Acum 6 ani

Are o fata de om simplu, nu o figura slefuita precum dl. Tariceanu, spre exemplu..
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 6 ani

Bah ficiori, shi nghie-nghi place! Io nu shtiu alta persoana mai potrivită ca imajine a "berbecelui" românesc!...
Raspunde

baronul

Acum 6 ani

Bah Gyuntar dela Ooy - tu bei prea muult lapte de magar !! :)
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 6 ani

Bah baroane, sa hii sa-nghi mulji "berbecu'!...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus