Vineri,
02.12.2022
Innorat
Acum
1°C

Ansamblul L'Arpeggiata și contratenorul Philippe Jaroussky au uimit publicul din Sibiu

Ansamblul L'Arpeggiata și contratenorul Philippe Jaroussky au uimit publicul din Sibiu

Ansamblul L'Arpeggiata și contratenorul Philippe Jaroussky au deschis aseară seria „Recitalurilor Enescu, la Sibiu”, printr-un concert greu de descris în cuvinte de spectatori. Biserica Evanghelică a găzduit recitalul „Teatro d’amore – Claudio Monteverdi și contemporanii săi”, iar spectatorii au aplaudat minute în șir fiecare muzician în parte. La final, aceștia au mărturisit că astfel de momente sunt unice: 

„A fost extraordinar, noi am venit din Cluj special pentru acest concert. Suntem fani Jaroussky, l-am ascultat de foarte multe ori pe Youtube, dar nu m-am gândit niciodată că o să ajungem să-l vedem live, iar ansamblul L'Arpeggiata este deosebit. E de nedescris emoția pe care am simțit-o”, a declarat un domn care a venit cu întreaga familie de la Cluj. „A fost tulburător. Așa mă bucur de mult că am venit, nu știam nici de Jaroussky, nici de L'Arpeggiata, însă fiul meu, care a studiat Conservatorul, m-a sunat și mi-a spus că dacă tot sunt din Sibiu, nu trebuie să ratez acest concert. Și a avut dreptate. Pot să spun că este evenimentul anului pentru mine, de fapt al mai multor ani. A fost extraordinar de frumos, nu știu cum să descriu mai bine în cuvinte”, a spus o doamnă din Sibiu.

Ziua I © dragos dumitru (2)

La finalul recitalului, artiștii au oferit autografe spectatorilor și s-au bucurat să vadă oameni veniți și din alte țări, special pentru ei și pentru acest concert. Christina Pluhar, inițiatoarea Ansamblului L'Arpeggiata, a fost impresionată mai ales de biserica în care au cântat:

„A fost încântător să fim aici, nu știam de Sibiu, este uluitor de frumos orașul, la fel și biserica în care am cântat. A fost o adevărată plăcere să putem susține recitalul în această biserică de o frumusețe rară, care are o istorie aparte și o acustică bună. Eu una, sunt foarte fericită că am ajuns aici. Recitalul pe care l-am susținut a fost un moment special pentru noi, am simțit și energia publicului care a fost minunat. Ceea ce ați ascultat, este rezultatul muncii noastre de foarte mulți ani. Cu Philipe Jaroussky lucrăm de mult timp, din 2005, dar ne cunoaștem din 1999. Iar ce ne ține împreună este frumusețea muzicii, un pic de organizare și dorința de a descoperi cât mai multe în lumea muzicii și de a oferi publicului ceea ce simțim și acumulăm. ” -Christina Pluhar

Ziua I © dragos dumitru_resize (3)

„Recitalurile Enescu, la Sibiu” continuă cu Diotima și pianista Victoria Vassilenko

• Astăzi, 11 septembrie, melomanii sunt invitați la cel de-al doilea recital din cadrul Festivalului Enescu, la Sibiu, susținut de Cvartetul Diotima. Evenimentul va avea loc în Sala Festivă a Bibliotecii Astra, de la ora 19.00. Aflați pentru prima dată la Sibiu, cei patru muzicieni ai Cvartetului Diotima vor surprinde publicul datorită stilului unic de a aborda atât lucrări ale compozitorilor consacrați precum Bartók, Debussy, Ravel sau Onslow, cât și a apropierii față de lucrările moderne și contemporane. În cadrul recitalului de la Sibiu au inclus și compoziția lui George Enescu – Cvartetul nr. 2 în Sol major, op. 22, nr. 2.

• Marți, 12 septembrie, pianista Victoria Vassilenko, câștigătoarea Premiului I al Secțiunii Pian a Concursului Internațional George Enescu 2016, va susține un recital la sala Thalia, de la ora 19.00. Presa bulgară a scris despre ea că este prima femeie bulgară care a reușit performanța de a ajunge în finala secțiunii de Pian a prestigiosului Concurs George Enescu și să câștige primul loc. A primit mai multe premii atât în țara ei natală Bulgaria, cât și în Italia, Grecia, Republica Cehă, Anglia. A susținut recitaluri în Viena și New York. În iulie 2009 a luat parte la Festivalul de muzică de cameră “Musica Mundi” Brussels, Belgia unde a fost aleasă solista orchestrei “Musica Mundi” condusă de Maxim Vengerov.

Ziua I © dragos dumitru_resize (37)

Erzhan Kulibaev și Maxim Vangerov, așteptați săptămâna viitoare la Sibiu

Săptămâna viitoare, la Sibiu, vor avea loc două recitaluri excepționale de vioară, tot în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”.

Luni, 18 septembrie, de la ora 19.00, violonistul Erzhan Kulibaev, laureat al Concursului Internațional George Enescu 2016, va susține la sala Thalia un recital acompaniat de pianistul Iulian Ochescu. Vineri, 22 septembrie, va avea loc ultimul și cel mai așteptat recital care va și încheia seria evenimentelor muzicale marca „Enescu” la Sibiu. Este vorba de concertul marelui violinist Maxim Vengerov, care va cânta acompaniat de pianistul Vag Papian. Evenimentul va avea loc la sala Thalia, de la ora 19.00, cu casa închisă, după ce toate biletele au fost epuizate.

În acest moment, mai sunt bilete disponibile pentru trei recitaluri susținute de: Cvartetul Diotima-11 septembrie, pianista Victoria Vassilenko- 12 septembrie și violonistul Erzhan Kulibaev-18 septembrie.  Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul eventim.ro și din magazinele partenere Vodafone, Diverta și Librăriile Humanitas. De asemenea, organizatorii au pus în vânzare și bilete speciale la prețul de 15 lei, pentru studenți, pensionari și persoane cu dizabilități. Acestea pot fi cumpărate de la Librăria Habitus, Piața Mică, nr. 4.

Ziua I- cristina-pluhar © dragos dumitru

Important!

Accesul în sală nu va mai fi permis după începerea concertelor. Spectatorii sunt rugați să vină mai devreme, accesul în sală fiind permis cu 30 de minute înainte de ora înscrisă pe bilet.

Festivalul Internațional „George Enescu” se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României. Recitalurile Festivalului Enescu la Sibiu sunt co-organizate de Camera de Comerț Sibiu și Asociația Culturală Play, în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu și cofinanțate de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus