Vineri,
02.06.2023
Cer Senin
Acum
12°C

Festivalul Internațional de Poezie revine la Sibiu. Vin poeți din peste 15 țări

Festivalul Internațional de Poezie revine la Sibiu. Vin poeți din peste 15 țări

Între 18 și 24 septembrie va avea loc Festivalul Internațional de Poezie de la Sibiu, dezvoltat în jurul revistei Transilvania. Este a V-a ediție și prima dintre ele organizată de Muzeul ASTRA în parteneriat cu Primăria Municipiului Sibiu (prin Agenda Culturală) și cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. La Festival vor fi prezenți peste 30 de poeți din peste 15 țări, de pe trei continente.

,,Festivalul Internațional de Poezie de la Sibiu, numit informal Poets in Transylvania, a devenit în timp cel mai vizibil și mai respectat festival de poezie din țară, alături de cele de la București și de la Bistrița. S-a scris despre el, cu multe superlative, în publicații din țară și din străinătate. Ediția din acest an a Poets in Transylvania aduce la Sibiu poeți din peste 15 țări, din toate generațiile literare active – de la generația americanului Lloyd Schwartz (laureat al premiului Pulitzer) până la aceea a foarte tânărului poet francez Stéphane Lambion (una dintre marile promisiuni ale literaturii franceze – și traducător din poezia română contemporană)”, a declarat Radu Vancu, Șef serviciu Editura ASTRA MUSEUM.

Festivalul va cuprinde și o tabără de poezie: între 18 și 24 septembrie, 8 poeți foarte tineri vor susține ateliere de scriere, vor compune haiku-uri plecând de la imagini ale lui Dan Perjovschi și vor citi în diverse locuri din Sibiu. Lecturile poeților invitați vor fi deschise în seara de joi, 21 septembrie, de la ora 18, în Sala Cinema a Muzeului ASTRA din Casa Hermes (Piața Mică, nr. 11) – și vor continua vineri și sâmbătă, tot de la ora 18, la Catedrala Evanghelică, respectiv Librăria Habitus. De asemenea, Festivalul va conține și mese rotunde dedicate relației dintre artă și mișcările sociale. La toate lecturile publice, intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, in calitatea mea de "poetesa" permiteți-mi sa va dedic si Dvs. cateva versuri: Foaie verde de Dai, n-ai, Ia nu da. sa vezi cum ai!...
Raspunde

altul

Acum 5 ani

Completati stocurile de beuturi, sa fie din toate si feriti copii din preajma lor pt ca nici de vazut nici de auzit nu vor fi gesturi si cuvinte pt ei.
Raspunde

altul

Acum 5 ani

corectez: Completati stocurile de beuturi, sa fie din toate si feriti copiii din preajma lor pt ca nici de vazut nici de auzit nu vor fi gesturi si cuvinte pt ei.
Raspunde

gigi

Acum 5 ani

Iar sleahta lui Varga si Vancu... a tunat si i-a adunat...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus