Marţi,
07.07.2020
Ploi Scurte
Acum
14°C

Constantin Șovăială – zece întrebări și interpelări în deschiderea sesiunii parlamentare

19 Septembrie 2017 14:29

Constantin Șovăială – zece întrebări și interpelări în deschiderea sesiunii parlamentare

Deputatul PNL de Sibiu, Constantin Șovăială, a depus în primele zile ale noii sesiuni parlamentare zece întrebări și interpelări  autorităților centrale. “Toate acestea sunt rezultatul deplasărilor pe care le-am făcut de-a lungul verii  peste tot în județ, ba chiar și în afara lui. Am discutat cu primari, consilieri locali, cu cetățeni pe străzile din sate și comune și am acordat audiențe  iar problemele semnalate le-am sesizat, în funcție de problematică, Ministerului Transporturilor, Ministerului Culturii, Ministerului Dezvoltării și așa mai departe”,  spune deputatul Constantin Șovăială.

Parlamentarul  a sesizat Ministerul Culturii cu privire la trei  dintre evenimentele din județul Sibiu dedicate  păstrării tradițiilor românești - “Îmbracă-te românește “(de la Gura Raului), Zilele Culturale ale orașului Săliște și “Florile Oltului” de la Avrig - în scopul implicării ministerului în organizarea sau finanțarea acestora.

De asemenea , Constantin Șovăială s-a adresat Ministerului Transporturilor și Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere cu privire la problemele apărute la drumul de legătura dintre Drumul Național și satul Aciliu. Cel mai probabil infiltrări ale apei au produs  acolo efecte nedorite (remediate parțial de autoritățile locale)  care riscă, însă,  să se acutizeze.

Constantin Sovaiala a cerut răspuns  de la București și cu privire la stadiul unor investiții  din Gura Râului și Boarta (comuna Șeica Mare). “Autoritățile de la București trebuie să înțeleagă că implicarea în proiecte nu înseamnă doar vorbe sau bani pe hârtie și de aceea le voi cere periodic explicații. Sunt multiple situațiile în care angajamente ale Statului față de satele românesti au fost uitate”, a mai spus Șovăială.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus