Luni,
22.07.2024
Partial Noros
Acum
25°C

Cursuri gratuite de prim ajutor pentru 100 de profesori

Cursuri gratuite de prim ajutor pentru 100 de profesori

Peste 100 de profesori de educaţie fizică şi sport din municipiul Sibiu pot urma, gratuit, cursuri de prim ajutor, în cadrul unui proiect inițiat de Fundația Polisano, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Societatea pentru Ambulanță şi Casa Corpului Didactic Sibiu. Beneficiarii indirecți ai acestui proiect sunt cei 8.000 de copii care urmează cursuri de educaţie fizică şi sport și/sau activităţi sportive in cadrul cluburilor  sportive şcolare, şi care pot fi oricând victime ale unor accidente.

Anual, peste 70.000 de români își pierd viața pentru că nu sunt resuscitați la timp. Acordarea primului ajutor, până la sosirea personalului medical, poate face diferența între viață și moarte, mai ales în ceea ce privește un copil mic. Profesorii ar trebui să aibă cunoștințele necesare pentru a acorda primul ajutor atunci când apar situații de urgență, în școli dar și în afara lor, până la venirea ambulanței.

Pentru a spori siguranța elevilor, Fundația Polisano organizează, împreună cu partenerii săi, cursuri de prim ajutor, destinate profesorilor de sport din cele 21 de școli din municipiul Sibiu şi din cluburile sportive şcolare, în perioada septembrie-decembrie 2017. Cursurile vor avea loc la Casa Corpului Didactic Sibiu – strada Turismului nr. 15- şi, după caz, direct in şcoli.

Înscrierea la cursuri se face pe bază de voluntariat. În cadrul modulului de curs,  participanții vor învăța atat manevre de bază (resuscitare, manevra Heimlich și poziţia laterală de siguranţă), cat şi tratamentul urgențelor din viața de zi cu zi (fracturi, traumatisme, hipoglicemie, şoc anafilactic, epilepsie, spasmofilie, etc). La sfârşitul acestuia, participanții vor fi evaluați și vor primi diplome de prim-ajutor.  “Privind în jurul nostru, la evenimentele recente, cred că este important să știm să oferim primul ajutor. Nu este nevoie de o pregătire laborioasă pentru a face diferența, câteva gesturi simple și o pregătire corespunzătoare pot salva o viață. Formarea profesorilor pentru a acorda primul ajutor în şcoli este deosebit de importantă, pentru că situaţiile care pot necesita manevre simple, dar urgente de prim ajutor, sunt multiple și neprevăzute. Nu putem fi niciodată prea precauți în ceea ce privește viața copiilor noștri. Cred că profesorii s-ar simți mai încrezători, iar părinții ar fi mult mai liniștiți, știind că profesorii sunt pregătiți să reacționeze în cazul unor evenimente de urgență, înainte de a veni ambulanța”, a declarat Cătălina Costache, directorul Fundației Polisano.

Foto: Arhivă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

PaceFacatorul de la Varsovia

Acum 6 ani

Da' pentru pochi cind se organizeaza?Parca zilele trecute,un bebeloi nu s-o vrut crestinat si popa n-o avut argumente medicale,'tu-i ceapa ei de cristelnita!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus