Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Constantin Chiriac acordă burse elevilor din satul ieșean în care s-a născut: 2500 de euro

Constantin Chiriac acordă burse elevilor din satul ieșean în care s-a născut: 2500 de euro

Constantin Chiriac, directorul directorul general al Teatrului Național “Radu Stanca” din Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu organizează și oferă de trei ani premii elevilor buni din satul Prisăcani, județul Iași, localitatea natală.

Anul acesta au fost premiați cinci dintre elevii înscriși cu compuneri în competiție. Acestei inițiative s-a alăturat și Celestin Constantin, directorul Spitalului European Polisano Sibiu, contribuind la acordarea unui premiu.

Câștigătorii Premiilor Constantin Chiriac 2017, desemnați miercuri, 20 septembrie, la școala Gimnazială din Prisăcani sunt: Andrei Laurențiu Moșneagu, locul I, Constantina Gafița și Elena Ganea, locul II, Rebeca Iacob și Gabriel Podaru, locul III. Toți cei cinci premianți sunt elevi în clasa a VIII-a.

21908298_1488451551240507_1897989017_o

Premiile sunt oferite câtorva elevi din clasele a VII-a și a VIII-a, de la școala Gimnazială Prisăcani, în urma unui concurs de compuneri, pe o temă dată. Pentru această ediție, elevii care au acceptat provocarea au trimis compuneri despre felul în care își imaginează viitorul învățământului în comună, ce ar trebui să facă părinții, primarul, autoritățile din comunitate și oamenii de afaceri pentru ca ei să aibă un viitor mai bun. De asemenea, copiii au trimis și propunerile lor despre programele practice care ar trebui să se facă la școală pentru a le dezvolta abilități utile în învățarea unor meserii.

“De trei ani dau premiile Constantin Chiriac, la Prisăcani, satul în care m-am născut. Sunt niște premii pe care le dau prin competiție. Pun la bătaie 2.500 de euro, din surse proprii. Nu e o sumă uriașă, dar nu e nici o sumă mică. Elevii îmi trimit lucrări cu felul în care ei gândesc cum poate fi schimbată, peste 10 ani, comunitatea în care, atât eu cât și ei, ne-am născut. Credeți-mă că au venit cu soluții incredibile,” a declarat directorul TNRS înainte de decernarea premiilor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

Assa

Acum 6 ani

Bravo Dl. Chiriac! Multa sanatate si respect!!
Raspunde

vasile

Acum 6 ani

Daca da din salariul lui e foarte bine, daca nu - e conflict de interese si nu e bine!!!
Raspunde

Dragonul

Acum 6 ani

Daca faci un bine si te lauzi in gura mare... esti mic Chiriac-ule. De fapt confirmi megalomania de care suferi...
Raspunde

adica?

Acum 6 ani

Si de ce ne intereseaza pe noi chestia asta?
Raspunde

A

Acum 6 ani

Un exemplu si pentru alti!
Raspunde

...

Acum 6 ani

sufera de cultul personalitatii? isi face cumva si statuie acolo?
Raspunde

Ion Pop

Acum 6 ani

In timpul vieții un vierme plagiator si mincinos isi da numele unui premiu. Bun manager, dar om infect.
Raspunde

Octavian

Acum 6 ani

Cum bai sa dai premii cu numele tau, bai nene? Am innebunit cu totii... si astia mai fac si stire din asta :)))))))) Megalomanie la maxim.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus