Sâmbătă,
22.01.2022
Cer Senin
Acum
-5°C

Debut cu speranțe în FIBA Europe Cup

Debut cu speranțe în FIBA Europe Cup

CSU Sibiu a pierdut la un singur punct meciul disputat aseară împotriva echipei BK Pardubice și va juca returul în 27 septembrie, în Cehia.

CSU Sibiu a început aseară o nouă aventură în cupele europene de baschet masculin, după 9 ani de la ultima apariție pe scena internațională. Cu o echipă reconstruită din temelii, sibienii s-au putut înscrie în cupele europene datorită locului excelent ocupat la finalul sezonului trecut.

Sorții le-au scos în față studenților sibieni echipa BK Pardubice, din Cehia. Partida disputată în Sala Transilvania, umplută aproape până la refuz de fanii dornici să își vadă favoriții în cupele europene, a început bine pentru studenți. Deși conduși cu 5-0, elevii lui Fleșeriu au revenit și și-au adjudecat primul sfert. Cehii au recuperat din deficit până la pauză, când Sibiul conducea cu la un singur punct diferență, 37-36. Sfertul III a fost, ca deobicei, cel mai slab pentru sibieni. Cehii au reușit să câștige sfertul cu 29-17 și conduceau cu 11 puncte diferență înaintea ultimelor 10 minute. Împinși de la spate de un public minunat și cu Caspers în mână, sibienii au recuperat punct cu punct iar cu trei secunde înainte de final conduceau cu 1 punct, 77-76. O neatenție în apărare la o repunere norocoasă a făcut ca cehii să marcheze rapid iar ultima secundă rămasă din joc nu a fost suficientă pentru ca mingea lui Paliciuc să intre în coș iar meciul s-a încheiat 78-77 pentru Pardubice. CSU Sibiu pierde primul meci din FIBA Europe Cup însă speranțele nu sunt pierdute, calificarea urmând să se joace în 27 septembrie, pe terenul adversarilor.

„Mă nemulțumește că în final am ratat două ocazii pentru a câștiga meciul și că am făcut greșit apărarea în ultimele faze, aici se vede lipsa de coeziune dintre băieți, nu am avut suficient de mult timp să pregătim totul. Dacă ne gândim câte mingi am avut înăuntru care au ieșit afară și câte contraatacuri ratate singur cu coșul cred că am fi putut să câștigăm meciul acesta la o diferență de vreo 10 puncte. Cred că meciul nu e pierdut, avem cinci zile să pregătim meciul viitor și vom face tot posibilul să ne calificăm”, a spus antrenorul Dan Fleșeriu la finalul partidei.

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

3 comentarii

Alesb

Acum 4 ani

Eu nu prea văd unde sunt speranțele ... echipa nu pare deloc sudata, lipsesc idei în atac, soluții de șut nu avem, cred ca este lotul cu cei mai slabi aruncători din ultimii ani. Dacă nu ne punem la punct la perfecție jocul cu pivoții vom avea probleme mari.
Raspunde

bondica abumeyangu

Acum 4 ani

Antrenor slab de tot nu are el habar de tactica.cum sa joci tot la aruncari de 3 puncte pe care le ratezi pe banda rulanta?numai jumatate din aruncarile ratate de 3 puncte sa fi marcat cu actiuni combinative sau actiuni personale de 2 puncte si cistigam lejer cu 5-8 puncte.Schimbati antrenorul cai praf omu nu are inteligenta deloc se vede dupa cum a reactionat tactic.....nu am schimbat deloc stilul tot aceleasi aruncari ratate de 3 pincte.pacat ca jucatorii sunt buni dar nu combina intre ei.
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 4 ani

Bah "intelijentule" pan' te-avem pe tin' n-vem a ne teme, ca can' tz-o fata nghintea v'un pui, luam cu împrumut shi nu ne rugam de nime'!...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus