Joi,
02.02.2023
Innorat
Acum
2°C

Șefii structurilor de combatere a criminalității organizate din Europa de Sud-Est s-au reunit la Sibiu

Șefii structurilor de combatere a criminalității organizate din Europa de Sud-Est s-au reunit la Sibiu

Șefii structurilor de combatere a criminalității organizate din Europa de Sud- Est s-au reunit, în perioada 19 - 22 septembrie, la Sibiu, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratul General al Poliției Române transmis sâmbătă, citat de Agerpres. Reuniunea anuală, aflată la a XIV-a ediție, a fost organizată de Poliția Română, Ambasada Statelor Unite ale Americii și Fundația Hanns Seidel.

Printre participanți s-au aflat Abigail Rupp, adjunctul șefului misiunii diplomatice al Ambasadei SUA la București, și Daniel Horodniceanu, procurorul-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. "În discursul său de deschidere, doamna Abigail Rupp, adjunctul șefului misiunii diplomatice al Ambasadei SUA la București a exprimat aprecierea structurilor de aplicare a legii din Statele Unite ale Americii față de profesionalismul ofițerilor români de poliție, mulțumind în numele acestora pentru excelenta colaborare", relevă comunicatul citat.

Șeful IGPR, chestor principal de poliție Bogdan Despescu, a subliniat că "organizarea acestui eveniment de către Poliția Română, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii și Fundației Hans Seidel, demonstrează încă o dată angajamentul ferm în susținerea eforturilor internaționale de aplicare a legii, în special în materia combaterii proactive a criminalității, contribuind astfel la asigurarea securității în întreaga zonă europeană".

Pe parcursul celor patru zile, experții participanți au avut o serie de dezbateri, întâlniri bilaterale și evaluări pe teme de actualitate, precum dimensiunea internațională a criminalității organizate, rolul crimei organizate în circularea bunurilor provenite din infracțiuni, provocările cu care se confruntă agențiile de aplicare a legii în era criptării, tendințe și tipologii în domeniul traficului de persoane și migrației ilegale, combaterea terorismului, combaterea traficului de droguri și a narco-terorismului, situația actuală a criminalității informatice și amenințările asupra domeniului de afaceri.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, dacă tot v-ați adunat ca sa va strângeți, n-ați putea face un pustiu de bine acestei comunități de oameni pașnici, "investigand" la Cibinfest, ca-i crima ce se întâmpla acolo?...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus