Vineri,
03.12.2021
Partial Noros
Acum
13°C

Iohannis: Shhaideh şi Plumb trebuiau să demisioneze sau să fie retrase

Iohannis: Shhaideh şi Plumb trebuiau să demisioneze sau să fie retrase

Preşedintele Klaus Iohannis susține că Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb ar fi trebuit să demisioneze din funcţiile ministeriale deţinute, aceasta fiind ”varianta optimală”, şi a exprimat regretul că PSD ”face scut” în jurul celor două. ”Cred că vă amintiţi de poziţiile mele pe care le-am avut în ocazii similare şi, din nefericire, au fost câteva astfel de ocazii. Eu vreau să cred că România este o ţară care întăreşte statul de drept, iar într-un stat de drept, persoane urmărite penal, judecate penal şi condamnate penal, nu trebuie să fie în conducerea statului. Da, doamnele ministru trebuiau, în varianta optimală, să demisioneze. A doua variantă democratică, trebuiau să fie retrase. Faptul că PSD face scut în jurul doamnelor ministru nu este de bun augur”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, citat de Mediafax.

Şeful statului a subliniat că nu se autopronunţă, fiind treaba judecătorilor să stabilească vinovăţia.

”Nu mă antepronunţ prin această afirmaţie şi nu cunosc detaliile din dosar şi nu este treaba mea. Îmi doresc foarte mult să avem un guvern care nu este supus unor suspiciuni, un guvern care acţionează pentru România şi pentru români. Nu ştiu dacă doamnele sunt vinovate sau nevinovate. Nici nu e treaba mea şi nu este nici treaba PSD să stabilească acest lucru. Vinovăţia se stabileşte de către judecători”, a mai spus Iohannis.

Vicepremierul Sevil Shhaideh este urmărită penal pentru abuz în serviciu de procurorii anticorupţie în dosarul Insula Belina. În aceeaşi cauză DNA cere aviz pentru începerea urmăririi penale a Rovanei Plumb, ministrul Fondurilor Europene şi deputat, fiind acuzată de complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit procurorilor, în anul 2013, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel (cu suprafaţă de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 4 ani

Buna! Nenea, aveti dreptate, tataroaica cel puțin, ar fi putut fi "retrasa" cel puțin in funcția de Prim Ministru, ca pare cel puțin la fel de "capabilă" ca nea' Misu...Ca de cealaltă, Plumb, e destul sa-i pronunți numele si-ai spus totul...
Raspunde

politrucul

Acum 4 ani

Ce rau arata dl. presedinte din profil!Politica e ca o ... te stoarce si te imbatraneste!
Raspunde

oglinda

Acum 4 ani

De cel cu dintii cariati acoperiti cu mustata, ce sa mai zicem? tare si politica asta.....
Raspunde

cocalar

Acum 4 ani

De ce sa fie retrase? Reprezinta cu cinste acea parte corupta si iresponsabila a societatii romanesti care considera furtul ceva normal si nesimtirea o calitate!
Raspunde

Gruia

Acum 4 ani

Cine recunoaste cel mai bine un penal? :)
Raspunde

///

Acum 4 ani

Cine arunca vina!
Raspunde

Om bun

Acum 4 ani

Vine arunca ci Piatra, cum se spune în Biblie.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

un grup de turisti din valcea

Acum 4 ani

parca si preacinstitul Werner era urmarit penal si primar al Sibiului intr-o perioada.. si nu si-a dat demisia de onoare. L-a scos unul de prin Alba de sub urmarire penala dupa doi ani, drept pentru care a fost avansat prim procuror.
Raspunde

Alzara 1918

Acum 4 ani

Cine vorbeste...mutalaul sas hot de case! Bleahh!!!
Raspunde

xyzu

Acum 4 ani

estia cu comentarile negative probabil inca sunteti din eia corupti din cauza aia aveti o gindire proasta daca Johanis nari fi fost presedinte ari fi putut sa aibe 10- case si nu interesa pe nimeni.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus