Joi,
28.10.2021
Cer Senin
Acum
-4°C

Liberarea lui Carabulea de la Aiud, respinsă de judecători. O nouă cerere, posibilă doar la anul

Liberarea lui Carabulea de la Aiud, respinsă de judecători. O nouă cerere, posibilă doar la anul

La cererea procurorilor anticorupție, Tribunalul Alba a desființat sentința prin care Judecătoria Aiud îi permitea lui Ilie Carabulea să ispășească doar trei luni din sentința de cinci ani, pronunțată în dosarul Carpatica Asig – ASF.

Magistrații Tribunalului Alba au admis contestația formulată de procurorii anticorupție împotriva un ei hotărâri a Judecătoriei Aiud, hotărâre dată pe 30 august, prin care omului de afaceri Ilie Carabulea i se admitea cererea de liberare condiționată. Sentința Judecătoriei se baza pe propunerea formulată de Comisia de liberări condiționate a penitenciarului Aiud, unde Ilie Carabulea este încarcerat de la sfârșitul lunii iunie. Mai mult, judecătorii Tribunalului au decis și un termen minim până la care lui Carabulea să îi fie admisă punerea în discuție a unei noi cereri de liberare. Astfel, în viziunea Tribunalului Alba, din cei cinci ani de pușcărie la care a fost condamnat magnatul sibian în al doilea dosar de corupție în care a fost inculpat, minimul de executat ar trebui să fie de aproape nouă luni. „Respinge propunerea Comisiei de liberări condiţionate din cadrul Penitenciarului Aiud, privind liberarea condiţionată a condamnatului Carabulea Ilie, ..., deţinut în Penitenciarul Aiud. În baza art. 587 alin. 2 Cpp stabileşte că o nouă propunere sau cerere pentru liberare condiţionată se va putea face după data de 25.03.2018”, se arată în minuta hotărârii definitive și executorie pronunțată de Tribunalul Alba în după amiaza zilei de luni, 25 septembrie.

Ilie Carabulea (70 de ani) a fost condamnat la cei cinci ani de închisoare în Dosarul Carpatica Asig – ASF pentru cumpărare de influență, în încercarea de a ocoli obligativitatea unei infuzii de capital de aproximativ 11 milioane de euro la societatea de asigurări. Aceasta este cea de-a doua condamnare la închisoare cu executare a lui Ilie Carabulea. În 2012, în Dosarul Apostu, magnatul sibian a fost condamnat la 18 luni de închisoare. A fost eliberat după ce a executat cinci luni din pedeapsă.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

PaceFacatorul de la Varsovia

Acum 4 ani

Nu intra in depresie,babule! Cica vine iarna grea.Decit sa-ti platesti gazu' Wiessmannului pe banii tai mai bine stai la caldurica,pina-n primavara, pe benii statului.Fii destept ca geme tara de prosti!
Raspunde

h.r.

Acum 4 ani

La cererea urmatoare de liberare, ar fi decisiva o recomandare din partea CONDUCATORULUI SAU DE DR. , Costica OPREAN - om de stiintz de recunoastere in tot satu, parintele lu managementu calitatzii TOTALE! Actualmente pensionat cu suturi in c... de la ulbs. Rog ca recomandarea lui sa fie corectata de un om care stapaneste limba romana la nivel de gimnaziu cel putin.
Raspunde

GEO

Acum 4 ani

Acest individ trebuie sa stea in puscarie cel putin 10 ani.in plus ar trebui sa I se confiste toata averea facuta ilicit prin sifonarea banilor de la banca carpatica si se la carpatica asig.Alaturi de el ar trebui sa stea si directorii ci consiliul de administratie de la banca si asigurari.Este un sifonar ordinar , care s-a folosit de relatiile cu nastase, basescu, tarceanu, johannis platind libertatea cu banii fraudati prin cele doua institutii si folosindu-se de personae care au stiut si au acceptat contra unui pret sa faca toate ingineriile financiare. Domnilor ziaristi faceti publice numele persoanelor care au fost directori generali de banca si asig. precum si numele membrilor CA- urilor DE LA CELE DOUA INSTITUTII si atunci se va vedea parcursul banilor fraudati de aceste grupuri.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus