Sâmbătă,
28.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-1°C

Schimbare la conducerea Aeroportului: consultant pasionat de chitară-bas propus pentru funcția de președinte

Schimbare la conducerea Aeroportului: consultant pasionat de chitară-bas propus pentru funcția de președinte

În urma selecției noilor membri ai Consiliului de administrație al Regiei autonome Aeroportul internațional Sibiu, pentru funcția de președinte al CA este propus Gabriel Tischer. Manager de proiecte și consultant în management, Gabriel Tischer este cunoscut sibienilor și drept basistul formației Joy Band, care a urcat în mai multe rânduri pe scena Târgului de Crăciun, de exemplu.

Gabriel Tischer, cetățean român, dar și german, este propunerea executivului Consiliului Județean Sibiu pentru a conduce consiliul de administrație al aeroportului în următorii patru ani. Tischer face parte din cele șase persoane alese pentru a face parte din acest CA în urma unei proceduri de selecție demarată în vara acestui an. Alături de Tischer au mai fost selectați Ștefan Florin Nartea (avocat), Dan Ciprian Lazăr, Sebastian Dotcoș (administratorul județului), Adrian Besoiu (fost consilier județean, membru al CA al Drumuri și Poduri, societate publică) și Radu Gabriel Bondar. Acesta din urmă este cel care a condus consiliul de administrație în ultimii patru ani, fiind în același timp și director al Aeroportului Băneasa, din Capitală. Celor șase membri ai CA urmează să li se alăture și un al șaptelea, desemnat de către Ministerul Finanțelor. În prezent, acesta este Nicu Florescu, cel care conduce Administrația finanțelor publice a județului Sibiu.

tischer Foto Facebook/Gabriel Tischer

Gabriel Tischer este directorul Panoramia Com SRL, cu sediul social în Cisnădioara, societate al cărei principal obiect de activitate este consultanța în afaceri și management. S-a născut în 1967, iar până în primăvara acestui an, timp de doi ani și jumătate a fost la conducerea Iașitex (fabrică de îmbrăcăminte de lucru), tot din postura de președinte al consiliului de administrație. Timp de mai bine de trei ani, a fost vicepreședinte al SCR Group, care reunește 17 companii cu o cifră de afaceri anuală de peste 285 de milioane de euro. Gabriel Tischer este și pasionat de muzică, cântând la mai multe instrumente. Publicul sibian l-a putut vedea în mai multe concerte, alături de formația Joy Band, în cadrul căreia cântă la chitară-bas.

Remunerații ușor scăzute

În mandatul fostului consiliu de administrație, încheiat pe 6 septembrie 2017, membrii neexecutivi primeau o indemnizație lunară brută de 3.000 de lei, președintele CA fiind recompensat lunar cu 3.900 de lei, tot brut. Pentru noul mandat, conducerea CJ Sibiu propune o remunerație lunară brută de 2.900 de lei pentru membrii CA, respectiv de 3.600 de lei, pentru președinte. Pe lângă aceste remunerații lunare, membrii și președintele CA al aeroportului sibian vor mai putea primi, anual, o așa-numită componentă variabilă (primă) în cuantum de patru indemnizații lunare brute. Acordarea acestei prime este condiționată de ”îndeplinirea integrală a indicatorilor de performanță stabiliți prin contractul de mandat”, după cum se arată în raportul ce însoțește proiectul de hotărâre de CJ, redactat pentru numirea noilor membri ai CA.

Printre obligații

Membrii CA al Aeroportului sibian trebuie să aloce minim trei zile pe lună în care să se pregătească pentru a participa la ședințe, dar și să urmărească îndeplinirea obiectivelor de performanță, actualizate în fiecare an, după adoptarea bugetului de venituri și cheltuieli. Membri CA sunt cei care verifică și monitorizează activitatea directorilor Aeroportului și eficacitatea practicilor de guvernanță corporativă, dar și răspund de administrarea legală și eficientă a întregului patrimoniu.

Același CA este cel care propune bugetul de venituri și cheltuieli (aprobat în cele din urmă de CJ) și care elaborează și aprobă structura de personal.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

GEO

Acum 5 ani

o gloata de nenorociti fara pregatire, fripturisti sustinuti politic ce in mod constant sug la robinetul banului public. Ca si la societatile din subordinea cl si cj nimeni nu raspunde de falimentarea acestora ( vezi cazul gradinaru ilie-energie termica ). Este de notorietate cum se fac blaturile la licitatiile din primaria Sibiu si din consiliul judetian. Cum s-au sifonat sume colosala din fondurile europene la APA CANAL SIBIU prin firmele capusa din interesul defunctului niculescu si firmele lui gradinaru. CINE SE VA AUTOSESIZA ?
Raspunde

Emirates EK

Acum 5 ani

*******
Raspunde

Aeroport Sb

Acum 5 ani

Sibiul nu va iesi niciodata din comuna primitiva a gunoaielor gen Niculescu, Cindrea, Gradinaru, ala, ala, ala! Cativa jegosi fac legea de 28 de ani! Sibiu este un mare c.acat de sat ponosit si vai mama lui!
Raspunde

Un pensionar.

Acum 5 ani

Sa aiba si Besoiu ce manca! In ultimii ani a trait doar din C.A.-uri.
Raspunde

PaceFacatorul de la Varsovia

Acum 5 ani

Dl Tischer,va intreb o singura data:Bonham sau Moon?
Raspunde

Oracolul din Fofeldea

Acum 5 ani

Asa hodoroago, combate nu te lasa, pa-n se umpele pagina !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus