Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

FOTO Prima acțiune oficială pentru Sibiu – Regiune gastronomică. Gulașul de oaie reinterpretat a ieșit victorios

FOTO Prima acțiune oficială pentru Sibiu – Regiune gastronomică. Gulașul de oaie reinterpretat a ieșit victorios

Sibiu European Young Chef Award 2019 - concursul pentru desemnarea bucătarului din România care să participe la o competiție de nivel european – reprezintă prima acțiune oficială organizată de consorțiul de instituții care își asumă implementarea proiectului Sibiu – Regiune gastronomică europeană.

Patru bucătari s-au înscris la concursul a cărui tematică a fost îmbinarea preparatelor tradiționale românești cu inovațiile culinare. Alin Barabancea a gătit o reinterpretare a gulașului de oaie din Mărginimea Sibiului, Ștefan Zamfiroiu a pregătit tapșă ca la Alămor, Marius Greab a prezentat o variantă a ostropelului de pui de la bunica, iar Marian Raducă a reinterpretat clasica varză cu cârnați, anunță organizatorii.

”Fiecare dintre concurenți a povestea preparatului său în fața unui juriu alcătuit din profesioniști recunoscuți în domeniu: Chef Sorin Bontea, Chef Ștefan Bercea - președintele Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism și Maestrul Bucătar Nicolae Drăghiciu. Juriul a deliberat și a decis că gulașul de oaie reinterpretat este cel mai reușit preparat. Bucătarul Alin Barabancea va reprezenta astfel Regiunea Gastronomică Europeană Sibiu 2019 la finala European Young Chef Award din Barcelona care va avea loc în luna noiembrie. Ca și premiu, acest bucătar va avea șansa să se perfecționeze alături de Chef Ștefan Bercea pentru a reprezenta regiunea Sibiu cu cinste”, informează Primăria Sibiu, într-un comunicat de presă.

concurs bucatari foto pms 9

Concursul care a avut loc marți, 26 septembrie, reprezintă primul eveniment public organizat de Consorțiul care gestionează programul Sibiu - Regiune Gastronomică Europeană 2019. Acest consorțiu este format din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu, în parteneriat cu Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism.

concurs bucatari foto pms 10

În sală s-au aflat primarul Sibiului - doamna Astrid Fodor, președintele Consiliului Județean Sibiu - doamna Daniela Cîmpean, viceprimarul municipiului Mediaș - doamna Christine Thellmann, președintele Camerei de Comerț Sibiu - domnul Gheorghe Aldea și directorul acestei instituții - domnul Eugen Iordănescu, reprezentanți ai Universității Lucian Blaga și Asociația Județeană de Turism Sibiu, precum și reprezentanți din domeniul HORECA.
concurs bucatari foto pms 8
“Exact ca în cazul Sibiu Capitală Culturală Europeană, programul Regiune Gastronomică a început să adune în jurul său instituțiile, dar mai ales comunitatea, principalul motor pentru reușită. Acest program va avea succes doar cu implicarea cetățeanului. Și cred că așa se va întâmpla pentru că încă de anul acesta avem câteva exemple de evenimente reușite, pe care Primăria Sibiu le-a confinanțat într-un mod substanțial. Urez programului Regiune Gastronomică mult succes, invit comunitatea să se unească din nou pentru a da un nou impuls dezvoltării orașului, iar membrilor consorțiului le doresc să aibă inspirația pentru a alege cele mai bune proiecte”, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu
concurs bucatari foto pms 6
“Ne-am întâlnit la acest concurs să urmărim tinerii chefi ai Sibiului, care ne arată cum un trecut încărcat de mituri şi poveşti gustoase – pe care în mare parte le știm din copilărie, de la bunici – ne poate reprezenta in Europa secolului XXI. Este unul dintre primele evenimente care pregătesc Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 şi ne bucurăm că este dedicat tinerilor. Sunt tineri cei care gătesc, sunt tineri cei care ne încântă cu muzică tradițională sau cu reinterpretarea ei simfonică, iar tinerețea lor ni se transmite și nouă. Mulțumesc partenerilor de consorțiu pentru efortul de organizare în timp scurt și adresez mulțumiri speciale primarilor din județ prezenți la eveniment”, Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu
 

concurs bucatari foto pms 5

“Concursul nostru de azi, cu tematica INOVAŢIE ŞI TRADIŢIE înseamnă păstrarea ingredientelor tradiționale, dar transpunerea lor în preparate cu o finețe mai mare decât cea din vechime. Așadar, este o provocare a cărui scop este de a consolida legăturile dintre regiunile europene prin intermediul unor tineri bucătari profesioniști, promovând în același timp inovația culinară folosind bucătăria tradițională și produsele locale. Municipiul Mediaș felicită această inițiativă, care evidențiază bogăția și diversitatea gastronomiei regionale, și unicitatea rețetelor reinventate și urează mult succes tuturor participanților!”, Christine Thellmann, viceprimarul municipiului Mediaș
Sursa foto: Primăria Sibiu

concurs bucatari foto pms 4 Reinterpretarea gulașului de oaie din Mărginime

concurs bucatari foto pms 11 concurs bucatari foto pms 7 concurs bucatari foto pms 3 concurs bucatari foto pms 2 concurs bucatari foto pms 1

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

324

Acum 6 ani

jenanta galerie foto, in care nu poti sa navhighezi de la o poza la alta, ci trebuie sa inchizi poza ca sa o deschizi pe urmatoarea. suntem in anul 2017 stimati redactori de la TS!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus