Marţi,
19.10.2021
Ploi Scurte
Acum
8°C

Peste 10.000 de vizitatori așteptați la Noaptea Cercetătorilor în Sibiu

Peste 10.000 de vizitatori așteptați la Noaptea Cercetătorilor în Sibiu

Zeci de evenimente inedite și antrenante, dedicate curioșilor de toate vârstele, vor avea loc vineri în mai multe spații din Sibiu. Noaptea Cercetătorilor 2017 a mobilizat și în acest an echipele de cercetători, profesori, elevi, studenți și voluntari pentru a întâmpina cu bucurie sibienii.

Toate facultățile din cadrul Universității ”Lucian Blaga” sunt implicate în proiect, plus Academia Forțelor Terestre, astfel că, în funcție de interes, în orice domeniu se găsesc activități atractive. Spre exemplu, la Facultatea de Drept va fi prezentat un laborator de criminalistică, la cea de Inginerie mai multe companii vor prezenta tehnologie de ultimă generație, inclusiv roboți, iar la Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului se vor putea descoperi originile berii.

”Sub genericul ”Întâlnire cu știința”, în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Inspectoratul Școlar al Județului Sibiu și Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”, cu sprijinul unor sponsori generoși și al instituțiilor media din județ, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a dedicat ziua de 29 septembrie 2017 unui adevărat maraton al cercetării, cu intenția de a propune o altă viziune asupra vieții universitare și a carierei de cercetător”, spun organizatorii.
Programul Nopții Cercetătorilor 2017 este complex, include demonstrații tehnice, experimente culinare, expoziții, concursuri, spectacole cu roboți, vizite în laboratoare, încercări de redescoperire a istoriei, demonstrații de utilizare a unor piese de echipament militar antic, multiple jocuri și concursuri.

Descoperirea tuturor activităților poate fi făcută printr-un tur al celor peste 100 de standuri, din locațiile Universității ”Lucian Blaga” și ale Cercului Militar Sibiu, după festivitatea de deschidere care va avea loc vineri 29 septembrie 2017, ora 15, în Aula ”Avram Iancu” situată în cadrul Facultății de Litere și Arte. Programul se va întinde până la miezul nopții.

Noaptea Cercetătorilor 2017 va fi inaugurată cu premierea echipelor de tineri cercetători participanți la Concursul ”Sibiul cercetătorilor – știință, tehnologie și cultură”. Competiția  adresată tinerilor cu imaginație, pasionați de știință și cercetare a generat și în acest an interesul tinerilor de toate vârstele. Concursul propune sporirea interesului tinerei generaţii pentru domeniile ştiinţific, tehnic și cultural, având ca tematică exemplificarea prin tehnici vizuale a modului în care rezultatele diverselor cercetări şi experimente pot avea efecte vizibile asupra dezvoltării şi prosperităţii oraşului Sibiu. Premii generoase, în valoare totală de 10.000 de lei, vor fi oferite public proiectelor câștigătoare: premiul pentru fiecare categorie - gimnaziu, liceu, facultate; premiul premiul pentru echipa cu cel mai inovativ proiect; premiul pentru echipa cu cel mai bine realizat film de prezentare; premiul pentru echipa cu cel mai aplicativ experiment; premiul pentru cea mai amuzantă idee de proiect; premiul pentru cel mai popular proiect. Cadrul didactic care va avea înscrise cât mai multe echipe va fi răsplătit cu Premiul ”Cel mai activ profesor”.

”Avem convingerea că Noaptea Cercetătorilor 2017 va fi un succes. Considerăm că speranțele sunt îndreptățite deoarece experiența organizării evenimentului demonstrează că Noaptea Cercetătorilor 2017 este așteptată, publicul sibian fiind deja cucerit de toate acțiunile organizate într-o atmosferă neconvențională, cu momente de excepționale, inedite, pentru adulți, tineri și copii fascinați de lumina științei care prinde strălucire prin eforturile susținute ale echipelor de cercetare”, spun reprezentanții Universității ”Lucian Blaga”.
Programul activităților și harta locațiilor pot fi accesate aici.

Mai multe detalii despre fiecare eveniment în parte găsiți aici.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

p

Acum 4 ani

si la Teologie se va face stiinta -muzica bisericeasca! da-i cu banu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus