Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Sibieni nemulțumiți de Tursib: Dacă vreți, faceți și zece reclamații!

Sibieni nemulțumiți de Tursib: Dacă vreți, faceți și zece reclamații!

Zilele trecute primăria Sibiu a marcat Săptămâna Europeană a Mobilității organizând ”Ziua fără mașini” și o serie de evenimente adiacente, în proiect fiind inclusă și societatea de transport în comun. Tursib oferă de multă vreme posibilitatea sibienilor care vor să facă sport să urce la Păltiniș cu bicicletele într-o remorcă special amenajată. Ceea ce în teorie sună foarte bine, în practică e mai greu.

La două zile după evenimentele organizate de primărie, mai mulți sibieni au vrut să urce la Păltiniș cu bicicletele, însă nu doar că nu s-a putut, au mai fost întâmpinați și cu reticență.

”În data de 24 septembrie împreună cu încă trei prieteni am vrut să profităm de remorca Tursib pentru a urcă în Păltiniş. Am ajuns la ora 10:30 în staţia din gară deşi autobuzul pleca doar la ora 11:00. Când am ajuns am constatat că mai erau alţi 3 biciclişti în staţie. Autobuzul era parcat dar fără remorcă după el. Deşi şoferul era la câţiva metri depărtare nu a venit să ne zică să nu aşteptăm fiindcă nu o să ne poată duce. La ora 10:55 a venit la autobuz a deschis uşile şi a început să taie bilete. Primii trei biciclişti au avut "noroc" după ce au mers la şofer să întrebe unde pun bicicletele fiindcă a fost deschisă uşa de la cală şi acolo au intrat doar trei biciclete. Când am întrebat şi noi ce e de făcut, şoferul foarte iritat a zis: "Remorca e stricată, faceţi dacă vreţi și zece reclamaţii". Când i-am spus că se putea adresa mult mai frumos şi să nu fie iritat, a zis că oricum nu îl interesează şi că să facem câte reclamaţii vrem. Doresc să semnalizez faptul că se putea foarte uşor scrie pe site-ul oficial că au probleme cu remorca şi că nu funcţionează. De altfel am şi intrat înainte pentru a verifica posibile informaţii”, spune A. N., un sibian nemulțumit.
turisb

Acesta nu a fost singurul supărat de serviciile Turisb.

”În data de 24 septembrie 2017, la cursa de ora 11:00, nu era disponibilă remorca de transport biciclete. Acest lucru este regretabil tocmai în săptămâna în care Primăria a fost implicată în evenimentele "Mobilităţii urbane" şi mai ales într-o zi de weekend în care temperatura a fost ideală practicării sportului. Doar la insistenţele bicicliştilor prezenţi la autobuz şoferul cursei a justificat, foarte blazat, că remorcă este stricată. Este greu de înţeles ce poate fi stricat la o remorcă astfel în cât să nu poată fi repusă în funcţie pentru a oferi un serviciu cu care transportatorul se laudă. Pe lângă aceasta, atitudinea şi modul de comunicare al şoferului cursei de la ora 11:00 a lăsat foarte mult de dorit. Cum am spus şi mai sus nu înţeleg ce poate fi aşa de "stricat" la o remorcă astfel încât să nu poată fi reparat în câteva ore”, a transmis pe redacția Turnul Sfatului Nicu B., un alt sibian nemulțumit.
Turnul Sfatului a cerut o poziție oficială reprezentanților companiei cu privire la cele semnalate de sibieni.

Conducerea Tursib spune că remorca a fost remediată în 26 septembrie, dată de la care a reintrat în funcțiune.

”Conducătorul auto a fost avertizat să respecte Codul de conduită Tursib care prevede că salariații sunt obligați să aibă un comportament bazat pe respect, bună-credință, corectitudine și amabilitate. Activitatea lui va fi monitorizată în continuare iar dacă va mai avea abateri se vor lua măsurile administrative care se impun”, a transmis directorul general Dan Căprariu.
Cu această ocazia conducerea Tursib cere scuze călătorilor și dă asigurări că se fac eforturi serioase pentru ca transportul să se desfășoare în cele mai bune condiții.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

23 comentarii

me

Acum 6 ani

Soferii, multi dintre ei, sunt niste neciopliti si ii vezi mereu cu telefonul mobil la ureche in timp ce conduc. Pentru ei nu exista aceleasi reguli? Cand ies din statie, chiar daca nu este loc pe drum, se urca efectiv cu autobuzul peste tine.
Raspunde

Alexandru I

Acum 6 ani

Tursibul este exact la nivelul administratiei locale din prezent, adica o bataie de joc si o jignire la adresa unui minim bun simt si unei minime decente. Un oras care se doreste a fi civilizat nu poate avea astfel de specimene, de manageri cretini si analfabeti, de strategii inexistente de dezvoltare, de maimute de genul asta si de o primarita absolut incompetenta si retardata care nu e in stare sa inlocuiasca pietrele lipsa din pavajul aflat la 1 m de intrarea in primarie! Administratia romaneasca de 99 de ani este un cancer pentru Transilvania!
Raspunde

Gicu Romanul

Acum 6 ani

Troll
Raspunde

Calin

Acum 6 ani

Tursib mereu cauta soferi sa angajeze dar nu merge nimeni la ce salarii ofera. Asa ca.... astia care sunt stiu ca nu ii da nimeni afara
Raspunde

marcela

Acum 6 ani

Circul zilnic (de luni pana vineri) pe traseul 1 si in 99 % din cazuri autobuzul nu ajunge in statie la ora din program. La sesizari mi se raspunde civilizat ca sunt gatuiri ale circulatiei, dar atunci cum explica TURSIB ca la doar 3 statii de la cap de linie ajung 2 autobuze in statia de unde urc eu ? Alta problema: de 2 zile autobuzul in care am urcat la stia Gladiolelor la ora 7,50 nu functiona nici un compostor. Sa fie introdusa gratuitatea transportului local si noi sa nu stim, sau TURSIB are supraprofit si isi permita sa nu mai incaseze c/val. transport ??
Raspunde

Drax

Acum 6 ani

nu doar ca nu vin la timp (intarzieri de 5-10 min), dar pur si simplu scot deliberat cate o masina pe ora sub pretextul ca ar fi defecte in vreme ce se scurg cate 2-3 autobuze goale catre garaj. aceeasi situatie este mentinuta cateva zile si chiar luni, pana se aglomereaza reclamatiile la dispecerat si devine evident ca oamenii au sesizat recurenta fenomenului si nu mai pot fi prostiti (de ex. ian- aprilie a.c. linia 5, autobuzul care pleca din gara la 15.30). asta implica timp pierdut aiurea in statie (se poate posta pe site ca sunt probleme sau sa scoata cursa in mod oficial), supraaglomerarea autobuzelor, disconfortul calatorilor, uzura suplimentara a masinilor si nervii nejustificati ai soferilor ca au de asteptat dupa cate 15 persoane ce trebuie să coboare pentru a-i putea "elibera" pe cei ce trebuie sa coboare. ma gandesc serios sa fac o pagina de facebook pe care sa poata fi semnalate nemultumirile calatorilor
Raspunde

Anonimul din Caineni

Acum 6 ani

Pe traseul 1 e dezastru, niciodată nu vin câte 2-3 curse, iar când vin sunt ... pline. Personal am decis să nu mai folosesc serviciile Tursib deloc, mă deplasez pe jos unde am nevoie. La fel cum plecam uneori cu o oră și jumătate înainte de acasă, pentru a fi sigur că ajung la timp cu tursibul (și uneori nu ajungeam), la fel pot pleca și pe jos fără a sta în aglomerație, și cu grija că voi întârzia. În concluzie, multă #m...e tursib. Luați atitudine, boicotați plata biletelor și abonamentelor, iar când îi vedeți pe controlori, pur și simplu dații jos din bus. NU AU CUM SĂ SE LUPTE CU OAMENII!
Raspunde

bogdan

Acum 6 ani

intrebare: Soferii de autobuz au voie sa fumeze in timp ce conduc respectivul autobuz? Nu de alta dar cabina aia a lor nu e etansa si pute ca o scrumiera peste tot. Am vazut pe mai multe linii nu doar un caz
Raspunde

Dura

Acum 6 ani

Este adevărat că în Tursib sunt șoferi neciopliți,dar sa nu-i amestecam pe toți în același rahat,pe traseul cu pricina sunt 2 șoferi cu rădăcini adânci acolo,,nu înțeleg de ce nu se schimba la o perioada anume cu alți șoferi din cadrul societății ,fiindcă din cunoștințe sigure știu foarte multi șoferi cu maniere bune..Dar se pare că directorii din tursib le convine situația sau poate sunt compromiși cu acești șoferi..
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 6 ani

Autobuze jalnice, care in majoritatea cazurilor nu respecta programul, soferi neciopliti, abonamente pentru elevi la jumatate de pret - anuntate pentru tot anul, dar nu este asa, basca este limitata si posibilitatea incarcarii on-line a acestora, iar cand ajungi la agentia Tursib, nu functioneaza sistemul (asa am patit astazi) - .... zici ca suntem datori la Tursib, sau ca ne fac cine stie ce favoruri... ESTE SUB ORICE CRITICA TOT CEEA CE OFERA TURSIB!
Raspunde

lex_al

Acum 6 ani

eu credeam ca soferii au carnet de profesionist, se pare ca unora le trebuie si carnet al bunelor maniere sau de respect in trafic. venind din muzeul dumbrava inspre sibiu in dreptul hotelului hilton era un autobuz cu semnalizarea pornita pe partea dreapta...era in parcare pt a prelua calatorii. era o zi cu multe masini in trafic dar eu am ajuns pina in dreptul soferului cu masina. acesta inca nu semnalizase stinga. dupa citeva scurte momente in care traficul stationa a semnalizat stinga si a iesit din parcare...il atentionez ca sunt lina el..poate nu ma vazut...isi continua manevrele de cretin...pt ca in momentuil asta nu mai este conducator auto. (am uitat sa spun vb la telefon...ei pot orice.) mai dau un scurt claxon ca exist si eu acolo si cind se elibereaza drumul plec si eu. (tin sa precizez ca eram cu usa in dreptul lui...deci masina era in fata autobuzului) in spate era coloana de masini. el nici o treaba...ma scoate ,,civilizat pe contrasens de unde veneau masini... eram 4 persoane adulte in masina si un copil...la care incep sa ii adrezes niste cuvinte ca la usa cortului...deja eram cu jumatate de masina pe sesul celalat de mers si chiar imi faceam probleme ca boul ma va lovi pt ca isi continua deplasarea fara sa tina cont de trafic.. bai necivilizatule te las sa iesi cum este si normal cind sunt in spatele tau si iti acord prioritate sa poti iesi si sa iti vezi de munca, nu cind vrei tu sa ma scoti din circulatie. dar sunt convisi ca sunt multi cretini la care gabaritul conteaza. mi-o dat tata ,,buz'' sa ma dau in sighi cu el. o zi buna si respect in trafic.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ionut Vl

Acum 6 ani

Ahaha saraci de sibieni desi sunt mandrii de zici ca ei au pus coada la pruna nu au bani necesari sa asi cumpere o masina.hai ca e bun si loganul ala de 1.4 decat sa pune-ti servo la iel daca de ceva m-ai scump si bun nu ave-ti finante..eu am bicicleta dar meam luat suport deala din hervis si ami duc bicicleta unde vreau nu stau la mila autobuzelor ca sa comentez dupa aia ca hipsterul.mandria va omoara bai sibieni-lor
Raspunde

...

Acum 6 ani

ti s-a defectat bmw-ul si nu ai bani sa-l repari? de-aia ti-ai luat bicicleta? oricum, e bine ca ai renuntat la cazanul ala.
Raspunde

Băcilă Constantin adrian

Acum 6 ani

Și eu sunt nemulțumit de cum circula autobuzele eu fac naveta cu autobuzul 11 și sunt zile cînd nu vine cite unu și mai au și intirzieri foarte mari i-am sunat și aveau numai scuze că nu au șofer sau sa defectat
Raspunde

Sarac A.

Acum 6 ani

Subscriu cu vorbitul la telefon,din statia V.Aurie pina la Podul garii sau de la Compa pina in P-ta Rahove si exemple ar mai putea fi ....Mai sunt si cond.auto responsabili si cu bun simt.
Raspunde

Cititorul din Sibiu

Acum 6 ani

Daca tot ati "optimizat" programul de ce puneti 5 autobuze sa soseasca in statie la aceeasi ora si apoi jumatate de ora nu mai vine nimic? Iar in weekend 1 ora intre autobuze este foarte mult de asteptat.. apoi cititoarele electronice jumatate sunt nefunctionale...cam atat deocamdata desi ar mai fi.
Raspunde

sorin

Acum 6 ani

Pana acum vreo doi ani iti puteai potrivi ceasul dupa autobuzele Tursib.In ziua de azi e jale.Autobuze care nu vin la timp, autobuze care nu mai vin deloc, o aglomeratie in autobuze.Orarul de pe tablitele din statii se pare ca este facultativ pentru multi soferi,marlania unora care intr o mana tin telefonul si in alta tigarea.Domnul Caprariu trebui sa tina cont de reclamatiile sibieniilor nu sa le trateze cu sictir...
Raspunde

B

Acum 6 ani

Cei din conducerea Tursib nu înțeleg că pe lângă scuze, care sa fim serioși este o realizare foarte mare în comparație cu atitudinea lor din trecut, mai trebuie sa treacă și la fapte. Sa nu uite ca sunt plătiți pentru a rezolva aceste probleme reale si multe dintre cele semnalate nu sunt de ieri de azi. Oare pe cei din conducerea Tursib nu ii evaluează nimeni? Care sunt soluțiile și ce acțiuni au întreprins pentru a nu se mai confrunta cu astfel pe probleme? Oare doamna Primar citește aceste comentarii? Ce masuri va lua ca urmare a acestor opinii manifestate de acesti oameni nemulțumiți, pe care ar trebui să-i reprezinte?
Raspunde

...

Acum 6 ani

Management defectuos susținut de Primaria Sibiu
Raspunde

Me

Acum 2 ani

Mie nu mi se pare normal sa aștept atâta după un autobuz. Dacă vedeți ca autobuzul 1 în timpul săptămânii întârzie asa mult deoarece (e trafic, e drum lung, etc) de ce nu mai puneți autobuze de 1? Sunt elevi care trebuie sa meargă la liceu. Sa stai jumătate de ora după un autobuz având în vedere ca, copii au liceu și e frigul ce e afara nu mi se pare normal deloc ‼️‼️ Faceți ceva în privința asta!!.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus