Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Sibieni nemulțumiți de șantierele de pe Zăvoi și Stăvilarului: Lucrează încet și prost

Sibieni nemulțumiți de șantierele de pe Zăvoi și Stăvilarului: Lucrează încet și prost

Numeroși sibieni se arată nemulțumiți de modul în care evoluează lucrările de reabilitare a străzilor Zăvoi și Stăvilarului, din Turnișor. Oamenii spun că muncitorii lucrează încet, că au fost mai multe avarii și au rămas fără apă ore în șir fără nicio atenționare sau că autobuzele Tursib nu intră pe strada lor și trebuie să meargă, unii dintre ei, chiar și un kilometru pe jos, până în stație.

Primăria Sibiu a anunțat la începutul lunii aprilie că au fost semnate contractele de execuție a lucrărilor de modernizare a 12 străzi din cartierele Turnișor și Lazaret, străzi de pământ care trebuiau a fi modernizate. Pa pachetul de 12 străzi firmele câștigătoare au fost Terra Building SRL din Sibiu și Consal SRL din Brașov, valoarea celor două contracte în care sunt cuprinse cele două străzi fiind de 11,1, respectiv 3,6 milioane de lei.

21905529_785735388266295_1992532274_n

Strada Zăvoi (cu excepția porțiunii din zona noului cartier rezidențial, care urmează să fie modernizată pe un contract ulterior) – reabilitarea drumului și a trotuarelor, amenajarea de spații verzi și piste pentru biciclete, crearea de locuri de parcare, reabilitare rețelei de apă, realizarea rețelei de canalizare pluvială, realizarea canalizației pentru coborârea cablurilor suspendate în subteran și înlocuirea corpurilor de iluminat.

Strada Stăvilarului – reabilitarea drumului și a trotuarelor, amenajarea de piste pentru biciclete, crearea de locuri de parcare, reabilitare rețelei de apă, realizarea rețelei de canalizare pluvială, realizarea canalizației pentru coborârea cablurilor suspendate în subteran și înlocuirea corpurilor de iluminat”, anunța primăria în aprilie.

20170930_174505_1506788344052

Cinci luni mai târziu locutorii celor două străzi spun că șantierul avansează foarte greu și că au foarte multe neplăceri cauzate, spun ei, nu neapărat de faptul că starea lor este în lucru ci de neglijența muncitorilor.

”Astăzi stăm de la ora 9 de dimineață fără apă și încă suntem în aceeași situație și în prezent. Acest lucru se întâmplă periodic la 3-4 zile. Apa este oprita fără a fi informat vreun locuitor al acestei străzi. Am vorbit cu cei de la Apa Canal, cu cei de la Terra Building care execută lucrarea pe aceasta stradă și cu cei de la primărie fără a obține vreun răspuns despre ceea ce se întâmplă! Toți locuitorii străzii Zăvoi sunt disperați din această cauză pentru ca rămânem periodic fără apă sau curent din cauza celor care execută aceasta lucrare. Săpăturile se efectuează cu utilaje, nu manual, până la conducta principală de apă, aceasta fiind ruptă de fiecare dată. Un utilaj sapă iar 5 muncitori se sprijină în lopata și beau bere de la magazinul din cartier dând indicații unul altuia!”, a transmis pe adresa redacției Radu T.
Sibienii din această zonă mai sunt nemulțumiți de faptul că Tursib nu mai intră cu autobuzul pe stradă din cauza lucrărilor și trebuie să meargă pe jos.

20170930_173856_1506788344560

Alții se tem de ce urmează, că vine iarna.

”Dacă acum e plin de gropi și hârtoape gândiți-vă ce o să fie la toamnă, când vin ploile, sau la iarnă. Pur și simplu strada o să devină imposibil de circulat pe ea. Și cu mașina dar și pe jos”, spune Maria Șerb.
”Sunt oameni care merg cu cizme în picioare până la asfalt de unde iau autobuzul și acolo își schimbă încălțările cu cele de oraș! În anul 2017 în care toți suntem plătitori de taxe și impozite către stat nu cred că este posibil să trăim în aceste condiții și sa nu fim băgați în seama de nimeni”, mai arată sibienii nemulțumiți.

20170930_174508_1506788343578

Contactați de Turnul Sfatului, reprezentanții Apă Canal au confirmat că în ultima vreme au existat întreruperi ale furnizării apei în zonă, însă ele nu puteau fi anunțate din moment ce au cauzate de avarii punctuale, toate soluționate pe loc.

”Ordinul pentru începerea lucrărilor a fost emis în 18 aprilie 2017 și termenul de realizare a lucrărilor este de 12 luni, atât pentru strada Stăvilarului cât și pentru strada Zăvoi. Pe ambele străzi sunt în desfășurare lucrări ample și dificile, în special în parte care ține de rețeaua de apă. Este vorba despre țevi de diametru mare cu care este greu de lucrat”, au declarat pentru Turnul Sfatului reprezentanții primăriei Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Gyuntar dela Ooy

Acum 6 ani

Mno, adica cum? In autosuficientza noast'a am ajuns sa him nemultzunghitz de noi inshine? Hai ca-i buna...
Raspunde

Narcis Mircescu

Acum 6 ani

Tiganeala tipic rromaneasca! Lucrari de mantuiala, firme de rahat si o primarita incompetenta!
Raspunde

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nenea, sigur, adevaru-i prin preajma dar, sa nu uitam ca Primarele care este ales de cetățenii urbei de-al lor, dintre ei si pentru ei, este socotit ca fiind cel mai reprezentativ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus