Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
23°C

Mediașul se pregătește de Sărbătoarea Recoltei

Mediașul se pregătește de Sărbătoarea Recoltei

Primăria Municipiului Mediaș organizează în zilele de 7 și 8 octombrie  „Festivalul Recoltei“. Deschiderea oficială va avea loc sâmbătă, 7 octombrie, ora 12:00, în Piața Corneliu Coposu. Pe scena amplasată în centrul orașului vor urca sâmbătă, 7 octombrie, Doinel Hândorean, Ho-Ra și Ro-Mania, iar duminică, 8 octombrie: Nicolae Furdui Iancu, Ovidiu Homorodean, Kronos și Nemuritorii.

Pe lângă cunoscutele standuri cu preparate tradiționale și deja celebrele „Parada costumelor de toamnă“ și concursurile „Cel mai Frumos Stand“ și „Cămara Tradițională“, ediția de anul acesta vine cu noutăți pentru medieșenii și turiștii care vor participa la manifestare.

Sâmbătă, 7 octombrie, începând cu ora 10:00, Piața Corneliu Coposu va fi animată și prin concursul inedit „Gătește zacuscă și distrează-te“, la care s-au înscris echipe ale societăților comerciale din oraș. Tot pentru ziua de sâmbătă, organizatorii și-au propus și prepararea unui uriaș ceaun.

Ca și în edițiile precedente, copiii de la unitățile de învățământ din oraș vor participa la „Parada Costumelor“. Aceștia vor putea fi admirați pe traseul Casa Schuller -  Piața Regele Ferdinand I – Str. Petofi Sandor, având ca punct final Piața Corneliu Coposu, unde o parte din micii artiști vor susține și un program artistic, pe scena amplasată în fața Primăriei.

Pentru ziua de 8 octombrie, invitații vor degusta din produsele preparate în bucătăria gospodinelor, vor savura din vițelul la proțap pregătit de către organizatori și vor putea lua parte la un moment deosebit – pregătirea tradițională a mustului, în lin.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus