Joi,
18.08.2022
Ceata
Acum
17°C

Jandarmii montani sibieni au participat la un exerciţiul de salvare-evacuare cu suport aerian

Jandarmii montani sibieni au participat la un exerciţiul de salvare-evacuare cu suport aerian

Ieri, 03 octombrie, jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Bâlea au intervenit în cadrul exerciţiului „CARPAŢI ‘17” pentru salvarea unui turist rătăcit pe traseul montan Șaua Doamnei-Vf. Paltinu, se arată într-un comunicat de presă al Jandarmeriei sibiene.

Începând cu ora 15.00, Postul de Jandarmi Montan Bâlea a fost alertat prin sistemul unic pentru apeluri de urgență 112 de către părinții unui tânăr rătăcit pe traseul montan Șaua Doamnei-Vf. Paltinu, care ar fi urcat pe munte de aproximativ 4 ore și nu s-a mai întors la cabana unde erau cazați.

exercitiu jandarmerie montana balea salvare turist fagaras (2)

Pentru salvarea persoanei rătăcite s-au format 2 echipe de căutare formate din jandarmi montani și salvatori din cadrul Serviciului Public Salvamont Sibiu. Tânărul rătăcit a fost găsit într-o stare de sănătate bună fiind coborât la baza muntelui în siguranță de către echipele de căutare.

exercitiu jandarmerie montana balea salvare turist fagaras (1)

Potrivit repreentanților instituției, principalele obiective ale exercițiului au fost: * dezvoltarea capacităţii de interoperabilitate în sistem integrat; *creşterea capacităţii operaţionale a structurilor de intervenţie; *verificarea modului de aplicare a procedurilor operaţionale de intervenţie; *verificarea disponibilităţii mijloacelor tehnice de comunicaţii şi a vulnerabilităţii legăturilor de comunicaţii operative pentru asigurarea conducerii forţelor proprii şi a cooperării intra şi interinstuţionale.

exercitiu jandarmerie montana balea salvare turist fagaras (3)

Acest exercițiu a fost organizat la nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române în cadrul Proiectului „Consolidarea capacităţilor Jandarmeriei Române”, cofinanţat prin Programul de cooperare elveţiano-român.

foto Jandarmeria Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

dan

Acum 4 ani

... nu cred ca au habar unde e Saua Doamnei , noroc ca au fost salvamontistii cu ei , ca altfel deveneau ei ratacitii !
Raspunde

e-manuela

Acum 4 ani

Buna! Nenea, este lipsit de conținut ceea ce spui. Pentru ei, ca de altfel si pentru tine, mai important ar fi sa descoperiți Cracii Doamnei...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus