Miercuri,
10.08.2022
Ceata
Acum
19°C

Raliul Sibiului a început în forță. Dan Gîrtofan și Tudor Mârza se evidențiază

Raliul Sibiului a început în forță. Dan Gîrtofan și Tudor Mârza se evidențiază

Echipajul format din Dan Gîrtofan și Tudor Mârza (ProRally Team Brașov) a stabilit cei mai rapizi timpi în shakedown-ul de la Raliul Sibiului UniCredit Leasing 2017.

Pe cei 2,5 kilometri de la Gura Râului/Călugăru, Gîrtofan a efectuat trei parcurgeri deosebit de rapide, sub reperele oricărui alt concurent. Cel mai rapid timp a fost de 1:28.6, la cea de-a treia sa tentativă la bordul Skodei Fabia R5. Brașoveanul are nevoie de victorie în ultimul raliu al anului pentru a putea emite pretenții la titlul de campion național absolut.

Alexandru Pițigoi și Botond Csomortani au exprimat potențialul modelului Porsche 911 GT3 adaptat pentru competițiile de raliuri, stabilind al doilea timp al sesiunii de shakedown de vineri dimineață (1:33.9). În urma acestuia s-au clasat modelele Lancer de clasă 3 ale perechilor Porcișteanu/Dobre și Tomiță/Csegzy.

Aceștia au devansat Ford-urile Fiesta R5 ale echipajelor Marișca/Poenaru și Marozsi/Mihalik. Adrian Teslovan și Vajk Imre Cseh (Citroen DS3 R3T) au fost cei mai rapizi dintre modelele de clasă 5, după ce s-a confirmat retragerea din competiție a campionilor naționali ai categoriei, Adrian Răspopa și Cosmin Diacu.

Lupta de la Cupa Dacia dintre Mihnea Mureșan și Norbert Maior i-a dat câștig de cauză la shakedown primului dintre aceștia. Reperul clasei 9 și totodată al Cupei Suzuki Swift a fost stabilit de către Andrei Gîrtofan.

Gabriel Stanciu și Levente Kovacs (Ford Escort Mk. II) au fost unicul echipaj din Campionatul Național pentru Vehicule Istorice de Competiție care a rulat la shakedown, iar dintre cei 6 combatanți ai Campionatului Național Rally2 Dunlop care s-au acomodat cu parcursul de la Călugăru cel mai rapid a fost Paul Turcanu, alături de Claudiu Popa, pe un Renault Clio RS.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus