Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Nici PSD-ul nu mai e ce-a fost

Bază mare de cadre, hotărâți în guvernare și protecție socială. Sunt cele trei lucruri pe care oricine le știa și le aprecia la social-democrați până acum câteva luni.

Cu mii de membri, cu mulți aduși cu arcanul după alegeri, alții seduși de ideea de socialism sau doar oportuniști, PSD-iștii aveau pe cine să pună, în orice județ, în funcțiile câștigate sau luate cu japca după alegeri. Știai că au pe cine. Că au de unde alege. Avea profesori, juriști, ingineri, o brumă de oameni de afaceri. Nu era o tândăleală ca pe vremea celorlalți, când nu aveau pe cine și rămâneau pe posturi tot pesediștii.

Acum parcă o fac înadins. O pun prefect pe secretara de la Roșia. Serios? E drept că funcția de prefect nu mai are aceeași putere ca pe vremea lui Cozmâncă, dar oricum, măcar așa, de imagine… Sau după Sitterli și Lucian Radu chiar nu mai contează cine vine. Apoi continuă cu Inspectoratul Școlar, unde profesoara de sport Sîntion e promovată șefă peste educația județului. Tocmai acum, când subiectul Pop e deosebit de stânjenitor pentru partid.

Pe lângă politizarea întregii țări, pe lângă afacerile în stil mare și stilul autoritar de condus, în PSD aveai încredere că știu ce fac. Indiferent ce, fie că-i bine, fie că-i rău. Aveau o gândire, un plan după care acționau. Așa au câștigat și acum alegerile parlamentare: cu aceeași imagine creată în timp: partidul care are habar de ce e de făcut. Un program electoral schematic cu câteva puncte concrete a fost decisiv într-o campanie plină cu povești legate de integritate, justiție, europenism. Și s-a ales și de asta praful. Aproape punct cu punct, întregul program electoral e modificat, șters, întors, răsucit de un guvern năuc. Mai năuc decât guvernul lui Radu Vasile, dacă vă închipuiți așa ceva. Se pun accize, se scot. Se face TVA – plit, se scoate. Ne facem toți contabili, nu ne mai facem. Se măresc salariile sau se scad? Ca la balamuc.

Din protecția socială clamată constant de PSD, în versiunea 2016-2020 nu avem memorabil decât creșterea pensiilor speciale și a salariilor parlamentarilor și înalților demnitari. Cu pensiile, zăpăceala continuă. Dacă se ridică salariul, scade leul. Dacă se mărește pensia, vine inflația. Oamenii s-au cam prins cum stă treaba și se uită speriați către viitor: dacă nici pesedeul nu ne dă, noi ce facem?

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

recurs la istorie

Acum 6 ani

D-nule Bratu, gresiti fundamental! psd-ul devine tot mai mult ceea ce a fost prin anii 50 ! Adica se intoarce fix la originile sovietice. Atunci exista o propaganda agresiva si numirea pe functii a vacarului sau porcarului satului. Oamenii cumsecade si cu pregatire se tineau departe de ciuma rosie. Exista si atunci o iubire si supunere netarmurita fata de tatucul eliberator care era zeificat in varianta atee. Azi avem ciuperci la program si far luminator! Lipseste inca cenzura totala ca despre batai si prigonirea oponentilor se pare ca asta a cam inceput...odata ce justitia va fi aservita partidului, nu o sa mai fie o problema cu cei ce se pun contra.
Raspunde

zzz

Acum 6 ani

PSD este exact ce a fost intotdeauna, o hazna cu banditi Mai erau unii mai spalati insa erau exceptii si, odata ajunsi in capul mesei, au furat si ei cu vagonul
Raspunde

m

Acum 6 ani

in afara de a scapa de puscarie si a putea fura in continuare nu conteaza nimic pt borfasi gen Dracnea...tara poate sa se duca naibii...ne mutam in Brazilia si ne apucam de asfaltari cu Teldrum
Raspunde

mary pop

Acum 6 ani

nici voi presa nu veti fi niciodata ce va credeti ca sunteti...
Raspunde

Odin

Acum 6 ani

Am ajuns in situatia cand imprumuturile facute pentru a acoperii delapidarile si in cel mai bun caz incompetenta guvernarii sunt sarbatorite ca o reusita! Nimeni nu plange ca amanetam viitorul copiilor nostri, cei care vor mai fi in tara...dar la cel mai bun randament din istorie!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus