Agenția de Dezvoltare Regională Centru a aprobat Strategia integrată de dezvoltare urbană și Planul de mobilitate urbană, depuse de administrația Sibiului în vederea accesării celor peste 33 de milioane de euro care sunt puse la dispoziția orașului în actualul exercițiu financiar european. Primăria arată că Sibiul este primul oraș din regiunea Centru ale cărui documente strategice au fost aprobate.
„Municipiul Sibiu este primul oraș din regiunea Centru care a depășit cea mai importantă etapă în vederea accesării fondurilor europene nerambursabile dedicate municipiilor reședință de județ, adică aprobarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană Durabilă și a Planului de Mobilitate Urbană de către ADR Centru. Fără aprobarea acestor documente strategice, administrațiile publice locale nu pot depune proiecte în vederea obținerii de fonduri structurale pe Axa 4 a Programului Operațional Regional 2014-2020 care se referă la dezvoltarea urbană durabilă a orașelor“, arată reprezentanții Primăriei Sibiu într-un comunicat de presă remis redacției Turnul Sfatului.
Ce fel de proiecte?
Primăria anunță că în următoarea perioadă urmează va fi realizată o listă a proiectelor prioritare pentru care Sibiul va cere finanțare europeană nerambursabilă. Deocamdată, Primăria anunță că din aceste fonduri vor fi construite două crește, pentru care studiile de fezabilitate sunt finalizate, și o nouă grădiniță în cartierul Reșița, proiect pentru care urmează elaborat studiul de fezabilitate. „Pe o altă axă de finanțare, Axa prioritară 3, Prioritatea de Investiții, Operațiunea B - Clădiri Publice, Municipiul Sibiu a depus deja spre finanțare la ADR CENTRU patru proiecte în valoare totală de 30 milioane lei. Proiectele urmăresc reabilitarea Școlilor Gimnaziale nr.1, nr. 21 și Radu Selejan, precum și a Liceului Constantin Noica în vederea îmbunătățirii eficienței energetice. Două dintre aceste proiecte, respectiv reabilitarea școlii nr. 1 și a Liceului Constantin Noica au trecut de etapa de evaluare și au intrat în etapa de precontractare, urmând ca anul viitor să înceapă lucrările efective. Celelalte două proiecte rămân în analiză și verificare, în vederea aprobării finanțării“, arată sursa citată.
Tot pentru infrastructura educațională urmează a fi depuse și alte proiecte de atragere a fondurilor europene, mai amintesc reprezentanții Primăriei Sibiu. „Proiectele vor viza îmbunătățirea infrastructurii educaționale și anume extinderea școlii generale Nicolae Iorga, a școlii I.L. Caragiale și a școlii Regele Ferdinand. Pentru extinderea școlii Nicolae Iorga s-a realizat deja studiul de fezabilitate, pe școala I.L. Caragiale documentația este în lucru, iar pentru școala Regele Ferdinand este deja în curs o procedură de achiziție pentru realizarea studiului“, informează reprezentanții Primăriei. Deocamdată, aceste proiecte nu pot fi depuse, deoarece Ghidul de eligibilitate nu a fost finalizat de autoritățile centrale.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Piaţa Regele Ferdinand , Turnul Sfatului , Fonduri Europene , Primăriei Sibiu , Radu Selejan Sibiu , Nicolae Iorga , Şcolilor Gimnaziale , Dezvoltare Regională Centru , Municipiul Sibiu , Pentru Sibiu , plan de mobilitate urbana , Clădiri Publice , Liceului Constantin Noica Sibi , Dezvoltare Urbană Durabilă , Strategiei Integrate , Mobilitate Urbană Durabilă
Vizualizari: 4219
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Mișu mare
Acum 1 oră
Magda Boar
Acum 2 ore
Max rasinareanul
Acum 2 ore
Barosanu
Acum 2 ore
Andrei C.