Marţi,
29.11.2022
Partial Noros
Acum
-4°C

Primăria: Sibiul este primul oraș din regiunea Centru care a depășit cea mai importantă etapă în accesarea fondurilor europene

Primăria: Sibiul este primul oraș din regiunea Centru care a depășit cea mai importantă etapă în accesarea fondurilor europene

Agenția de Dezvoltare Regională Centru a aprobat Strategia integrată de dezvoltare urbană și Planul de mobilitate urbană, depuse de administrația Sibiului în vederea accesării celor peste 33 de milioane de euro care sunt puse la dispoziția orașului în actualul exercițiu financiar european. Primăria arată că Sibiul este primul oraș din regiunea Centru ale cărui documente strategice au fost aprobate.

„Municipiul Sibiu este primul oraș din regiunea Centru care a depășit cea mai importantă etapă în vederea accesării fondurilor europene nerambursabile dedicate municipiilor reședință de județ, adică aprobarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană Durabilă și a Planului de Mobilitate Urbană de către ADR Centru. Fără aprobarea acestor documente strategice, administrațiile publice locale nu pot depune proiecte în vederea obținerii de fonduri structurale pe Axa 4 a Programului Operațional Regional 2014-2020 care se referă la dezvoltarea urbană durabilă a orașelor“, arată reprezentanții Primăriei Sibiu într-un comunicat de presă remis redacției Turnul Sfatului.

Ce fel de proiecte?

Primăria anunță că în următoarea perioadă urmează va fi realizată o listă a proiectelor prioritare pentru care Sibiul va cere finanțare europeană nerambursabilă. Deocamdată, Primăria anunță că din aceste fonduri vor fi construite două crește, pentru care studiile de fezabilitate sunt finalizate, și o nouă grădiniță în cartierul Reșița, proiect pentru care urmează elaborat studiul de fezabilitate. „Pe o altă axă de finanțare, Axa prioritară 3, Prioritatea de Investiții, Operațiunea B - Clădiri Publice, Municipiul Sibiu a depus deja spre finanțare la ADR CENTRU patru proiecte în valoare totală de 30 milioane lei. Proiectele urmăresc reabilitarea Școlilor Gimnaziale nr.1, nr. 21 și Radu Selejan, precum și a Liceului Constantin Noica în vederea îmbunătățirii eficienței energetice. Două dintre aceste proiecte, respectiv reabilitarea școlii nr. 1 și a Liceului Constantin Noica au trecut de etapa de evaluare și au intrat în etapa de precontractare, urmând ca anul viitor să înceapă lucrările efective. Celelalte două proiecte rămân în analiză și verificare, în vederea aprobării finanțării“, arată sursa citată.

Tot pentru infrastructura educațională urmează a fi depuse și alte proiecte de atragere a fondurilor europene, mai amintesc reprezentanții Primăriei Sibiu. „Proiectele vor viza îmbunătățirea infrastructurii educaționale și anume extinderea școlii generale Nicolae Iorga, a școlii I.L. Caragiale și a școlii Regele Ferdinand. Pentru extinderea școlii Nicolae Iorga s-a realizat deja studiul de fezabilitate, pe școala I.L. Caragiale documentația este în lucru, iar pentru școala Regele Ferdinand este deja în curs o procedură de achiziție pentru realizarea studiului“, informează reprezentanții Primăriei. Deocamdată, aceste proiecte nu pot fi depuse, deoarece Ghidul de eligibilitate nu a fost finalizat de autoritățile centrale.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

MGM

Acum 5 ani

Titlul articolului dezinformeaza in mare masura! Se intelege ca la nivelul Sibiului s-au accesat fonduri europene in proportie semnificativa, pe cand articolul face referire strict la proiectele depuse de Municipiul Sibiu in calitate de solicitant. Prea des se vehiculeaza in presa concluzii exagerate in raport cu fondurile europene, iar daca luati la bani marunti contractarea proiectelor depuse de societati private sau de ONG-uri in ultimii doi ani, veti vedea ca aceasta tinde catre 0 (zero!). Cam asta este stadiul contractarii, pe intelesul micilor intreprinzatori care preiau frecvent, din presa, ca "sunt fonduri europene, multe linii de finantare, doar ca nu e nimeni sa le ia"!
Raspunde

HOP

Acum 5 ani

POATE GASESTE PRIMARIA ,BANI PTR. PARCARI(SE CONSTRUIESC SI SUPRA ETAJATE,) NU VA ESTE RUSINE ?CIRCULATI IN ORASUL ASTA ? FACETI SOSELE SUPRAETAJATE (NU CA ALE PROMISE DE AMARITUL ALA DE DOCTOR ),FACETI CEVA CAUTATI SOLUTII DNA. PRIMAR,ARATATI CA SINTETI LA LOCUL POTRIVIT,
Raspunde

Ale Nutescu

Acum 5 ani

Sibiul, cel mai bogat, dezvoltat si civilizat oras din Europa! Sa moara de ciuda iasovenii! Vrei lux, vi la Sibiu!
Raspunde

Iordan

Acum 5 ani

Stimata doamna primar cu autobuzele Cum rămâne, toate cele mai vechi sunt jalnice! !
Raspunde

Csobanel Sighianu

Acum 5 ani

Bre confrati, incordati muschii si aratati-i la olteni, cum puteti fi voi, primii pe regiunea S-V Oltenia!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus