Vineri,
24.05.2024
Cer Senin
Acum
13°C

PSD i-a ales pe noii miniștri

PSD i-a ales pe noii miniștri

Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat noii miniştri ai Guvernului, aceștia fiind  Felix Stroe la Ministerul Transporturilor, Paul Stănescu vicepremier şi ministrul al Dezvoltării Regionale şi Marius Nica, ministru delegat al Fondurilor Europene.

Noul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, s-a născut în 25 decembrie 1955 în localitatea Valea Teancului din Buzău. A urmat cursurile Academiei Navale Mircea cel Bătrân Constanţa, iar apoi studiile Academiei de Înalte Studii Militare Bucureşti şi Facultatea de comandă. Între anii 1878 – 1991 a fost ofiţer activ în cadrul Marinei Militare. Între 2000 şi 2003 a deţinut funcţia de viceprimar al oraşului Constanţa, informează Mediafax.

Postul de ministru al Fondurilor Europene va fi ocupat de Marius Nica. Acesta are 36 de ani şi a fost ministrul Fondurilor Europene în guvernul Ponta. Este un personaj crescut în umbra vicepreşedintelui PSD Rovana Plumb. Nica a absolvit Academia Naţională de Informaţii în 2003, cu specializarea jurnalism, comunicare şi psiho-sociologie comportamentală, apoi a lucrat până în 2008 ca ofiţer la MApN, unde analiza din punct de vedere al managementului riscurilor de incidente de securitate pe cei care doreau să se angajeze în MApN. A avut propria firmă, Holding Group Trading International SRL, scrie Mediafax.

Înlocuitorul lui Sevil Shhaideh în postul de vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale este senatorul Paul Stănescu. În vârstă de 60 de ani, Stănescu a absolvit în 1982 Facultatea de Agronomie de la Craiova şi până în 2008 a activat în sectorul agricol. În 2008 a fost ales preşedinte al CJ Olt, funcţie în care a fost reales în 2012. Din 2010, este liderul filialei PSD Olt, iar în 2013 a fost ales vicepreşedinte al partidului, fiind socotit unul dintre cei mai influenţi lideri din teritoriu ai partidului. În anul 2016, a fost ales în Senatul României, unde ocupă funcţia de chestor.

Ministrul demisionar al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, va prelua postul de preşedinte la Comisia de afaceri europene din Camera Deputaţilor. De asemenea, vicepremierul demisionar Sevil Shhaideh a fost numită consilier de stat.

Foto: Mediafax

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Csobanel Sighianu

Acum 6 ani

Bre, nu mai promovați-i pe ardeleni!
Raspunde

vocea si talentul

Acum 6 ani

Greu de crezut ca sunt totusi altii si mai incompetenti decat primii, interesant de analizat care au fost criteriile care i-au recomandat.
Raspunde

PSD=PCR

Acum 6 ani

un militar la transporturi,un psiholog/jurnalist la fonduri europene si un agronom la dezvoltare...pe scurt,..pleaca dracu si vine muma-sa la fel de habarnista...pai la astia le trebuie 5-6 luni sa se familiarizeze cu domeniul...adica,posibil mai mult decat va fii mandatul lor.......un rand de slugi politice cu alt rand de slugi politice
Raspunde

Ion Ion ot Ionești

Acum 6 ani

Cel mai longeviv ofițer al Marinei Române. El și bricu' Mircea (ăla original)...
Raspunde

Cioricliul Albastru

Acum 6 ani

Auleo avem un ofițer de marina din secolul 19 care a activat pana în secolul 20 și acum e și ministru și chiar și trăiește.....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus