Duminică,
20.06.2021
Cer Senin
Acum
15°C

Garda de Mediu a donat Grădinii Zoo din Sibiu o pușcă cu tranchilizante: „știu că au fost probleme în mai multe rânduri”

Garda de Mediu a donat Grădinii Zoo din Sibiu o pușcă cu tranchilizante: „știu că au fost probleme în mai multe rânduri”

Comisarul general al Gărzii de Mediu, Bogdan Trif, s-a întâlnit cu directorul Grădinii Zoologice din Sibiu, Marius Luncă, pentru a oferi instituției din Sibiu o pușcă cu tranchilizante.

Alegerea Sibiului pentru donarea puștii nu este întâmplătoare, susține Bogdan Trif, cel care a fost și directorul Agenției de protecție a mediului și conduce și organizația județeană a PSD. „Alegerea acestui județ nu a fost întâmplătoare. Știu că au fost acolo probleme în mai multe rânduri, după ce animalele au reușit să scape din cuști și chiar din perimetrul grădinii zoologice, așa ca scopul acestei donații vizează în primul rând evitarea situațiilor nefericite în care autoritățile să fie nevoite să ucidă aceste animale, în loc să fie tranchilizate”, spune Trif, potrivit unui comunicat emis de instituția națională.

Sibienii au acceptat donația, caracterizând-o ca fiind una necesară. ”Pușca cu tranchilizant este necesară pentru activitatea noastră și nu numai în situațiile extreme în care am avea de a face cu animale sălbatice care evadează din gradina zoologică și pentru situațiile în care animalele ținute în captivitate trebuie mutate pentru relocare sau transportate pentru tratamente medicale sau intervenții chirurgicale”, declară Marius Luncă, directorul Grădinii Zoologice din Sibiu. Aceasta este singura instituție din Sibiu care deținea și până acum astfel de arme, arme pe care le-a folosit și în încercarea de a tranchiliza ursul ce a pătruns în oraș și a sfârșit, în cele din urmă, împușcat. După acel eveniment, reprezentanții Zoo Sibiu au decis ca aceste arme să mai fie folosite exclusiv în interiorul Grădinii.

Foto: Garda Națională de Mediu

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

zzz

Acum 3 ani

S-a barberit broscoiul de la PSD. O undita de la seful de pe Belina cand veti dona. Nu de alta, dar tre sa mai apareti si voi in vreo poza
Raspunde

...

Acum 3 ani

nu-i spune broscoi...poate juca rolul stiucii din undita lui daddy
Raspunde

Darth Vax

Acum 3 ani

Trebuia donata la politie
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

PaceFacatorul de la Varsovia

Acum 3 ani

Sper ca-i luneta IR ca nici fiarele nu mai au somn: te trezesti in plin oras cu un iepure noctambul,rupt de beat si agresiv si nu-i poti veni de hac ...''Munitie'' au sau trebuie achizitionata pe SEAP?
Raspunde

Livia Talaba

Acum 3 ani

Garda de mediu, are depozit de arme?
Raspunde

...

Acum 3 ani

psd-istul ce cauta acolo? nu trebuia tranchilizat?
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 3 ani

Bah da' de un'i atz adus tuate exemplarele estia ca io pan' acu' nu le-am vas't? Mno, caută sa le vizitez shi io!...
Raspunde

calu

Acum 3 ani

Ce tara avem si noi daca asa ceva face obiectul unei stiri.......
Raspunde

Teo

Acum 3 ani

Acesti trei indivizi au luat o pozitie ,ca si cand sunt gata sa foloseasca in orice moment arma .Probabil au vazut prea multe filme cu mafioti sau au luat exemplul hotilor din psd.
Raspunde

Csobanel Sighianu

Acum 3 ani

Bre, pe "bizoni" tranchilizați-i cu votul!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus