Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Ziarul Financiar anunță că MedLife este aproape să cumpere Polisano

Ziarul Financiar anunță că MedLife este aproape să cumpere Polisano

Cea mai mare companie privată de servicii medicale din România, MedLife, este foarte aproape să cumpere reţeaua de clinici şi spitalul Polisano din Sibiu, anunță zf.ro.

Prin această tranzacţie, MedLife se consolidează pe prima poziţie din piaţa serviciilor medicale private.

 “De-a lungul timpului Polisano a fost renunoscut la nivel național pentru calitatea serviciilor oferite, aparatura medicală din dotare, dar și pentru soluționarea unora dintre cele mai complexe cazuri medicale la nivel privat. Alăturarea la Grupul MedLife ne aduce un plus de valoare și, totodată, ne va ajuta să susținem demersul nostru de a oferi în permanență servicii premium și o echipă medicală de excepție, tuturor pacienților, atât din zona de retail, cât și din cea corporate”, a confirmat Dr Ovidiu Gligor, administrator al clinicilor și al spitalului Polisano.
MedLife a anunţat mai devreme în 2017 că are un buget de 80 de milioane de euro pentru achiziţii și că va face în perioada următoare o serie de tranzacții mari.
”Rezultatele grupului MedLife s-au îmbunătăţit considerabil în T2/2017, la un profit net de 2,16 mil. lei, de la o pierdere de 1,7 mil. lei în T2/2016.  În S1 profitul consolidat a urcat cu 233%, la 6,4 mil. lei. Afacerile au sporit cu 29%, la 302 mil. lei. Compania este printre cei mai scumpi emitenţi din indicele BET prin prisma multiplilor de piaţă, dar analiştii susţin că rezultatele financiare îmbunătăţite arată că grupul este în grafic cu planurile de dezvoltare accelerată”, scrie zf.ro.
Reţeaua de clinici şi spitalul Polisano fac parte dintr-un grup care a fost fondat de omul de afaceri Ilie Vonica care s-a sinucis în 2014 după ce începuse o anchetă la adresa conducerii companiei, inclusiv a soţiei sale într-un caz de reţete false.

Citește și:

http://www.turnulsfatului.ro/2017/06/12/hotelul-din-piata-garii-scos-la-executare-silita-pentru-trei-milioane-de-euro/

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

13 comentarii

Ionel

Acum 6 ani

Kazane, mai bine cumperi tu Polisano ca oricum ai timpul si banii necesari!! La cati bani ai facut prin furat si inselaciuni ai de unde, iti permiti!!! La cate case si masini ai, spital iti mai trebuie!!! Lacheule!!
Raspunde

Gigi Contra

Acum 6 ani

Acum chiar ca a murit Doctorul Vonica.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

mama mare

Acum 6 ani

Ar fi bine sa se gandesaca cei care ii vor cumpara ,inca sut tot felul de operatii care dr te trimit la Bucuresti ,deoarece nu au strictul necesar .
Raspunde

SIBIU

Acum 6 ani

pana la urma au reusit sa-si atinga scopul !
Raspunde

Sibian

Acum 6 ani

In ultimii ani (si inainte de 2014 si mai ales dupa) am vazut foarte multa ura la adresa Clinicilor Polisano si in general a grupului. Am vazut foarte multa ura la adresa familiei, am vazut si auzit neavizati care isi dadeau cu parerea despre dna si dl Vonica fara macar sa ii fi intalnit vreodata in viata lor. Sau fara macar sa aiba habar ce inseamna grupul Polisano. Cand i-au fabricat dosarul dnei Vonica, s-au bucurat. Cand a murit Vonica, tot asa, multi sibieni s-au bucurat. Acum, din fericire pentru aceasta categorie de sibieni, s-a vandut si spitalul. Sa ii vedem pe sibienii invidiosi si comentatori cand merg la medlife si scot din buzunar bani mai multi, preturi de medlife. O fi mai ok? Da, pana la urma au reusit sa isi atinga scopul baietii veseli, unul dintre scopuri. Urmeaza fabrica, inca n-au luat-o de tot, mai au un pic. Sper ca toti astia care au distrus familia si bisnisul sibian, sa putrezeasca pe paturi de spital (european sau de care o fi) :) Gigi Contra, mare adevar ai grait..
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dan

Acum 6 ani

Depinde ce intelegi prin ura, e personal nu cumpar de la farmaciile reteta pt ca au preturi f mari, acelasi medicament care costa 18-20 lei la alte farmacii, l-am gasit cu 60-70 de lei la Reteta, si am observat asta la mai multe produse. Pe alta parte inteleg familiile si cunoscutii celor care s-au tratat si au murit la polisano pt au primit medicamente falsificate, vrei sa imbratiseze familia Vonica doar pt ca ei, poate, nu stiau ce se inatmpla?
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 6 ani

Bah dragule, ghini-ai grăit! Ui' ashe "turma" noast'a rămâne far' de dulăi car' sa ne-ntoarne uoaiele...
Raspunde

Sibian

Acum 6 ani

Medicamente falsificate? Daca nu ai habar de GDP si legsilatia romaneasca si europeana privind medicamentele si mai ales falsificatele, eu zic sa nu iti mai dai cu parerea prin ziar. Ca oameni mor acasă, la spital public sau la spital privat, e dureros, se întâmplă zilnic si motivele sunt multe. Dar oricum ceea ce ai mentionat, medicamente falsificate primite in spitalul polisano (sau oricare altul), este o mare eroare si aberatie. Da, farmaciile reteta se bazau pe distribuitorul polisano, ca si furnizor de baza. Distribuitorul a fost distrus, nu mai are cu ce sa le aprovizioneze, rezulta ca preturile in farmacii nu mai sunt atat de competitive cum toti ne-am dori. Asta e, mergi si cumpara de la altii, unde poate gasesti ceva mai ieftin. Comparațiile alea nu sunt reale, intre 18 lei si 70 lei, cel putin nu pe produs identic, poate cu aceeasi substanta activa dar produse cu producator diferit. Dan, vorbesc de ura, din pacate asta e. Era firma/grup sibian, nu unul mare, ci cel mai mare din judet, si ca si altele (distruse deja sau pe cale), acum nu mai e. In spitalul polisano au murit oameni, daca vorbim de ei ar fi cinstit sa vorbim si de cei salvati. La spitalele de stat, e aceeasi situatie, unii sunt salvati, unii mor, din n motive, din pacate.
Raspunde

dan

Acum 6 ani

Produs identic, am inceput sa iau acel medicament in 2014, putin inainte de perioada cand a inceput scandalul, deci nu poti da vina pe reteaua de distribuite distrusa, atunci am gasit medicamentul cu 67 de lei, pe cand la alte farmacii varia intre 18-25 de lei. Acelasi lucru a fost observat si de alti cunoscuti la alte produse, nu au site sa iti dau exemple. De fapt nci nu exista in 2014 alta marca de produs cu concentratia respectiva, deci nu am cum sa il confund. Daca cineva din familia ta sau un cunoscut ar fi murit de cancer nu ai putea sa nu te gandesti ca poate si lui i s-au dat medicamente diluate/falsificate sau cum a fost problema. Il plus cunosc oameni care lucreaza la polisano, fiica familiei nu se implica, a fost pus un 'macelar' sa se ocupe de afacere. E plina literatura interbelica de exemple de oameni care cladesc afaceri, si dupa ce mor, mostenitorii distrug totul in cativa ani. Cand a murit Vonica, aveau datorii, spitalul nu a fost contruit din fonduri proprii, scandalul medicamentelor si moartea celui care se ocupa de conducere a fost inceputul sfarsitului. Doar pt ca e firma din sibiu nu inseamna ca toata tara e impotriva lor, lasa teoriile conspiratiei.
Raspunde

Sibian

Acum 6 ani

Eu zic ca e bine sa nu vorbesti despre firma, ca tot ceea ce stii tu e din ziare sau din auzite/barfe, foarte la moda la noi in Sibiu din păcate. Nu vorbi nici de fiica, ce a facut si ce nu, nici de sot/ginere, cat despre ce a clădit Vonica, nici macar cu gandul nu te poți duce asa departe, habar nu ai despre nicio firma din grup, care ce datorii avea sau nu, si din ce fonduri a fost clădita. Treaba cu falsificatu sau diluatu, e complet falsa, iti garantez. Legat de cancer, din pacate stim cu totii cati ajung sa se trateze de aceasta boala, si cati nu. Fondurile europene sunt date publice, fabrica a accesat si fonduri (oricum o parte mica din total investit) spitalul e fix din fonduri proprii. Nu am zis ca toata tara e împotriva lor, ci ca multi sibieni au o pasiune pt "sa moara capra vecinului". Lasa ca vedem impreuna cand (in ce an) o sa apara urmatoru sibian care va clădi un spital de talia acestuia (si ma refer la bisnis, cu totu, servicii medicale oferite, doctori si personal implicat, aparatura de ultima tehnologie, si nu a cladi o cladire cu 2-5-15 etaje..). Apropo, ca e tot o cifra publica, stiai ca distribuitorul, adica Polisano srl, (care nu are legatura cu clinica sau spitalul polisano) a avut in 2014 o cifra de afaceri de 300 si ceva de mil euro? Si ca a fost (si in acel an, si anual multi ani inainte) firma nr. 1 de pe județ? Oamenii comentează, aiurea de multe ori, dar ei habar nu au de nimic legat de acest grup sau familie. Pt tine, ce inseamna sau cum definești noțiunea asta: aveau datorii? Crezi ca Ciolan, Carabulea, Tiriac, fratii Paval, etc etc, nu au datorii? Cand clădesti imperii, asta se face inlcusiv cu bănci si datorii. Cu acel produs, eu te cred suta la suta si imi pare rau, dar garantat acolo a fost ceva legat de aspecte pe care nu le cunosti, legi din farma care s-au schimbat atunci, liste de produse compensate, etc.
Raspunde

Ion

Acum 6 ani

Da mortu de ce s-o fi sinucis, daca era nevinovat, daca n-a luat nimic de la gura cancerosilor? Apoi, pe dna, de ce-or bagat-o la parnaie? Chiar degeaba?
Raspunde

Csobanel Sighianu

Acum 6 ani

Bre, nu mai uitați-va-ti pe gaura cheii ca, va trage curentul!
Raspunde

Vasi

Acum 6 ani

La Polisano isi permit acum sa isi bata joc de pacienti si doctorii sa trateze preferential. Poate ca înainte de a trece la alta firma vor fi invatati sa se poarte cu cei care plătesc mult si sunt dispretuiti
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus