Joi,
23.09.2021
Parțial Noros
Acum
6°C

Legea vaccinării a fost adoptată de Senat

Legea vaccinării a fost adoptată de Senat

Senatul a adoptat astăzi proiectul de lege privind vaccinarea persoanelor în România, din care a fost eliminat data de intrare în vigoare a legii, care iniţial era 1 ianuarie 2018, în favoarea proiectului exprimându-se toţi cei 99 de senatori prezenţi, anunță Mediafax.  ”Vaccinarea este intervenţia medicală cu cel mai înalt grad de eficienţă din istoria omenirii. Vaccinarea a fost a fost introdusă pentru prima dată în 1896 împotriva variolei. Variola a secerat la vremea respectivă peste 30 de milioane de suflete. În 1977, în urma introducerii acestui vaccin, variola a fost eradicată de pe întreg globul pământesc. În anul 1971 a fost introdusă vaccinarea împotriva rujeolei. În anul 2000, în America s-a declarat rujeola eradicată. Astfel încât, cu aceste două exemple cred că e suficient să vă demonstrez importanţa acestui vaccin care, spre surpinderea mea, unii medici am văzut că îl contestă. Eu dacă aş fi mai mare aş lua măsuri împotriva acestor medici care contestă această vaccinare care a adus omenirii cele mai mari beneficii”, a declarat senatorul PNL, Leon Dănăilă, citat de Mediafax.

Proiectul de lege privind organizarea şi finanţarea activităţii de vaccinare a populaţiei în România a fost adoptat, la mijlocul lunii august, de Guvern. Proiectul de act normativ instituie obligaţia vaccinării copiilor cu vaccinurile prevăzute în calendarul naţional de vaccinare, precum şi cu cele administrate în situaţii epidemiologice speciale întregii populaţii sau unor grupuri de populaţie.

Actul normativ urma să intre în vigoare la data de 1 ianuarie 2018, dar, printr-un amendament, această prevedere a fost eliminată din conţinutul documentului.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

kokos

Acum 3 ani

Pai , eu nu inteleg , daca nu mai are data de intrare in vigoare , e ca si cum nu au votat-o , nu?
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 3 ani

No-ashe viez, vaccinatza-i contra febrei ovine!...
Raspunde

Fred

Acum 3 ani

Romania a mai facut un pas spre nasism. Sa ti se ingradeasca dreptul de a alege pt propriul corp, este ceva inacceptabil. Pt copilul tau... de neconceput. Ce nu stiu mai marii acestei tari este ca se adreseaza parintilor, acei oameni care vor lupta pana in panzele albe pt ce au ei mai drag. Vor incepe procese, vor pleca in afara tarii o parte din cei scarbiti de ingradirea libertatii in modul acesta josnic. Sa nu credeti ca acei care se opun vaccinarii, o fac pt ca sunt nebuni. Sunt oameni care au vazut efecte adverse, sunt oameni ai caror copii ai avut de suferit si majoritatea vor vaccinuri, dar nu fortati, ci pentru ca asa considera ei ca le e bine copiilor, cu vaccinuri in care au incredere, nu firme obscure care au afaceri cu statul. In plus medicii trebuie sa fie liberi sa spuna carui copil ii este contra-indicat un vaccin. Ori in legea actuala se spune ca medicii nu au voie sa faca reclama negativa vaccinarii.
Raspunde

barney- epoca de piatra

Acum 3 ani

Eu credeam ca cel mai drag lucru pentru parinti este sanatatea copilului! adica vaccinarea lui contra unor boli din care se poate muri! Se pare ca cel mai important lucru pentru unii este propriul orgoliu si ferma convingere ca ei stiu mai bine decat doctprii......
Raspunde

Nenea Gicu

Acum 3 ani

"În istoria acestei țări, nu a existat vaccinarea obligatorie a acestei țări. Adulții vor fi vaccinați obligatoriu. S-a lăsat la latitudinea Guvernului categoriile socio-profesionale care vor fi obligate să se vaccineze.” Presedintele Asociatiei Pro Consumatori
Raspunde

...

Acum 3 ani

cu tot respectul, Leon Dănăilă putea sa se mai gandeasca inainte de a face acele afirmatii. Cu alte cuvinte ma bucur ca nu e "mai mare"
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus