Sâmbătă,
13.04.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Zilei Armatei Române celebrată printr-o expoziție, la Biblioteca Astra

Zilei Armatei Române celebrată printr-o expoziție, la Biblioteca Astra

Cu ocazia Zilei Armatei Române, sărbătorită în data de 25 octombrie, Compartimentul Periodice al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu propune sibienilor o expoziție care aduce în atenția publicului trei publicații a căror tematică surprinde armata și mediul militar românesc.

Lumea Militară Ilustrată, apărută la 1 februarie 1935, organ al Asociației Scriitorilor și Autorilor Militari Români, o revistă cu un specific cuprinzător, care include subiecte de cultură generală (istorie, artă, literatură), știință militară și educație națională, promovează instituția armatei și rolul esențial al acesteia pentru apărarea intereselor națiunii.

Romania Eroica

Frontul Mărășești Ilustrat, apărut în 1939, sub îndrumarea generalului G. Drăgănescu, este o publicație menită să comemoreze războiul de întregire a neamului și să încurajeze menținerea legăturilor dintre foștii luptători în Primul Război Mondial.

„România Eroică omagiază eroismul și devotamentul ostașilor români pe câmpurile de luptă. A fost organ de cultură și propagandă națională a Societății „Cultul Eroilor” și a apărut în 1919, sub înalta ocrotire a M. S. Regina Maria. Toate cele trei publicații se remarcă prin grafică, ilustrație și conținut. Acestea reflectă viața militarilor, activitatea și obiectivele Armatei Române din perioada interbelică”, transmit reprezentanții Bibliotecii Astra.

Expoziția este organizată la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, Compartimentul Periodice (Str. G. Barițiu, nr. 5, corpul A, et. I) și poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 9:00 – 17:00.

Frontul Marasesti

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus