Vineri,
02.06.2023
Partial Noros
Acum
14°C

Directorii celor mai bune școli de balet vin la Sibiu.  Începe „Young Stars Ballet Competition”

Directorii celor mai bune școli de balet vin la Sibiu.  Începe „Young Stars Ballet Competition”

Vineri, 27 octombrie, începe la Sibiu Concursul Internațional de Dans Clasic și Contemporan - Young Stars Ballet Competition. Evenimentul, ajuns la ediția a X-a, aduce la Sibiu 121 de concurenți din România, Cehia, Macedonia, Bulgaria, Egipt, directori ai celor mai importante școli și teatre de balet din Germania, Franța, Elveția, Ucraina, Austria și Croația în juriul competiției și invitați de marcă în gala de închidere a evenimentului.

Concursul va avea loc în perioada 27 – 29 octombrie 2017, pe scena Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și se va încheia duminică, 29 octombrie, cu ceremonia de decernare a premiilor și o gală internațională de balet.

Directorii de la cele mai bune școli de dans din Europa vin la Sibiu 

Ediția din acest an a Concursului Internațional de Dans Clasic și Contemporan – Young Stars Ballet Competition îi va avea la masa juriului pe Steffi Scherzer – Director Artistic al Academiei de Dans din Zurich, Amanda Bennett – Directorul Școlii de Balet a Teatrului din Basel, Gregor Seyffert – Director artistic al State Ballet School Berlin, Jan Broeckx – Director al Academiei de Balet și al Universității de Muzică și Arte Munchen, Omar Taiebi – Director Pedagogic și Artistic al Școlii Naționale Superioare de Dans Marsilia, Franța, Zsolt Elek – reprezentant al Academiei de Balet din Viena, Kaygorodov Dmitry Evgenevich – Maestru de balet, distins de statul ucrainean cu titlul de „Excelență în Educație” și Viorel Dascălu – reprezentant al Teatrului Național de Operă și Balet Zagreb, Croația. Fiecare dintre jurații acestei ediții va oferi ca premiu celor mai buni concurenți câte o bursă de studii în cadrul școlilor de balet pe care le reprezintă fiecare.

15 workshopuri pentru participanții la concurs

Caroline le Noane (Franța) – profesor de dans contemporan, Anja Ahcin și Ahmed Yehia (Egipt) – prim-soliști ai Operei de Stat din Cairo, Egipt, Kirill Ermolenko (Rusia) – prim-solist al Teatrului de Balet Sibiu și Anca Mândrescu (România) – profesor de dans de caracter - vor susține, în perioada 27 – 29 octombrie, cincisprezece workshopuri de dans clasic, dans contemporan, jazz, repertoriu, pas de deux și dans de caracter. Workshop-urile vor avea loc la studioul de repetiții al Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul Junii Sibiului” și pe scena Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și sunt evenimente cu circuit închis, la care au acces doar concurenții înscriși în competiție.

Teatrul de Balet Sibiu YSBC 2017 (1) (1)

Prim-soliștii Teatrului de Stat Georgia și ai Operei din Cairo, Egipt dansează  la Sibiu

Concursul Internațional de Dans Clasic și Contemporan Sibiu – Young Stars Ballet Competition se va încheia duminică, 29 octombrie 2017, cu ceremonia de decernare a premiilor și o gală internațională de balet, care se va dansa cu casa închisă. În cadrul galei vor performa, alături de invitații speciali și artiștii Teatrului de Balet Sibiu, parte dintre cei mai buni concurenți ai acestei ediții a concursului. Invitații speciali ai galei de balet sunt Anja Ahcin și Ahmed Yehia – prim-soliști ai Operei de Stat Cairo, Egipt – care vor dansa un pas de deux din baletul „Cleopatra”, Ecaterine Surmava și David Ananiashvili, prim-soliști ai Baletului de Stat Georgia, care vor aduce pe scenă un adagio din baletul tradițional georgian „Sagalobelli” și Cristian Preda, prim-solist, până în iulie 2017, al Operei Naționale București, care alături de Rio Sato, solistă a Teatrului de Balet Sibiu, va interpreta un pas de deux din baletul „Flăcările Parisului”. În premieră pe scena Teatrului de Balet Sibiu, în cadrul galei de balet de duminică, Kirill Ermolenko și Ayaka Nagai vor interpreta un pas de deux din baletul rus „The Bright Stream”.

Evenimentul de duminică va fi prezentat de realizatoarea TV Raluca Moianu și Aleisha Gardner – coregrafă a Teatrului de Balet Sibiu.

Informații pe larg despre cea de-a X-a ediție a Concursului Internațional de Dans Clasic și Comtemporan Sibiu – Young Stars Ballet Competition se găsesc pe siteul oficial al evenimentului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus