Marţi,
27.09.2022
Innorat
Acum
14°C

VIDEO Contre politice pe două ”căsuțe ale bebelușului” în Sibiu: ”poate sibienii o să învețe cine muncește pentru ei”

VIDEO Contre politice pe două ”căsuțe ale bebelușului” în Sibiu: ”poate sibienii o să învețe cine muncește pentru ei”

Proiectul de amenajare a două ”căsuțe ale bebelușului”, la Zoo și în Sub Arini, nu a fost votat de consilierii liberali. Cei care au inițiat acest proiect, social-democrații, i-au acuzat pe liberali de interese politice. Proiectul a trecut prin votul majorității FDGR.

La inițiativa celor șase consilieri PSD, în ședința de joi a forului legislativ local a fost supus dezbaterii un proiect de amenajare a două căsuțe de câte nouă metri pătrați, care să fie folosite de mamele ce doresc să își alăpteze copiii ori să le schimbe scutecele. În expunerea de motive, consilierii PSD au cerut ca demersul lor să fie considerat un proiect pilot, iar locurile de amplasare a acestor două căsuțe să fie parcul Sub Arini și Grădina Zoologică. Înainte ca proiectul să fie supus votului a luat cuvântul Mariana Brunchea (foto principală), consilier local din partea PNL. ”Proiectul este bun, dar incomplet”, și-a început discursul reprezentanta PNL. Ea a cerut ca proiectul să fie amânat și modificat, în sensul că în loc de căsuțe să fie amenajate toalete în care să fie asigurate și cabine în care curățenia și dezinsecția ”să fie asigurate la superlativ” pentru bebeluși și mamele lor. Iar pentru că, potrivit Marianei Brunchea, o astfel de investiție nu are asigurată finanțare, fapt ce ar însemna proceduri complicate, ea a anunțat că împreună cu ceilalți liberali au decis să ceară amânarea investiției pentru anul viitor.

stroe

Ioan Stroie a dat replica liberalilor, acuzându-i că sunt împotriva proiectelor inițiate de alții

În urma discursului ei, cei cinci consilieri liberali s-au abținut de la vot, alături de un alt consilier FDGR. Cu toate acestea, proiectul a întrunit numărul de voturi al majorității formată, în acest caz, din FDGR și PSD. Rezultatul votului a adus și reacția social-democraților. ”Mulțumesc colegilor de la FDGR pentru sprijinul acordat pentru acest proiect. Dar vedem că cei de la PNL, ca de obicei, de câte ori alții inițiază un proiect sunt împotrivă sau se abțin. Este opinia lor, este dreptul lor, dar poate sibienii o să învețe de aici cine muncește pentru ei și cine le vor bine, cine nu le vor bine. Nu face nimeni un proiect să îl ducă acasă”, a spus Ioan Stroie, consilier local din partea PSD.

În următorul proiect, de rectificare a bugetului local, a fost prevăzută și sursa de finanțare pentru cele două căsuțe ale bebelușului. Rectificarea de buget a fost votată în unanimitate.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Mhircia

Acum 4 ani

Ce imbecilitate. Și cum au să fie acestea orice altceva decât toalete publice pentru boschetari? PSD-ul asta numai dejecții emană :(
Raspunde

Adi

Acum 4 ani

Chestiile ăsta nu se fac pe repede înainte fără nici o documentație. Imagine goala tipica celor de la psd
Raspunde

Cocardiel-luptător din Marginime

Acum 4 ani

Bhee, vooi eshtia, ia ziceți, care-i ai' mai mare vita din "Obor"? PSD-ista, or ai PNL-ista? Care ghiceste raspunsul corect, il sponsorizez c-o cina "romantica" de-mpreuna cu învingătoarea....
Raspunde

S 14

Acum 4 ani

Bai Stroie, bai psd-istilor , bai fdgr-istilor, dați dovadă că nu ați fost deloc alăptați ; Tu, voi ... v-ați alapta bebelușul in asemenea locuri ... insalubre ? ( insalubre si/sau extrem de costisitoare in timp). O mama responsabila nu cred că intră în asemenea "căsuțe" . Irosiți banutzi . In viziunea voastră (psd-istilor) încă o promisiune onorata sibienilor
Raspunde

Odin

Acum 4 ani

Cel mai interesant din tot bâlciul este în sine filmul, pentru că avem ocazia să vedem ce am votat. Nu fețele tâmp zâmbitoare de pe afise sau poze ci realitatea bâlbâită, fără argumente, și agresivă. În sine ideea este idioată și ieftin populistă având în vedere realitatea din Sibiu. Cu o poliție locală cvasi-inexistentă și fără o structură dedicată exploatării și întreținerii spațiilor publice de acest gen (toalete publice) doar câteva mame le vor folosi și vor deveni un "pericol public". Nici nu vreau să-mi imaginez cum miros 15-20 scutece într-un cos de gunoi după 1 zi, 2, probabil 3!
Raspunde

Intrebare

Acum 4 ani

Cine-i personajul cu reportofon, si caciulă de ”Nilă” pe țeastă ? Într-un asa cadru, un așa personaj grotesc ! Cine a trimis-o nu are respect pentru instituție ? O fi din ”grupul Talău” ?
Raspunde

Teo

Acum 4 ani

O casuta sa fie amplasata in gara pentru tigancile aflate cu copiii la cersit .Atata ii duce capul pe majoritatea consilierilor locali,sa promoveze astfel de investitii cu adevarat "faraonice ".
Raspunde

gabi

Acum 4 ani

NUmai gura este de psdistii astia,numai pe scandal sunt pusi.Fiecare ioteaza cum crede si isi face prioritatile cum gindeste.Nu inteleg de ce fac atita gura, daca mocofanii de sasi au ajuns sa stea drepti la toate imbecilitatile care le vin in minte celor de la PSD.Parca erau cu liberalii ?Sau astia joaca la toate capetele?
Raspunde

Ema

Acum 4 ani

Stie cineva cine e gratioasa cu caciula din spatele consilierilor ? O fi barbat ? O fi din ciclul “ Cu caciulie pe funte/ Stam de veacuri ca un munte” ... Stim numele personajului ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus