Joi,
06.08.2020
Parțial Noros
Acum
28°C

Interviu cu managerul general de la Arena Platoș: Când vom avea o pârtie nouă, mai lungă?

30 Octombrie 2017 11:44

Interviu cu managerul general de la Arena Platoș: Când vom avea o pârtie nouă, mai lungă?

În pragul debutului sezonului de iarnă, am stat de vorbă cu Ioana Dragomir, manager general al celui mai cunoscut și apreciat complex de schi și snowboard din județul Sibiu, Arena Platoș de la Păltiniș. Dacă vreți să aflați când se deschide oficial noul sezon, ce prețuri vor fi iarna aceasta sau ce noutăți există la Arena Platoș, citiți mai departe.

Rep.: Ce noutăți există anul acesta în comparație cu sezonul trecut din punct de vedere al dotărilor și facilităților?

I.D.: Așteptăm noul sezon 2017-2018 cu multe noutăți pentru clienții resortului nostru montan. Dintre acestea, ne mândrim cu noi achiziții de echipamente destinate centrului de închirieri pentru sezonul ce urmează. Astfel, centrul de închirieri de la Arena Platoș a fost reînnoit cu diverse echipamente: clăpari, booți, schiuri, căști de protecție, ochelari pentru toate categoriile de vârstă. Pentru a evita timpul de așteptare la cozile de la casierie, începând cu acest sezon vom funcționa nu doar cu două ci cu trei casierii, cel puțin în perioada de vârf de sezon. O alta noutate a sezonului 2017-2018 este introducerea nocturnei de miercuri ca beneficiu gratuit la achizitionarea cardului de cinci și șapte zile, în extra sezon. Despre Școala de Ski pot să vă spun că programările au început deja iar ca și noutate, începând cu acest sezon, avem planuri tarifare speciale pentru cursuri complete de 18/h de ski pe săptămână, astfel încât în 5 zile poți învăța să schiezi cu 25 lei pe oră.  O altă noutate este introducerea cursurilor VIP, respectiv clienții resortului au posibilitatea de a învăța sau de a-și perfecționa tehnicile de ski și snowboard de la cei mai buni, multipli campioni în domeniul respectiv. Șnaps-ul sau micul iglu din vârful pârtiilor B a căpătat peste vară o nouă înfățișare: mai cool dar și mai „instagramabilă”. E locul perfect pentru o poză reușită pentru clienții noștri care folosesc platformele sociale.

Rep.: Întrebarea de pe buzele multor sibieni: pe când o pârtie nouă, mai lungă?

I.D.: De peste patru ani de zile încercăm să ne transpunem în realitate acest proiect, care include mai multe pârtii lungi, între 1200 m și 2400 m, dar greutățile care ne sunt impuse la fiecare pas de legislația extrem de potrivnică din acest domeniu ne fac să batem pasul aproape pe loc. În naivitatea noastră, acum mulți ani, credeam că în fiecare an vom inaugura o pârtie nouă, dar realitatea legislativă ne-a readus cu picioarele pe pământ. Până când sporturile de iarnă nu vor fi considerate prioritare de legislativul românesc, iar legislația adaptată în sprijinul investitorilor în turismul de iarnă mă tem că nu vom avansa în această direcție.

freestyle arena platos (9) (Copy)

Rep.: Ce tarife veți practica iarna aceasta, care este grila generală?

I.D.: Prețul unui skipass în timpul extra sezonului este de 60 lei pentru adulți și 83 lei în timpul vârfului de sezon. Venim în întâmpinarea clienților noștri cu o varietate mare de skipass-uri: carduri de la o zi până la 7 zile, carduri de weekend, carduri de puncte, carduri de nocturnă etc. Ca și până acum, tipurile de carduri Arena Platoș sunt gândite pentru diferite categorii de vârstă: copii, elevi, studenți, adulți și pensionari.

Rep.: Ați stabilit o posibilă dată pentru deschiderea sezonului și un eveniment?

I.D.: Sigur că da! Programul oficial al sezonului este afișat deja pe website-ul nostru.

Vom deschide oficial sezonul prin bine-cunoscuta petrecere “Get United” care este programată pe data de 1 decembrie. Dacă vremea ține cu noi și vom avea temperaturi scăzute, vom face tot posibilul să acoperim pârtiile cu zăpadă artificială pentru ca instalațiile de transport pe cablu să funcționeze din 30 noiembrie.

Rep.: Ce campanie de marketing aveți, din ce zone sperați să atrageți turiști și cu ce pachete sau concepte?

I.D.:  Arena Platoș Păltiniș este un resort dedicat în special familiilor și celor mici dar, în același timp, și celor care pot aprecia calitatea unui resort mic dar cu suflet mare; astfel încât campaniile noastre de marketing au ca și target aceste categorii. Promovarea resortului se face printr-un mix de comunicare 360: spoturi radio și TV, campanie de outdoor în Sibiu, evenimente dedicate și nu în ultimul rând acordăm atenție în special zonei digitale, platforma web și social media. Din punct de vedere demografic, publicul nostru este local în proporție de 51%, urmat de turiști din București (25%), Cluj, Alba, Hunedoara și alte județe învecinate. Desigur, și în sezonul acesta campaniile noastre de promovare se desfășoară la nivel național, astfel încât încurajăm turiști din cât mai multe părți ale României, și nu numai, să ne calce pragul. Promovăm în special pachetele Școlii de Ski, care oferă o variantă foarte bună de învățare a sporturilor de iarnă într-un interval optim de timp: 18 ore de ski/snowboard, împărțite pe durata a 5 zile. Prețul unui astfel de pachet pleacă de la 350 lei în extra sezon și ajunge până la 450 lei în perioada de vârf. Pe de altă parte, încercăm din răsputeri să adunăm în jurul eforturilor noastre de dezvoltare atât autorități locale sau județene cât și ceilalți investitori privați din zona Păltinișului, în special unitățile de cazare. Cu toții trebuie să înțelegem că avem nevoie unii de alții și că dezvoltarea sporturilor de iarnă în Păltiniș este posibilă doar printr-un efort comun.

freestyle arena platos (18) (Copy)

Rep.: Estimați o creștere a numărului de turiști?

I.D.: Suntem convinși că serviciile pe care le îmbunătățim continuu sunt apreciate de clienții resortului, astfel încât numărul turiștilor de pe pârtiile noastre crește de la an la an.

Foto: Anabell Rusu

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

9 comentarii

Doc

Acum 2 ani

„(...)greutățile care ne sunt impuse la fiecare pas de legislația extrem de potrivnică din acest domeniu ne fac să batem pasul aproape pe loc.”
Ar fi fost interesant să aflăm care este exact legislația aceea extrem de potrivnică.
Raspunde

calu

Acum 2 ani

E vorba de defrisari, ridicare TOPO a fiecarui copac, planuri de impaduriri in alte locuri, etc. Birocratie extrema.
Raspunde

Roby

Acum 2 ani

Despre extinderea locurilor de parcare nu s-a pomenit nimic. Sau si aici legislatia este potrivnica? Deci la iarna vor fi aceleasi blocaje in zona. Pacat!
Raspunde

Miki

Acum 2 ani

Halal manager general, care se comporta cu turistii ca o scarba de Bucuresti ! Am rugat sa las un rucsacel in bar pana merg la masina dupa bani si tipa s-a turat mai dihai ca o matroana debordel .... O fi tot vid dar ci asa personaje nu ajungem nici la nivelul grajdurilor pe care austriecii le au sub hotel...
Raspunde

ski

Acum 2 ani

Oricum la ce preturi au ....managerul lu peste. , servicii slabe , bani pe parcari pe terenul altora , foarte bine sa nu se extinda ca nu fac nimic doar i-au bani pe degeaba pe o partie de 2 bani, si blocheaza si drumul -, iar patronii sunt niste glume , nici vorba de investitori , poate ii viziteaza ANAF-ul din nou ,
Raspunde

MC.D

Acum 2 ani

La altitudinea la care este situat complexul nu poate fi vorba de ceva nou, adica prelungirea partiilor spre vale ca in sus nu mai au unde...dar atunci sezonul se scurteaza la maxim 3 luni...oricum preturile sunt mari pentru timpul pe care-l petreci pe partii...15-20min asteptare, 3-5 min urcare, 20 sec. coborare...asta e tot ce se intampla la Arena...sec...apoi alte probleme..parcare, servicii, masa, toalete, terase, ....ca la targ din pacate...
Raspunde

Anabell

Acum 2 ani

Salut! cele doua poze, de la Arena Platos sunt facute de catre mine ;)
Raspunde

Ciocan

Acum 2 ani

Asta nu-i interviu, e reclama mascata ! marketing la o scoala de ski pentru copii ! auzi ... cica resort de schi ! se pare ca unii nu stapanesc sensul cuvintelor pe care le scot pe gura !
Raspunde

dan

Acum 2 ani

voi sa va ocupati prima data de o parcare mai mare ,sa nu mai blocati traficul pt cei care vor sa mearga mai departe de partia voastra
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus