Joi,
02.02.2023
Innorat
Acum
1°C

Autostrada demolată și reconstruită are noi probleme: gropi ca în câmp

Autostrada demolată și reconstruită are noi probleme: gropi ca în câmp

Nici nu au anunțat bine autoritățile refacerea porțiunii în care au apărut noi crăpături în lotul Săliște-Cunța, că șoferii atrag atenția asupra altor probleme. Autostrada este plină de gropi, mai ceva ca un drum județean. Mai ales pe timp de noapte, acestea reprezintă un pericol iminent pentru cei care nu traversează segmentul în mod regulat.

Lotul construit de Salini Impregilo a fost, încă dinainte de inaugurare, pus sub semnul întrebării. Alunecările de teren din zonă au fost semnalate încă din timpul șantierului.  Solul nisipos își cere, acum, tributul.

De ce au apărut noile crăpături

Fisurile și crăpăturile nou-apărute pe lotul Săliște-Cunța al autostrăzii Sibiu-Orăștie au fost remediate, într-o singură zi. Luni au muncit angajații Hidroconstrucția SA pentru refacerea porțiunii, iar spre seară, restricțiile au fost ridicate. Reprezentanții Companiei de Drumuri au găsit și cauza apariției defecțiunilor. Aceeași ca și în cazul segmentului de 200 de metri care a trebuit demolat și reconstruit.

Pe o porțiune de 70 de metri, crăpături cu deplasarea asfaltului au apărut săptămâna trecută, nu departe de zona care deja a fost demolată și reconstruită. "În urma expertizei efectuate la fața locului s-a stabilit că problemele au fost cauzate în special de incorecta execuţie a unui dren longitudinal, motiv pentru care apa s-a infiltrat în corpul autostrăzii ceea ce a produs deteriorări atât pe banda de urgenţă cât şi pe banda 1, pe sensul de mers Sibiu-Sebeş", explică reprezentanții CNAIR, într-un comunicat de presă.

Soluții de "umplutură"

Asfaltul a fost frezat, iar la suprafață a fost turnat un strat de mixtură. Lucrări superficiale, cred observatrii independenți, care reamintesc de probleme apărute acum doi ani, la doar 200 de metri distanță. "Se pare că se repetă episodul din 2015, când, la fel ca și acum, mai întâi au apărut niște crăpături, după care s-au făcut câteva cârpeli. Cei de la CNADNR au văzut că aceste cârpeli efectiv nu țin și au procedat la închiderea tronsonului de autostradă și demolarea a aproximativ 200 de metri. Din păcate, toată autostrada se află pe un sol care se mișcă în mod continuu. Practic, vorbim de o argilă nisipoasă sau de lut. De la bun început, proiectarea, studiul de fezabilitate, au fost efectuate greșit", crede reprezentantul Asociației Construim România, Paul Dorneanu.

Restricțiile din ultimele zile, care au vizat o bandă de mers, au fost ridicate de pe șosea. Lucrările de remediere vor continua, cu refacerea drenajului prost executat de constructor.

Gropi la tot pasul

Crăpăturile de la kilometrul 276 sunt departe de a fi singurele defecțiuni care trebuie remediate, pe acest lot. "Asta e, mergem așa cum putem. Sunt gropi peste tot. Nu seamănă deloc șoselele noastre cu cele din afară. Nu-i normal. Adică... Mai ales noaptea, cu lumina farurilor, nu poți să eviți tot. Și mașinile se distrug", se plânge Ivan E., șofer.

În 2015, lotul Săliște-Cunța a trebuit închis, pentru că un segment a avut nevoie să fie demolat și reconstruit. Autoritățile susțin că reparațiile se achită din garanțiile depuse de contructor, în valoare totală de 90 de milioane de lei.

IMG_7894 IMG_7897

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

11 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Voichita Lotrean

Acum 5 ani

Strainii impreuna cu cei de dreapta si protestatarii de serviciu vanduti lui Soros ne-au furat tara, au pus piedici dezvoltarii Romaniei si au sabotat toate marile proiecte de anvergura! Lor li se datoreaza chinurile autostrazilor! Dar in final, romanii vor invinge! Poporul a votat politicieni care sa ne duca tara in topurile europene, nu a votat dna, binom si hipsteri cu barbita care nu le lasa sa guvernam!
Raspunde

Un sibian

Acum 5 ani

sper sa faca pesedeu autostrada intre cracii tai si sa nu te inmultesti prea curand!
Raspunde

...

Acum 5 ani

oare daca te-ar zidi la fundatia autostrazii ar rezulta o autostrada trainica? si-ti vom spune voichita lui manole
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sergiu Vizirescu

Acum 5 ani

Asta e bataia de joc a lui Ciolos si a infractorilor lui!
Raspunde

Un sibian

Acum 5 ani

o autostrada inaugurata de Ponta inainte sa iasa Iohannis presedinte e bataia de joc a lui Ciolos? atat te duce capu?
Raspunde

...

Acum 5 ani

si aia cu protectia autostrazii ce pazesc? gropile alea au aparut intre doua ture pe care le-au dat ei pe autostrada? nesimtire si delasare totala.
Raspunde

mno

Acum 5 ani

Tot mai multi postaci pesedisti incep sa apara in turnului sfatului...
Raspunde

dickkie

Acum 5 ani

am venit duminica pe autostrada si de la jumatatea sectorului deva sibiu directia spre sibiu e dezastru. cativa km doar gropi din alea se vad. am facut slalom la viteza mica. e dezastru. e mai rau ca drumul marpod chirpar. nu pot sa cred ca au plombat in halul ala o autostrada europeana
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bucurestean

Acum 5 ani

Ati prapadit si furat toti banii pe care v-i i-am dat!
Raspunde

...

Acum 5 ani

ce-ai facut belitule? ce-ai dat paduche?
Raspunde

MC.D

Acum 5 ani

Pe aceste sectoare distruse plombarea nu reprezinta solutia...frezarea completa a portiunii si apoi turnarea unui nou strat de asfalt de 5-7 cm. Chiar si acolo unde exista cateva gropi mai apropiate, trebuie asternut un covor compact peste toata portiunea afectata (nu plombari asa cum se realizeaza pe strazile din interiorul localitatilor)...este totusi o solutie temporara ca in fiecare an de fapt...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus