Joi,
29.09.2022
Ploi Scurte
Acum
12°C

Cu 75% mai mult decât în 2016. Primăria anunță finalizarea modernizării a zece străzi

Cu 75% mai mult decât în 2016. Primăria anunță finalizarea modernizării a zece străzi

Cu cele zece străzi a căror recepție la terminarea lucrărilor a fost semnată în cursul lunii octombrie, anul acesta s-a ajuns la un total de 44 de străzi modernizate. Numărul este unul semnificativ, având în vedere că, în 2016, 25 a fost numărul străzilor modernizate.

Străzile pe care lucrările s-au încheiat în cursul lunii octombrie 2017 sunt Petru Maior, Ecaterina Teodoroiu, Lăptăriei, Faianței, Fagului, Lebedei, Arcului, Libertății, Nicolae Milescu Spătarul și Aleea Frații Buzești. „Lucrările au inclus, în funcție de caz, reabilitarea rețelelor de apă și canalizare, amenajarea tubulaturii în care vor fi coborâte cablurile suspendate, modernizarea carosabilului, a trotuarelor și a iluminatului public. Acolo unde lățimea străzii a permis au fost amenajate și locuri de parcare“, se arată într-un comunicat emis de Primăria Sibiu.

Sursa citată arată că, în prezent, alte 15 străzi sunt în șantier, termenul contractual de finalizare a modernizării pe toate aceste șantiere fiind în cursul anului 2018. Lucrările pe aceste străzi vor continua – dacă va permite vremea – până la jumătatea lunii decembrie. ”Înainte de a sista lucrările, constructorii vor asigura condiții pentru desfășurarea circulației pietonale pe parcursul iernii“, susțin reprezentanții Primăriei Sibiu.

Stadiul lucrărilor pe străzile aflate în modernizare Sursa: comunicat Primăria Sibiu

În cartierul Trei Stejari, pe strada Șerbota, pe carosabil a fost turnat asfaltul, iar pe trotuare s-a turnat beton. Strada Piața Cluj din cartierul Terezian este la același stadiu. Ultimul strat asfaltic va fi turnat în primăvara anului viitor.

Până la intrarea în iarnă, strada Drumul Ocnei, situată în zona Marmeladă - Veterani, va fi asfaltată până la podul de la intersecția cu strada Nicolae Ioniță Dăscălescu, iar trotuarele vor fi betonate. Dacă vremea permite, constructorul intenționează să amenajeze și cel de-al doilea tronson, până la intersecția cu strada Calea Șurii Mari.

În zona Tilișca - pe strada Pictor Ștefan Luchian, carosabilul este la nivel de balast, iar trotuarele sunt parțial betonate; dacă vremea mai permite constructorul intenționează să toarne primul strat asfaltic și pe trotuare și pe carosabil - pe strada Presaca, carosabilul și trotuarele sunt la nivel de prim strat asfaltic, lucrările urmând să se reia în primăvara anului viitor cu turnarea stratului asfaltic de uzură.

În cartierul Lazaret - strada Corneliu Diaconovici: carosabilul este în prezent la nivel de piatră spartă, iar trotuarele sunt betonate; săptămâna aceasta constructorul a planificat așternerea primului strat asfaltic pe carosabil și pe trotuare, în funcție de condițiile meteo. - strada Luceafărului: pe această stradă s-au încheiat lucrările la rețeaua de apă și s-a executat săpătura generală; constructorul lucrează în prezent la instalarea tubulaturii pentru coborârea cablurilor suspendate și așternerea balastului; în cazul în care condițiile meteo permit continuarea lucrărilor, constructorul intenționează să amenajeze trotuarele cu beton, iar carosabilul să îl aducă cel puțin la piatră spartă.

În cartierul Gușterița - pe strada Pinului s-a încheiat lucrul la rețele și s-a așternut balastul pe carosabil și trotuare. În prezent se lucrează la instalarea bordurilor, iar până la intrarea în sezonul rece constructorul estimează că va așterne primul strat de asfalt pe carosabil și betonul pe trotuare. - pe strada Mălinului s-a încheiat lucrul la rețele și se lucrează la săpătura generală, urmând să fie așternut balastul și piatra spartă; - pe strada Ana Ipătescu s-a lucrat doar pe tronsonul dintre strada Treboniu Laurian și strada Egalității; pe acest tronson se finalizează lucrările la rețeaua de apă și cea de telecomunicații; până la intrarea în sezonul rece constructorul își propune să aducă trotuarele la nivel de beton, iar carosabilul la nivel de piatră spartă. - pe strada Muncitorilor, carosabilul și trotuarele sunt la nivel de balast, iar în prezent se lucrează la montarea bordurilor și instalarea tubulaturii pentru telecomunicații. Constructorul estimează că va reuși să toarne primul strat asfaltic pe carosabil și betonul pe trotuare până la venirea iernii.

În cartierul Turnișor: - pe strada Iazu Morii se vor încheia lucrările la rețeaua de apă și la zidul de sprijin, strada urmând să fie adusă la nivel de balast pentru a fi circulabilă pe parcursul iernii - pe strada Zăvoi se lucrează încă la rețeaua de apă, iar constructorul va aduce strada și accesele la proprietăți la nivel de balast pentru a asigura circulația pe perioada iernii - pe strada Stăvilarului s-au finalizat lucrările la rețelele de utilități și s-a turnat stratul de piatră spartă; dacă vremea permite, constructorul intenționează să aștearnă și primul strat de asfalt - pe strada Ogorului s-au finalizat rețelele de apă și canal și se lucrează la montarea bordurilor și așternernere de balast. Până la sfârșitul lunii noiembrie, strada va fi adusă la nivel de piatră spartă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

PaceFacatorul de la Varsovia

Acum 4 ani

Par a fi mai degraba alei,nu strazi! Stergeti liniutele albe intrerupte(daca nu dansati dansu' ploii),faceti-le ''cu sens unic'' si dupa aia nani.Meritati dupa asa efort!
Raspunde

Kriss BV

Acum 4 ani

La cate strazi de pamant aveti si wc-uri in curte, ma mir ca sunteti oras, ar trebui sa fiti maxim comuna! Prapaditilor!
Raspunde

Kriss BV

Acum 4 ani

Plus ca am auzit ca in Sibiu se mai cresc vaci, oi si porci prin cartiere, prapaditilor! Ahahahaha!!!
Raspunde

Lucifer

Acum 4 ani

La cum lucreaza Terra Building in Lazaret pe strada Diaconovici si Luceafarului, nu m-as mira sa apara gropi in anul urmator. Au niste angajati de tot rasul. Un individ din Primarie le tine spatele celor de la Terra Building.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus