Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
14°C

Teatrul Național „Radu Stanca” sărbătorește Ziua spectatorului

Teatrul Național „Radu Stanca” sărbătorește Ziua spectatorului

Ziua Europeană a Spectatorului este un eveniment aparte, dedicat spectatorilor din Europa și organizat de Be SpectACTive!, un proiect european care se axează pe artele spectacolului și implicarea activă a publicului. Evenimentul are loc în data de 18 noiembrie și constă în întâlniri organizate la nivel local, între spectatori și responsabilii care selectează spectacole, pentru a discuta despre teatru și dans, și pentru a își împărtăși experiențele din sălile de spectacol.

Be SpectACTive! organizează a treia ediție a Zilei Europene a Spectatorului, o zi special dedicată spectatorilor din Europa, 18 noiembrie, dată marcată în sediile organizațiilor culturale care iau parte la eveniment.

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, partener în cadrul proiectului, sărbătorește Ziua Europeana a Spectatorului la sediul de pe Bdv. Corneliu Coposu, nr. 2, începând cu ora 19:00. În același timp, evenimentul va avea loc în toate sediile organizațiilor implicate, la diverse ore, în funcție de diferențele de fus orar: va începe la ora 17:00 în Marea Britanie, la ora 18:00 în Europa Centrală și la ora 19:00 în Europa de Est, pentru a avea o întâlnire europeană unică și coordonată. Evoluția evenimentului poate fi urmărită pe grupul de Facebook, în care activitățile zilei vor fi prezentate în timp real; grupul de Facebook este deschis tuturor persoanelor care vor să participe la acest eveniment și să împărtășească informații și păreri despre experiența lor ca spectatori: European Spectator Day

„Ziua Europeană a Spectatorului este o ocazie foarte bună de a conecta oameni, cetățeni, spectatori care își împărtășesc experiența, amintirile și ideile despre artele spectacolului – au spus Giuliana Ciancio și Luca Ricci, creatorii și responsabilii Be SpectACTive! – Ne place ideea de interconectare on-line și off-line a oamenilor din diferite zone, care petrec cu toții un timp minunat”.

Subiecte care vor fi dezbătute la Ziua Europeană a Spectatorului:

Întrebarea 1 Împărtășește-ne experiența ta la teatru și dans: Care sunt momentele preferate când vizitezi un teatru? Ai un spațiu preferat în teatru? (oriunde, inclusiv în foaier/în sală) Ai obiceiuri specifice atunci când mergi la teatru?

Întrebarea 2 Ce fel de experiență teatrală/spectacol ai alege pentru o întâlnire?

Întrebarea 3 Hai să visăm: Dacă ai putea conduce un teatru local pentru o zi, ce ai face?

Întrebarea 4 Europa se confruntă cu numeroase provocări: dificultăți economice, valurile continue de imigranți și refugiați, Brexit, amenințarea teroristă... Care crezi că este rolul experienței culturale și al artelor spectacolului în acest context? Care este potențialul impact social al implicării în artă?

Dacă doriți să vă alăturați discuției, completați formularul aici sau trimiteți un e-mail la [email protected]

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus