Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
15°C

Educația despre animale ajunge în școli

Educația despre animale ajunge în școli

După ce anul trecut a derulat proiectul „Piticii de azi, voinicii de mâine”, Asociația pentru Protecția Animalelor și Naturii „Animal Life” și-a îndreptat în acest an atenția spre elevii de școală generală. Anul trecut, preșcolari din 10 grădinițe au participat la proiectul asociației, anul acesta fiind rândul elevilor din cinci clase de ciclu primar să ia contact cu animalele și natura. Prichindeii de clasa 0 au primit profesoara voluntară cu inima deschisă și timp de câteva ore au avut ocazia să învețe lucruri interesante despre animale, oameni și natură. În cadrul proiectului, voluntarii asociației au pregătit manuale despre cum să fim mai buni și mai atenți cu natura și animalele și au pregătit o grămadă de excursii în natură, în ciuda vremii mai puțin prietenoase. În paralel cu toate aceste activități, echipa asociației lucrează la elaborarea unui manual pentru pedagogi, ce va putea fi descărcat gratuit de pe site-ul www.animallife.ro și care va veni în sprijinul învățătorilor dornici să insufle piticilor dragostea pentru natură. Și în urma proiectului de anul trecut a rezultat un manual dedicat educatorilor de grădiniță, disponibil tuturor celor care doresc să replice acest proiect în grădinițe și, pe viitor, în școli. Pe lângă activitățile didactice, cei mici s-au distrat de minune în natură, unde au învățat chiar și să confecționeze hrănitoare pentru păsări.

WhatsApp Image 2017-11-10 at 11.59.46 WhatsApp Image 2017-11-10 at 11.59.01 WhatsApp Image 2017-11-10 at 11.58.45 IMG_8419 IMG_8472

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

1 comentarii

V

Acum 4 ani

Animal life sa le spuneti si cat de fericiti sunt cainii si pisicile adoptati de la voi care au ajuns sa traiasca 8-9-10 ore din zi in baie
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus