Vineri,
28.01.2022
Parțial Noros
Acum
2°C

Iarna aceasta, avem un singur patinoar în tot județul

Iarna aceasta, avem un singur patinoar în tot județul

Anul trecut, se făcea pentru prima dată patinoar la Avrig și la Șelimbăr, însă iarna aceasta cei care vor dori să-și încerce abilitățile pe patine vor fi nevoiți să meargă la Cisnădie. Nici sibienii nu primesc o veste prea bună, șansele existenței unui patinoar fiind minime.

Iarna trecută, la Șelimbăr, pentru prima dată s-a putut patina pe o suprafață de aproximativ 500 de metri de gheață. Anul acesta însă, Primăria nu va face nimic pentru că„ există agendă culturală. Dacă se înscrie cineva, se va face. Dar asta se va cunoaște doar la începutul lunii viitoare”, arată reprezentanții Primăriei Șelimbăr.

Și în curtea Palatului Brukenthal de la Avrig, se inaugura primul patinoar de aproximativ 200 de metri anul trecut. Anul acesta, însă, nu se va mai face. „În curtea Palatului Brukenthal nu va mai fi niciun patinoar”, spune administratorul complexului Palatul Brukenthal, Arnold Klingeis.

Până anul trecut, în Parcul Sub Arini, la începutul lunii decembrie, spre bucuria copiilor și a iubitorilor de gheață, se deschidea patinoarul. Însă, anul trecut, din motive tehnice, nu s-a mai deschis. Și anul acesta, situația patinoarului este incertă. „Momentan nu avem locația pentru a face un patinoar”, spune Remus Gliga, ce administra patinoarul din parcul Sub Arini

În ultimii ani, la Mediaș s-a făcut patinoar în fața Primăriei. Anul trecut, de exemplu, biletul de intrare era 6 lei/serie pentru copii și 12 lei/serie pentru adulți (serie = 1,5 h). Până la momentul redactării acestui articol, reprezentanții Primăriei Mediaș nu au putut fi contactați pentru a confirma dacă și iarna aceasta se va face patinoar.

Patinoarul de la Cisnădie rămâne singura variantă unde iubitorii de gheață își pot testa abilitățile pe patine. Pe 1 decembrie, începând cu ora 16:00, se va deschide în mod oficial sezonul de patinaj. „Evenimentul va fi marcat de o serie de manifestări artistice. Vor avea loc tot felul de jocuri pentru copii, piese de teatru, tombole și multe alte surprize. Patinoarul va fi deschis în fiecare zi a săptămânii, de luni până vineri începând cu orele 16 până la orele 21:30, iar în weekend va fi deschis de la orele 14:30 până la 21:30. Taxa de intrare la patinoar este de 5 lei / ora pentru copii şi 10 lei / ora pentru adulţi. Închirierea patinelor se face pe baza cărţii de identitate, iar preţul este de 5 lei / oră”, se arată într-un comunicat de presă remis Turnul Sfatului.

Sursa foto

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 4 ani

Buna! Nenea, si ce-i rau in asta, si-asa, sibienilor nu prea le "pătineaza" mintea?!....
Raspunde

sibianul realist

Acum 4 ani

Asta nu-i o veste chiar asa de proasta! Ma tem sa nu fie patinoar pe strazi... Asta ar fi cu adevarat un lucru rau pt. sibieni! Nu stam in loc de patinoar, avem alte probleme mult mai grava...
Raspunde

votantul

Acum 4 ani

De ce stateam noi in loc! Tara arde, baba se chiaptana!
Raspunde

Coco

Acum 4 ani

Copiii totusi, trebuie sa creasca sanatosi fizic si mental, indiferent daca tara arde sau baba se cheaptana. Probabil ca cei care au postat inaintea mea, nu au avut patine sa se dea pe garla inghetata, caci de patinoar la ei in sat, nici vorba. "In orice caucaz si trotusi": "1. In Salistea Sibiului s-au nascut academicienii: Dionisie Romano, episcop de Buzau (1806-1873), Ioan Lupas, istoric (1880-1965), Onisifor Ghibu, pedagog (1883-1972), D. D. Rosca, filozof (1895-1980), Axente Banciu, filolog (1875-1959), Ionel Pavel, medic (1897-1991), Andrei Otetea, din Sibiel, istoric (1894-1977), George Toparceanu (1886-1937), Ioan Sava Nanu (1915-1991) si actualii membri - Mircea Ioan Valentin Sandulescu, geolog, Mircea Banciu, chimist. Alte personalitati pe care le-a dat locul acesta sunt regizorul Victor Iliu (1912-1968), pictorul popular Picu Patrut (1818-1873), istoricul Ioan Moga (1902-1950). Prin marele sat sibian supranumit "Mecca romaneasca" au trecut "la inchinare" mari personalitati Nicolae Iorga, George Cosbuc, Iosif Vulcan. Mintea ne patineaza, dar in directia buna.
Raspunde

neaosul

Acum 4 ani

poti creste sanatosi si fara patinoar! nu mai fi atat de snob! S-au nascut si altii in Sibiu si nu se tin asa batosi! Cei pe care i-ai enumerat inteleg ca au fost oameni de cultura si mari personalitati. Dar ce legatura au cu patinoaru? Sau de la patinaj li se trage... Hai mai zbara in panama, pretiosule!
Raspunde

neaosul

Acum 4 ani

pot fi sanatosi si fara patinaj. Si ce legatura au personalitatile citate cu patinajul?! S-a remarcat vreunul la patinaj artistic sau viteza?! Mai zboara in panama, pretiosule!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus