Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Joaca de-a „cine-i vinovatul”, pentru 450 de familii care s-ar putea să rămână fără apă

Joaca de-a „cine-i vinovatul”, pentru 450 de familii care s-ar putea să rămână fără apă

Locatarii a șapte blocuri din zona Dioda se confruntă cu o problemă pentru care nu reușesc să găsească un vinovat. O înștiințare de la primărie a anunțat 450 de familii că e posibil să rămână fără apă, asta în condițiile în care oamenii spun că și-au plătit mereu apa la timp. De partea cealaltă se află administratorul asociației de proprietari de pe Calea Dumbrăvii, Ana Kraus, care spune că de vină sunt restanțierii la plată.

Joi seara, câteva zeci de locatari înscriși în Asociația de Proprietari Nr. 3 de pe Calea Dumbrăvii s-au întâlnit pentru a stabili pe cine să pună vina după ce au aflat că s-au putea ca Apă Canal să le taie apa. Asta pentru că asociația respectivă are o datorie la societatea de apă de peste 170.000 de lei.

Din păcate însă, totul s-a desfășurat într-un haos total. Oamenii vorbeau între ei sau arătau cu degetul către Ana Kraus, în timp ce administratorul asociației făcea același lucru cu oamenii care așteptau un răspuns de la ea. Mai mult, atunci când a aflat că presa este în sală, a refuzat să mai rămână la ședință și pentru scurt timp a fost certată de locatari că nu își asumă faptele. Imediat însă femeia s-a întors.

Ca într-una din operele lui Caragiale – una la școala de fete…două la prefectură…

Rugată să explice unde au dispărut banii locatarilor care și-au plătit lună de lună facturile la Apă Canal, Ana Kraus a prezentat o hârtie cu toate calculele pregătite pentru ședință. 112.770 de lei la restanțieri, 6.000 de lei penalizări, 21.457 de lei fondul de rulment…

Oamenii însă nu au fost convinși. Au cerut ca spațiile lăsate libere pe tablă, la categoriile „restanțieri” și „fond rulment” să fie completate. Ca la școală. 1+1=2

Totalul? O datorie la Apă Canal de 175.968 de lei, pe care asociația trebuie să o plătească până în luna martie a anului 2018. Asta datorită unei discuții între administrator și directorul societății de apă.

„A fost la noi, într-adevăr. Am trimis o somație prin care i-am anunțat pe oameni că o să le oprim apa, dar în urma discuțiilor cu doamna Ana Kraus am decis că facem o eșalonare a restanței, până anul viitor în martie. Au câteva luni la dispoziție în care să plătească restanțele împreună cu facturile curente. Dacă vom constata într-o lună că asociația nu a plătit suma stabilită vom opri apa, nu avem de ales. Sistarea apei este un lucru greu de făcut și nu vrem să facem asta. Noi am avut deschidere către ei, sperăm să aibă și ei deschidere către noi și să rezolvăm problema cât mai ușor”, a declarat Vasile Maier, director general al societății Apă Canal.

Ședința nu a adus prea multă lumină în cazul celor 450 de familii. Cu o juristă, administratorul asociației, Ana Kraus, președintele asociației, Nicolae Curtean, și alte câteva persoane la masa „principală”, singura soluție cu care au fost de acord toți cei prezenți a fost angajarea unui expert contabil care să reia toate facturile din ultimii trei ani și să găsească problema. Și acest demers îi va costa pe toți locatarii – un total de 3.600 de lei, adică șapte lei de persoană.

adunare oameni fara apa adunare oameni fara apa adunare oameni fara apa

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Hop

Acum 6 ani

Este posibil sa nu fie multi restanțieri ci MULTI cei ce au furat banii .Apa+ energia cele mai mari afaceri la cate sunt abonați șmecherii.
Raspunde

Brian

Acum 6 ani

O fi împrumutat banii când avea probleme la Consiliul Județean cu Cindrea?
Raspunde

Nicolae

Acum 6 ani

Vinovată e Ana Kraus,e datoare și la bănci și la persoane private in special rude și prieteni.Expertiza contabila va confirma ca ea a fraudat asociația de proprietari.Timpul va arata adevărul!
Raspunde

Sandu Bellu

Acum 6 ani

Parca vad ca scoate vinovate cele cateva scari de bloc care s-au desprins din asociatie.
Raspunde

Albastru

Acum 6 ani

Dacă s-ar face facturi individuale, daca apa-canal ar face facturi individuale si la apartamente asa cum face la case, asociațiile de proprietari nu ar mai fi intermediari intre proprietarii de apartamente si apa canal si posibilitatea fraudelor masive ar dispărea. Eu zic sa dați in judecată si apa canal care întreține aceste ambiguități in facturare: cu toate ca avem contor individual plătim la intermediar numai datorită Agenției apa canal. Daca nu credeți citiți condițiile pe care le pune apa canal pentru facturare individuală la blocuri.
Raspunde

Alo Politia?

Acum 6 ani

Individa parca e cercetata. Are dreptul sa mai lucreze cu bani???
Raspunde

Anonim

Acum 5 ani

Buna ! Si noi asociata nr 16 str Semaforului ne lovim de acceasi situatie cu dn Ana kraus ,lipsesc din asociatie 32750 lei ,dn kraus tergiveseaza aducerea actelor si a sumei de bani de 2 saptamani ,la sedintele repetate a locatarilor vb foarte urat si tot ea ameninta ,chiar nu se poate face ceva cu dn Kraus sau are spatele asigurat
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus