Joi,
01.12.2022
Innorat
Acum
2°C

Un clujean susține că a fost furat de taximetrist și pus pe drumuri de polițiști, la Sibiu. Polițiștii contrazic

Un clujean susține că a fost furat de taximetrist și pus pe drumuri de polițiști, la Sibiu. Polițiștii contrazic

Actualizare: În urma apariției articolului, IPJ Sibiu s-a autosesizat cu privire la informațiile relatate de tânărul din Cluj și a dorit să comunice faptul că tânărul a primit pix și foaie. În urma verificărilor, inclusiv consultarea camerelor video se observă cum tânărul a început să scrie, dar în momentul în care și-a găsit încărcătorul telefonului mobil s-a oprit.

 „În urma apariției articolului, ne-am autosesizat, s-au făcut verificări, inclusiv prin vizionarea camerelor de luat vederi și s-a constatat că această persoană s-a prezentat la sediu în jurul orei 20:00-20:25, a început să scrie o plângere și la un moment dat, după ce și-a găsit încărcătorul telefonului mobil nu a mai vrut. El credea că a rămas în bagaj și acel încărcător și chiar a spus că pentru 30 de lei cât costau hainele acelea nu mai vrea să depună plângere”, a declarat Elena Walter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Știre inițială: S-a urcat în taxi cu speranța că va ajunge la Cluj-Napoca. Însă, a ajuns la Poliție. Asta după ce taximetristul a plecat cu tot cu bagajul lui. Ajuns la secție, nu a putut să dea declarație pentru că „nu aveau să-mi dea niciun pix”. Asta i s-a întâmplat unui student la universitatea din Cluj-Napoca aseară, în Sibiu. Era aici de vreo patru zile, vânzând la una dintre căsuțele de la Târgul de Crăciun. 

Aseară, în jurul orei 19:30, tânărul povestește cum a luat un taxi din zona centrală a Sibiului, de la Piața Unirii. L-a rugat pe taximetrist să-l ducă lângă Mc Donald`s, de pe Alba Iulia, însă acesta nu i-a pus ceasul. „Acum sunt cu firma la Târgul de Crăciun din Sibiu. Am terminat munca pe la 19:30 și m-am dus în stație, la Piața Unirii pentru că îmi rezervasem un loc în autobuzul spre Cluj. Voiam să plec acasă. Am urcat, iar taximetristul mi-a spus că nu mai pune ceasul, iar cursa costă 10 lei. Când am ajuns, i-am plătit și m-am dat jos din mașină. Însă, taximetristul a plecat cu tot cu bagajul meu”, povestește tânărul.

Degeaba a încercat să strige și să facă semne pentru că mașina a luat-o imediat de pe loc. „Nu cred că a fost un accident. Am bătut în geam și apoi am luat-o la fugă după mașină”, mai spune el.

Fără bagaj, a sunat la Poliție și a ajuns la secție, să dea declarație. Însă, aici s-a izbit de o altă problemă. Polițiștii nu aveau niciun pix. „Am mers la Poliție, pe strada Revoluției și mi-au dat o foaie ca să scriu o declarație. Însă, mi-au zis că nu aveau să-mi dea niciun pix. Nici eu nu aveam. Așa a rămas că depun declarația online”, explică studentul cele întâmplate. Unul dintre posibilele motive pentru care s-a ajuns aici, crede el, este că nu a știu să se exprime atât de bine în limba română. Norocul lui, spune el, a fost că nu avea lucruri de valoare în geantă, însă, gestul a fost acela care l-a deranjat și speră să-și primească geanta înapoi.

Până la momentul redactării acestui material, purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu spune că nu a fost înregistrată nicio plângere cu privire la această faptă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ionut Vl

Acum 5 ani

fura sibieni fura!de cand am venit an sibiu am tot fost si eu mintit furat si altele din pacate sibiu nu are an realitate valoarea de care se zice decat faima e de el..
Raspunde

Anonymus

Acum 5 ani

dar cine te-a pus sa vi aici? sau in VL nu mai aveai ce fura si hakerii? de ce nu ai stat acolo sa muncesti pamantul si sa aduci roadele muncii aici in Sibiu ca altfel acolo le-ai da la animale ca nu ti le cumpara nimeni pe bani frumosi ca aici in Sibiu. Asa ca mars la tine in sat si fa acolo pe desteptul ca aici vedem in fiecare prostia care ti se scurge din cap ca sigur acolo nu este si creier. Si nu uita sa iei cu tine BMW-ul ala cu care te tot lauzi ca asa mai scapam si noi de nesimtiti pe drumurile din Sibiu. Cale batuta si sa ajungi cu bine la VL si sa nu te mai intorci
Raspunde

EU

Acum 5 ani

Mai Ionut VL, unii care scriu cu "an in loc de in" si folosesc "decat", nu fac cinste acestui oras si odata cu ei au venit si altii care se pare ca dau cu jula prin polutatie. Pun pariu ca si in Sibiu sunt taximetristi care scriu cu "an" si folosesc "decat" in exprimare. Multumeste PSD-ului pentru eliberarea hotilor din inchisori, apropo la noi in Sibiu nu au fost castigatori la alegeri, la voi DA.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Shadow

Acum 5 ani

"Unul dintre posibilele motive pentru care s-a ajuns aici, crede el, este că nu a știu să se exprime atât de bine în limba română." Ha? Dar la ziar a știut să scrie?
Raspunde

brzs

Acum 5 ani

Incredibil ce a ajuns ceea ce acum 10 ani era capitala culturala europeana. Sa n aiba pix la militie???? Tara lui harap alb
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

idgaf

Acum 5 ani

cum interactioneaza cu clientii daca nu stie romana? sau trb toti sa ii cerem in ungureste? sa invatam noi maghiara ca a venit el aici?WTF? Alt ungur care vrea sa arate ca ungurii in RO ....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus