Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

A murit Stela Popescu. Cetățean de onoare al comunei Slimnic, locul copilăriei

A murit Stela Popescu. Cetățean de onoare al comunei Slimnic, locul copilăriei

Actrița Stela Popescu a încetat astăzi din viață la vârsta de 81 de ani. Stela Popescu s-a născut într-o familie de învățători în Basarabia. După cedarea teritoriului în 1940, a venit în România. stabilindu-se pentru doi ani, alături de mamă în Sibiu, la Slimnic.  În 1953, susține examenul de admitere la facultate și este repartizată la Facultatea de Limbă Rusă „Maxim Gorki“, la care renunță după un an și jumătate când intră în echipa Teatrului Ministerului de Interne. În 1956 este admisă la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, iar în paralel continuă să susțină spectacole de teatru. De aici începe cariera marii actrițe.

Stela Popescu a devenit în 2014 cetățean de onoare al comunei Slimnic.  “Am fugit din Basarabia de frica hoardelor ruseşti. Dar ne-au ajuns din urmă, aici, la Slimnic. Vedeai fetele acelea frumoase, săsoaice, pe care le invidiau, că se duceau duminica dimineața la biserică, îmbrăcate superb, cu niște costume extraordinare… Eu, copil, mă uitam la ele ca la o minune. Ca, după un an și ceva, să vină rușii, să le strângă pe toate în școală, să le țină acolo 24 de ore, fără apă, fără mâncare și să le ducă direct în Dombas ( n.red. – o localitate din fosta URSS unde au fost deportaţi mii de saşi din România). Au rămas, la Slimnic, zeci de familii îndurerate, care atunci au înțeles și drama basarabenilor care s-au refugiat şi au venit aici, peste ei. Că nu era uşor să-ţi rechiziţionezi o cameră şi să te trezeşti în casă cu o familie străină. Dar noi de frica lor am plecat”, şi-a amintit atunci Stela Popescu de perioada petrecută aici.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

S

Acum 6 ani

Nu inteleg de ce voi ziaristii spune-ti ca a copilarit la Sibiu , cand am cautat despre dansa scrie , a copilarit la Brasov ?
Raspunde

Csobanel Sighianu

Acum 6 ani

Bre, numai nu mai uitați: "dansa" intr-adevăr, e basarabeanca
Raspunde

Folki

Acum 6 ani

Bai fratilor...mai conteaza unde a copilarit Stela Popescu?? Conteaza si ne doare ca ne-a parasit una dintre cele mai mari si indragite actrite! DDumnezeu s-o odihneasca-n pace!!!
Raspunde

S

Acum 6 ani

Conteaza ca un ziarist sa spuna adevarul mai ales daca scrie despre Stela Popescu .
Raspunde

Marian

Acum 6 ani

O vedeta comunista invaluita in drogurile Catenei
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus