Vineri,
19.08.2022
Ploi Scurte
Acum
19°C

Câmpul cu gunoaie din Cartierul Tineretului. Dacă nu-l curăță, vor fi supraimpozitați cu 500%

Câmpul cu gunoaie din Cartierul Tineretului. Dacă nu-l curăță, vor fi supraimpozitați cu 500%

Un cititor ne-a transmis câteva fotografii cu zona cuprinsă între Cartierul Tineretului și Cartierul Țiglari, plină de gunoaie și resturi de construcții. ”Vă trimit atașat câteva poze din zona Cartierului Tineretului Țiglari, unde se aruncă diverse deșeuri poate vor fi văzute de cine trebuie”, ne-a transmis cititorul.

Primăria Municipiului Sibiu a transmis că după o verificare a zonei s-a stabilit că respectivul teren este privat. Dar se vor lua măsuri. ”Inspectorii Primăriei Sibiu s-au deplasat la fața locului pentru a identifica terenurile din imagini. Acestea nu sunt în proprietatea Municipiului Sibiu, ci aparțin unor proprietari privați. Poliția Locală Sibiu va identifica proprietarii pentru a-i soma să curețe terenurile. În cazul în care nu se conformează, aceștia vor fi luați în evidență în vederea aplicării supraimpozitării”, se arată într-o informare primită de la purtătorul de cuvânt al instituției.

2

Polițiștii locali și și angajații aparatului de specialitate al Primarului municipiului Sibiu sunt responsabili de identificarea și evaluarea terenurilor neîngrijite. Ei întocmesc o fișă de evaluare a terenului, însoțită de fotografii și alte acte doveditoare. După ce proprietarul terenului este, acesta e somat să își curețe și întrețină proprietatea. ”Dacă pe parcursul anului respectiv, proprietarul terenului s-a conformat situației, se încheie proces – verbal de conformitate”, arată hotărârea de consiliu local privind supraimpozitarea. Dacă pe parcursul anului terenul rămâne tot neîngrijit, se încheie o nouă notă de constatare, care alături de alte documente este transmisă Direcției Fiscale din cadrul Primăriei. Reprezentanții acesteia vor pregăti apoi un proiect de hotărâre de Consiliu Local, proiect prin care se propune supraimpozitarea respectivului teren cu 500%.

8 5 3

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Vecina

Acum 4 ani

Dar nu e corect ar trebui amendați cei care arunca gunoiul nu proprietarii
Raspunde

Vecina

Acum 4 ani

Ce vina sa aibă proprietarii ca se trezește cu gunoaiele aruncate pe terenurile lor gunoaie ce provin de la construcțiile învecinate.Sigur cititorul binevoitor a aruncat si el niște gunoaie acolo
Raspunde

Rlk

Acum 4 ani

Si după parerea dvs ar trebui ca toata lumea sa închidă ochii cand vede astfel de gunoaie in oras ca nu cumva sa se sesizeze cineva si sa amendeze pe "cine nu trebuie" ??? Daca ai un teren si nu vrei sa te trezesti cu astfel de probleme ti-l imprejmuiesti si rezolvi problema!
Raspunde

io de la tara

Acum 4 ani

toti constructorii arunca gunoaiele pe terenurile invecinate. mergeti in orice cartier unde se construieste si o sa constatati ca toti arunca gunoaiele pe terenurile de langa constructiile lor si nu doar gunoaie provenite din constructii ci si PETuri, sticle, resturi de mancare, ambalaje etc.. aia trebuie controlati si amendati.
Raspunde

vecinu

Acum 4 ani

pai ar trebuii sa se instaleze camere de luat vederi ca sa se vada cine arunca gunoaiele! Pentru ca eu nu cred ca a venit proprietaru cu moloz si tigle ca sa le arunce pe terenul lui care era gol si curat. Tot unii din zona care isi construiesc arunca la "vecini".... rusine mare si nesimtire.
Raspunde

Nelu

Acum 4 ani

daca sari lucra terenul si sari ocupa de el nu numai sa astepte sa primeasca subventii nu sari arunca gunoaie si materiale de constructie acolo.
Raspunde

Foxxy Fox

Acum 4 ani

Nelu, nu mai topai atata. Ce tot sari in sus, ba sari in jos? Ti-o fi frig?
Raspunde

Asociatia Oltenilor din Sibiu

Acum 4 ani

Este dezgustator ce se intampla la Sibiu, prin prisma ineficientei administratiei publice de a gestiona problema reziduurilor. Sibiul este un oras in permanenta dezvoltare, ar trebui ca banii nostri, ai comunitatii, sa fie mult mai bine chibzuiti!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus