Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Silviu Scrob: Ar fi bine să nu avem nici un eveniment gratuit pe agenda culturală

Silviu Scrob: Ar fi bine să nu avem nici un eveniment gratuit pe agenda culturală

Managerul cultural Silviu Scrob propune de 11 ani ca în Sibiu să nu se mai desfășoare evenimente culturale gratuite. ”Am spus din 2006 că ar fi bine să nu avem nici un eveniment gratuit pe agenda culturală. Treaba cu finanțarea publică va trece. Nu sunt bani de primării, de unde pentru cultură? Vom rămâne cu un public total neadaptat de a plăti un bilet și de a finanța cultura”, a spus Scrob într-o emisiune Turnul Sfatului TV.

Organizatorul Mozaic Jazz Festival și directorul tehnic al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, Silviu Scrob, susține că Sibiul este evitat de artiști din cauza lipsei culturii de a plăti pentru un bilet. ”Autoritățile, cu hotărârea din 2014 de a interzice evenimentele finanțate pe agenda culturală să vândă bilete în zona centrală educă publicul să uite gestul de a plăti. Actul de cultură e un act ales. Poate fi și gratuit, dar până la un anumit nivel. Publicul a uitat să plătească. Vreau să-l văd pe cutare, trebuie să plătesc. Poate fi și un leu, dar trebuie educat”, a mai spus Silviu Scrob.

 

Întreaga emisiune poate fi vizionată aici:

https://youtu.be/nE_ou3yZv6w

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

(-)

Acum 6 ani

Bun, bun, asta am înțeles-o, da’ atunci de unde alți bani de “mititei” si bere la PET?...
Raspunde

Cl. Anul politic

Acum 6 ani

Așa este. Cine vrea să participe la un eveniment în Piața Mare, poate plăti măcar 5 lei pe un bilet. S-ar aduna bani și pentru altele.
Raspunde

...

Acum 6 ani

vrei bani sa faci evenimente in piata mare....mai bine cauta-ti alta locatie....plateste tu orasului ca-i ocupi piata....s-a dus naibii ideea ca toate manifestarile alea mai mult sau mai putin culturale aduc turisti si, implicit, bani la bugetul local....
Raspunde

Teo

Acum 6 ani

Acest manager cultural emite opinii doar sa se auda vorbind.Dorinta lui,e sa nu mai fie spectacole gratuite ,dar sa fie puternic subventionate ,astfel incat "intrarea sa fie chiar si un leu".De ce nu vrea ca publicul sa plateasca pretul real al unui bilet,sa vedem cine mai vine la spectacolele de teatru sau la concertele de jaz,pe care cu afirma ca le organizeaza ?
Raspunde

Corul Babelor FDGR

Acum 6 ani

Organizatorii sa plateasca si disconfortul locuitorilor din zona, sa fluidizeze traficul si sa ofere locuri de parcare daca vor sa dea cu banu'. Pana atunci noi babele din consiliu va transmitem o m.... sincera pentru toate neajunsurile provocate. Sa nu uitam de bravii nostri purtatori de mapa care pazesc ca fac curatenie la masini doar in jurul primarie sa putem noi si cu baba sefa, circula linistite pe drumul spre Rathaus-ul lu' Herman al nost'!
Raspunde

B

Acum 6 ani

Sa fie facute spatii adaptate la concerte si alte evenimente culturale “baba Hodor” ca doar centru ete” zona culturala restul... Toate targurile de balci sa fie mutate in padure pe langa gradina zoologica sau in alte locatii. Da romanu e comod vrea bershica”,mitiei in buricul targului” pe gratis daca se poate. Dupa ce se va realiza aceste chestiuni putem vorbi de un public educat.. Pana atunci ciobanisme””
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus