Vineri,
02.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Cât de greu este să adopți un copil. Într-o carte, lansată la Sibiu

Cât de greu este să adopți un copil. Într-o carte, lansată la Sibiu

Adopția este unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care o persoană sau un cuplu îl poate face. Însă, din păcate, nu este și simplu de făcut. În cadrul lansării de carte „Tudor. O poveste despre adopție”, organizată la Biblioteca Astra, în 5 decembrie, de la ora 15:00 se va răspunde tuturor întrebărilor legate de adopție.

Întrebarea "Cum îi spun copilului meu că este adoptat?" poate fi una confuză, ce ridică semne de întrebare pentru mulţi dintre părinți, iar evenimentul își propune să aducă sfaturi cu privire la acest lucru.

„Am vrea să oferim câteva sfaturi simple care pot spulbera miturile din spatele întrebării cum îi spui copilului tău că este adoptat dar şi pentru a îndepărta unele din temerile pe care le poţi avea în urma adopţiei unui copil. În acest scop vă invităm marţi, 05.12.2017, ora 15.00 la Biblioteca Judeţeană Astra, corpul A, alături de familiile adoptatoare şi micuţii lor, să ascultăm povestea adopţiei citită chiar de autorul cărţii - Veronica Iani”, spune reprezentanții DGASPC Sibiu.

Veronica Iani scrie şi ilustrează cărţi pentru copii despre subiecte puţin pomenite în societatea românească: sindromul Down, adopţie, dizabilităţi fizice. Vocaţia şi-a descoperit-o din întâmplare şi după ce a trecut de prima tinereţe. Ea pune pe hârtie povestioare despre acei oameni care rar ajung personaje de carte şi pe care societatea românească îi ţine încă la distanţă: cei cu sindromul Down şi cu dizabilităţi - „Ioana. O poveste despre sindromul Down“. „Nu poţi iubi un copil cu sindrom Down dacă nu îl cunoşti şi nu poţi înţelege ce mare dar este adopţia pentru un copil fără familie, până nu ştii ce se ascunde în sufletul celui adoptat“, spune ea.

Temele pe care le abordează Veronica Iani în cărţile ei pentru copii sunt o noutate în România. „Ioana. O poveste despre sindromul Down“ şi „Bebe. O poveste din burtică“ fac parte din colecţia „Fiecare viaţă este un dar“, pe care autoarea a gândit-o ca pe o sărbătorire a vieţii. În prima este descrisă venirea pe lume a unei fetiţe cu sindrom Down, iar în cea de-a doua, Veronica Iani le explică micuţilor cum stă treaba cu sarcina, pe înţelesul lor.

În luna iunie, autoarea şi-a lansat cea de-a treia povestioară, dedicată copiilor adoptaţi, numită „Tudor. O poveste despre adopţie“.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus