Luni,
21.06.2021
Parțial Noros
Acum
26°C

Cinci tineri, voluntari în operațiunile de salvare ale ISU

Cinci tineri, voluntari în operațiunile de salvare ale ISU

În cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu sunt 34 de voluntari, care s-au înscris în programul ,,Salvator din pasiune” în anii 2016 şi 2017. Dintre cei 34 înscrişi, 21 de voluntari au parcurs cursul introductiv cu durata de 30 de ore și Cursul de pregătire în acordarea primului-ajutor de bază, cu o durată de 5 zile, iar 5 voluntari au parcurs Cursul de prim-ajutor calificat, descarcerare şi operaţiuni de salvare cu durata de 4 săptămâni.

În prezent, cei cinci voluntari, Maria Niţă, Adrian Naum, Relu Parotă, Simona Denisa Iscru şi Valetin Buduşan, beneficiază de echipamente individuale de protecţie şi îşi desfăşoară activitatea pe autospecialele din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu. Tinerii voluntari desfășoară serviciul în ture de 24 de ore, fiind prezenți alături de pompierii profesioniști la acțiunile de intervenție desfășurate în sprijinul cetățenilor, fără a fi remunerați.

Derulat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă începând cu luna mai a anului 2016, proiectul urmăreşte susţinerea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităţilor pe timpul situaţiilor de urgenţă, dar şi pentru prevenirea lor.

Dosarul candidatului trebuie să conţină:

- cererea de înscriere;

- certificat de cazier judiciar (pentru persoanele cu vârsta peste 18 ani);

- copie după actul de identitate;

- aviz psihologic (se poate obține de la orice cabinet psihologic și poate avea mențiunea ”apt pentru activitatea de voluntariat în cadrul ISU”);

- copie act doveditor al ultimelor studii absolvite sau adeverință pentru studiile în curs de desfăşurare;

- adeverinţă medicală cu menţiunea „apt pentru efort fizic, apt pentru muncă” (medicul de familie);

- acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele cu vârsta sub 18 ani.

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori:

- vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani;

- apt din punct de vedere medical;

- să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor cu intenţie;

- să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Dosarele complete ale candidaţilor vor fi depuse la sediul ISU Sibiu.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Un fost voluntar

Acum 3 ani

Minunat, de admirat, cuvinte de lauda...dar eu sincer astept momentul in care va fi o astfel de postare despre studentii la medicina care fac voluntariat in cadrul SMURD Sibiu de 24 de ani si care asigura garzi 24/24 si pentru care doar in ultimii ani s-au putut face contracte de voluntariat. Oare de ce prezenta lor in cadrul ISU este un lucru banal? Oare de ce se face doar promovarea voluntarilor recrutati de ISU? Diplome, articole in ziare...nu contest meritul lor ci doar vreau sa fie observati si oamenii care asigura masina de terapie intensiva 24/24 si care indiferent de situatie sunt acolo. Probabil ca sunt intrebari fara raspuns...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus