Luni,
18.10.2021
Ploi Scurte
Acum
8°C

75 de copii cu dizabilități vor vizita Grădina Zoologică

75 de copii cu dizabilități vor vizita Grădina Zoologică

Din 1992, pe 3 decembrie, se marchează Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități. Cu acest prilej, reprezentanții DGASPC Sibiu vor să aducă pe chipurile copiilor aflați în îngrijirea centrelor rezidențiale din subordine un zâmbet, organizând o vizită la Grădina Zoologică din Sibiu, pentru 75 de copii. 

Ca în fiecare an, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecția Copilului Sibiu, prin Serviciul de Evaluare Complexă a Copilului, aduce multe clipe de bucurie şi zâmbete pe chipurile copiilor aflați în îngrijirea centrelor rezidenţiale din subordine.

„Astfel, luni 4 decembrie 2017, 75 de beneficiari şi 20 de însoţitori ai acestora vor avea ocazia să viziteze şi să exploreze Grădina Zoologică din Sibiu. La finalul vizitei, fiecare beneficiar va primi câte o pungă de dulciuri. Centrele rezidentiale pentru adulţii cu dizabilităţi din structura DGASPC Sibiu, vor îmbrăca negreşit şi ele haine de sărbătoare şi vor organiza în săptămâna 4- 8 decembrie 2017, Ziua Porţilor Deschise în cadrul acestora. În judeţul Sibiu în evidenţa DGASPC sunt 15875 de persoane cu handicap, 15082 de adulţi şi 793 de copii. Dintre acestea, 803 persoane sunt instituţionalizate. (73 copii si 730 adulţi)”, arată reprezentanții DGASPC.

În 1992, Adunarea Generală a ONU a stabilit că data de 3 decembrie să fie considerată Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități. Astfel, s-a făcut apel la statele membre să marcheze această zi pentru sensibilizarea opiniei publice în a înţelege problematica cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi, având ca obiectiv promovarea şi mobilizarea susţinerii demnităţii, drepturilor şi bunăstării acestor persoane, dar și cel de a combate discriminarea acestora.

Sursa foto

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus